Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΣ
ΤΩΝ
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"


    Όταν οι εντεταλμένοι για την φύλαξη εθνικών συνόρων, βαθμοφόροι, του τακτικού ελλαδικού στρατού παραδίδονται με τον οπλισμό τους στους Τούρκους στρατοχωροφύλακες, οι «Έλληνες Κένταυροι» οργιζόμαστε και, «τοις κείνων ρήμασι πεπεισμένοι» επιμένουμε στο  «Άμμες δε γ΄ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες». Διότι, στους «Έλληνες Κενταύρους» εξακολουθεί να ισχύει το «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» ακόμη και μέσα στην περιρρέουσα κοινωνική σήψη.


     To 'σκεπτικό' του Αρχηγού των "Ελλήνων Κενταύρων" και διοργανωτή αυτής της, πραγματικά, λαμπρής ημερίδος σωματικής βελτιώσεως των Μελών της Ομάδος μας, Κωνσταντίνου Δαμιανάκη, ήταν σαφές:


     «Υπάρχουν πολλοί τρόποι εκγύμνασης και ο πλέον διαδεδομένος είναι η χρήση του γυμναστηριακού εξοπλισμού. Ειδικά για κάποιον ο οποίος αποσκοπεί σε ένα σμιλευμένο σώμα για την παραλία είναι και πιο αποτελεσματικός τρόπος. Βάζοντας τον εαυτό σου σε ένα πειθαρχημένο πρόγραμμα διατροφής και συστηματικής προπόνησης στο γυμναστήριο πολύ σύντομα θα αρχίσει ο καθένας από εσάς να βλέπει αποτελέσματα. Έτσι ενώ αυτά θα αρχίσουν να εμφανίζονται πολύ σύντομα στον καθρέπτη στην πραγματικότητα αυτό που καταφέρνει είναι να σηκώνεται από την καρέκλα του γραφείου για να καθίσει στην καρέκλα του γυμναστηρίου. Γιατί όποιος έστω έχει πατήσει το πόδι του σε ένα γυμναστήριο θα έχει παρατηρήσει πως σχεδόν σε όλα τα μηχανήματα κάθεσαι σε μία καρέκλα όχι και πολύ διαφορετική από αυτής της δουλειάς σου. Και κάπου εδώ σιγά-σιγά αρχίζει να εμφανίζεται και το πρόβλημα. Η έννοια της εκγύμνασης αποσκοπεί σε ένα βελτιωμένο σώμα για τον άνθρωπο που θα του παρέχει περισσότερες δυνατότητες για τον ίδιο. Πολύ από εσάς πλέον θα έχει δυσανασχετήσει στην στάση που σας έβαλα να καθίσετε προ ολίγου ακόμη και εγώ και όμως αυτή η στάση είχε καθιερωθεί από τον άνθρωπο ως στάση ανάπαυσης και ξεκούρασης και όχι για να σηκώνει βάρη όπως την χρησιμοποιούν σήμερα. Γι’ αυτό λοιπόν σήμερα θα σας δείξω 3 απλές κινήσεις που έχουν σαν σκοπό να κινήσουν το σώμα κατά φυσικό τρόπο και να ανακαλύψουμε μέσω από αυτές ο καθένας από εμάς τις τυχών φυσικές του αδυναμίες. Είτε είναι στην δύναμη είτε στον συγχρονισμό είτε στην ευλυγισία.»


     Mε αυτό το 'σκεπτικό' ο Αρχηγός Ομάδος θέλησε να δώσει ένα θετικό ερέθισμα στα Μέλη του να  γ υ μ ν α σ θ ο ύ ν  ακόμη καλύτερα και συστηματικότερα ωφελώντας εαυτούς, ενώ ο ίδιος προσεφέρθη αλτρουιστικότατα να τους βοηθήσει, έχοντας ο ίδιος εμβαθύνει στην ενόργανη σωμασκία με λαμπρά αποτελέσματα.


     Αυτός, άλλωστε είναι και ο κανόνας στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" όλοι να συνεισφέρουν την ατομική πρόοδό τους στην κοινή πρόοδο και ο Κωνσταντίνος Δαμιανάκης, ως Αρχηγός αυτής της Ομάδος είναι ο πρώτος που υλοποιεί αυτόν τον αλτρουιστικό και ανιδιοτελή κανόνα. 



     Έτσι, το Σάββατο, 3η Μαρτίου 2018, αντί των καθιερωμένων εβδομαδιαίων προπονήσεων, η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" καθάρισε και ευπρέπισε έναν εγκαταλελειμμένο από την κρατική ανικανότητα χώρο προοριζόμενο για τους Αθηναίους δημότες, εγκαθιστώντας τα απαραίτητα, λιτά, όργανα σωμασκίας που δεν ήσαν άλλα από κρίκους ενοργάνου γυμναστικής, όπως καλοσχεδιασμένα είχε επιλέξει ο Αρχηγός της Ομάδος μας



     Στον ίδιο χώρο που το σαθρό δημοκρατικό κράτος έχει μετατρέψει σε αποκαίδια τοξικομανών και λοιπών παραβατικών με κίνδυνο την πυρπόληση ενός από τους ελάχιστους αστικούς "πνεύμονες" του λεκανοπεδίου, οι "Έλληνες Κένταυροι" νοηματοδοτήσαμε και πάλι την θυσία των δημοτών για την αρχική διαμόρφωσή του. 



     Κατά την έναρξη, ο Αρχηγός Ομάδος και διοργανωτής επεξήγησε στους συμμετέχοντες που τον παρακολουθούσαν με στρατιωτική τάξη, το περιεχόμενο της ημερίδος με σαφήνεια και λακωνικότητα.



     Έτσι, ξεκίνησε το κυρίως περιεχόμενο της ημερίδος με την εξάσκηση σε τρεις κινήσεις τις οποίες επέδειξε με ακρίβεια στους Συνασκουμένους ο ίδιος ο Αρχηγός, πριν ο καθένας από τους συμμετέχοντες να τις επαναλάβει.



     Με πολύ προσεκτικές και εξατομικευμένες διορθώσεις, ο Αρχηγός βεβαιώθηκε ότι όλοι οι συμμετέχοντες κατενόησαν και εξετέλεσαν σωστά τις τρεις εναρκτήριες κινήσεις και δεν δίστασε να επιδείξει ο ίδιος τα ευαίσθητα σημεία της εκτελέσεως μιας εκάστης με την άνεση και την αρμονία που χαρακτηρίζει το καλογυμνασμένο σώμα του. 



     Οι Συνασκούμενοι, έχοντας μπροστά τους ένα ιδανικό υπόδειγμα Εκπαιδευτή, δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν συντομότατα στο επιθυμητό αποτέλεσμα πριν ξεκινήσει η εξάσκησή τους στους κρίκους ενόργανης.



     Συναρπαστική η συνέχεια αυτής της ημερίδος, με όλους τους Συνασκουμένους να "οσμίζονται" την ευεργετική επίδραση της ενόργανης γυμναστικής στον ψυχισμό αλλά και στο ίδιο το σώμα τους.



     Υπό την διαρκή διδασκαλία και επίβλεψη του Αρχηγού, όλοι χάρηκαν τους κρίκους.



     Από τον νεαρότερο παρόντα, τον 13χρονο Ορφέα μέχρι και τον 66χρονο Ιδρυτή της Ομάδος, η αίσθηση των κρίκων της ενόργανης υπήρξε "δόλωμα" περαιτέρω ...απολαύσεως με συνεπαγόμενη την ευγνωμοσύνη μας προς τον Αρχηγό μας που είχε την φαεινή ιδέα της σημερινής διοργανώσεως.



     Καθώς περνούσε, ένας-ένας, από τους κρίκους, το Επιτελείο της Ομάδος έκανε τις δικές του σχεδιάσεις για μελλοντικές ανάλογες διοργανώσεις.



     Και καθώς, ένας-ένας, χούφτιαζε τους κρίκους ο Αρχηγός έκανε τις δικές του προσωπικές παρατηρήσεις για μελλοντικούς προγραμματισμούς σωματικής βελτιώσεως των "Ελλήνων Κενταύρων". 



     Διότι σε αυτή την Ομάδα η οποία συνεχίζει τις Ελληνικές Παραδόσεις περί πνευματικής και σωματικής υγείας, τα  προγονικά κείμενα καθοδηγούν την πορεία της ακόμη και στη σημερινή παρακμιακή εποχή της αρνήσεως των παραδοσιακών Αξιών. Και...





     Είναι οι κιτρινισμένες σελίδες των "Παιδαγωγικών Μαθημάτων" του Στεφάνου Κομμητά που εκδόθηκαν στην Ουγγρική Πέστη το 1827, όταν δεν υπήρχε Ελλάδα κι Ελληνικό Κράτος [κάτι που δεν υπάρχει ούτε και σήμερα...] να μας μιλά για την αρετή της αθλήσεως την οποία ακυρώνει το σημερινό ελλαδικό δημοκρατικότατο σύστημα αντικαθιστώντας το με την προώθηση της πρέζας, όπως επίσης και για την Αξία των αγωνιστικών επιβραβεύσεων που δομούν ιεραρχία αρίστων ώστε η πολιτεία να διοικείται  α ρ ι σ τ ί ν δ η ν  και όχι πλουτίνδην ΄όπως ισχύει σήμερα στη δημοκρατία κοινωνία που διοικείται από εκφυλισμένους αναξίους. 





     Είναι οι κιτρινισμένες σελίδες του "Φιλοσοφικού Δοκιμίου" του Γεωργίου Γ. Κοζάκη Τυπάλδου που εκδόθηκε στην Αθήνα του Βασιλέως Όθωνος Α' Wittelsbach, το 1839, μιας Αθήνας προοριζόμενης για Αθηναίους και Έλληνες, να μας μιλά για την πατριωτική αρετή, την ευπρέπεια και τον καλλωπισμό του ανθρωπίνου σώματος, την ανάγκη σκληραγωγήσεως, την ανδρεία και το ιδεώδες του  φ ι λ ο κ ι ν δ ύ ν ο υ  που διασφαλίζει την ελευθερία της Πολιτείας και του ατόμου, όσο η παρακμιακή μαζοκρατία προάγει την παραίτηση και την ιταμότητα προετοιμάζοντας την υποδούλωση των κοινωνιών σε αλλόφυλους αφεντάδες.



     Το έργο των "Ελλήνων Κενταύρων" είναι π ο λ ι τ ι κ ό,  όπως ο Σταγειρίτης σοφός Αριστοτέλης απαιτεί να είναι πολιτικό όν κάθε Πολίτης και, συνεπώς, κάθε έργο του. Το έργο αυτής της ιδιότυπης Ομάδος είναι και το μόνο αμιγώς πολιτικό έργο χωρίς καμία κομματική ή σεχταριστική "σφραγίδα" από αυτές που διαθέτει άφθονες η κοινοβουλευτική ζούγκλα, πλην του, εκ του Καταστατικού της ιδανικού το οποίο ορίζει η "Πολιτεία" του Πλάτωνος.  Και "πολιτικόν" σημαίνει το υπέρ Πολιτισμού συνεισφέρον, όπως και η σημερινή ημερίδα η οποία συνεισέφερε πάμπολλα στον αθλητικό Πολιτισμό μιας κοινωνίας που αυτομολεί στον αφανισμό.



     Η ευγενής προσφορά του Αρχηγού της Ομάδος και των Επιτελών του προς όσους συμμετείχαν καρποφόρησε αποδεικνύοντας ότι τα Μέλη μας, ακόμη και εκείνα των οποίων ο σωματότυπος μπορεί να "ξεγελάσει", είναι εύρωστα και μπορούν να ανταποκριθούν στην απαιτητική εκπαίδευση της Σχολής μας.



     Και η "οσμή" της ωφελείας ενός σωμασκητικού προγράμματος όπως σήμερα υπεδείχθη είναι αρκετή για να παρακινήσει τα Μέλη μας να το εφαρμόζουν ακόμη και μέσα στο σπίτι ή μέσα στον χώρο εργασίας τους με ελάχιστα έως καθόλου μέσα.



     Άλλωστε, αυτός ήταν και ο σκοπός της σημερινής σωμασκητικής ημερίδος, δηλαδή, να ...υποψιάσει τα Μέλη μας για ένα απλό πρόγραμμα γυμναστικής που μπορεί να διατηρήσει σε φόρμα το ανθρώπινο σώμα.



     Σύντομα η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" θα θεσπίσει μία συστηματικότερη εκγύμναση για τα Μέλη της, "όραμα" το οποίο είχε και ο προηγούμενος Αρχηγός της Αρπάλυκος.



     Και ο σημερινός Αρχηγός της, Κωνσταντίνος Δαμιανάκης, μελετώντας συστηματικά το συγκεκριμένο αντικείμενο και επιτυγχάνοντας λαμπρά αποτελέσματα για τον εαυτό του και όσους τον ακολουθούν, είναι έτοιμος να προσφέρεις τις γνώσεις και ικανότητές του και σε έναν επιπρόσθετο τομέα, ιδιαιτέρως ζωτικό για την εκπαίδευση του Εφιπποτοξότη.
     


     Σύντομα θα υπάρξει εξαγγελία προγραμματισμένων σωμασκητικών ημερίδων για τους "Έλληνες Κενταύρους"  ως συνέχεια του Προγράμματος "Πολέμων" το οποίο διεκόπη αιφνιδίως με τον αδόκητο θάνατο του αείμνηστου Εκπαιδευτή μας Νικολάου Καπλατζή την μνήμη του οποίου με την συνέχεια αυτή επιδιώκουμε να τιμήσουμε.





ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.