Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

ENΑΡΞΗ  Ι΄ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ


     Στο αμφιθέατρο του Πάρκου Στρατού, στην άλλοτε Στρατιωτική Ιππική εγκατάσταση του Γουδή, ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί η ημερίδα ενάρξεως της Ι' Προπονητικής Περιόδου της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" αλλά λόγω της πολύ υψηλής θερμοκρασίας σε έναν χώρο ασκεπή που τον "έψηνε" ο ήλιος, μεταφερθήκαμε στο ιστορικό ανοικτό Ιππευτήριο του άλλοτε Κ.Ε.ΙΠΠ, στον ίδιο χώρο.


     Εν τω μεταξύ, η είσοδος των "Ελλήνων Κενταύρων" έγινε ολίγον ...επεισοδιακά με ...υπερπήδηση εμποδίου άνευ ...Ίππου, υποσκελίζοντας την διπλομανταλωμένη, ετοιμόρροπη, αυλόθυρα της ανατολικής πλευράς του άλσους Γουδή.


     Έντρομες οι κυρίες-Φύλακες της παρακείμενης υπαίθριας Εθνικής [οι θεοί να την κάνουν...] Γλυπτοθήκης, εγκατέλειψαν τον απογευματινό φραπέ τους για να μας ρωτήσουν ποιοί είμαστε και γιατί καβαλάγαμε την αυλόθυρα για να λάβουν την απάντηση ότι είμαστε υπερπηδητές εμποδίων ασχέτως εάν κατά την παρούσα στιγμή οι Ίπποι μας ξεκουράζονταν στις φάτνες τους και λόγω κεκτημένης ταχύτητος φτάναμε για να αναδιατάξουμε τα υπαίθρια έργα του Γαίτη αντικαθιστώντας τα με την "Madame Recamier" του Rene Magritte καθώς και με κάποια από τα "Ερωτικά" του Τάκη που είναι πολύ πιο εντυπωσιακά για τους μοντέρνους φιλότεχνους του χώρου.


     Οι κυρίες έδειξαν να μη καταλαβαίνουν ούτε από "Madame Recamier" του Rene Magritte ούτε από τα "Ερωτικά" του Τάκη [ως φαίνεται ήσαν κι αυτές πουριτανές σαν κάποια καλή μας φίλη] και μας ρώτησαν εξιταρισμένες πως θα αντιδρούσαμε εάν έμπαιναν στον χώρο μας καβαλώντας κι αυτές την αυλόθυρα, οπότε τους  είπαμε ότι όχι μόνον είναι καλοδεχούμενες για καφέ αλλά θα τους πούμε και τον ντελβέ. 


     Κάπως έτσι φτάσαμε στις δροσερές κερκίδες του παλιού ανοικτού Ιππευτηρίου του Κ.Ε.ΙΠΠ. για να καταλάβουμε τις θέσεις μας και ο Αρχηγός να κηρύξει την έναρξη της Ι' Προπονητικής Περιόδου.
  

     Ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων" καλωσόρισε τους παρισταμένους και εζήτησε να τιμήσουμε την μνήμη του προσφάτως εκλιπόντος Εκπαιδευτή μας Νικολάου Καπλατζή. 


     Οι "Έλληνες Κένταυροι" τιμήσαμε τον Νικόλαο Καπλατζή για την προσφορά του στην Ομάδα μας με ενός λεπτού σιγή, αισθανόμενοι εσαεί ευγνωμοσύνη για όσα μας δίδαξε, ευχόμενοι να είναι αρωγοί της ψυχής του οι Θεοί.


     Εν συνεχεία, ο Αρχηγός ανέπτυξε το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί κατά την νέα Προπονητική Περίοδο και εζήτησε από όλους να ιππεύουν και να τοξεύουν τηρώντας τους Κανονισμούς της Ομάδος, ενώ μαζύ με τον Υπαρχηγό της Ομάδος παρουσίασαν τους βοηθούς τους.


     Ο Αρχηγός ανέπτυξε έναν διαδραστικό διάλογο με τους παρόντες επί διαφόρων ζητημάτων βελτιώσεως της οργανώσεως και της εκπαιδεύσεως της Ομάδος.


     Ο Βοηθός Υπαρχηγού, Συνασκούμενος Γεώργιος ανεκοίνωσε ότι αυτή την χρονιά όσοι από την Ομάδα επιθυμούν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζύ του ώστε να παρακολουθήσουν το ειδικό Σχολείο Σπαθασκίας στο οποίο θα διδάξει ο διεθνoύς κύρους Οπλοδιδάσκαλος Γεώργιος Ζαχαρόπουλο στην Αίθουσα Όπλων "Marxbrüder Guild Hellas", στον Πειραιά.


     Ακολούθως, ο Αρχηγός Ομάδος έδωσε τον λόγο στον Ιδρυτή της Ομάδος ο οποίος μετέφερε την ευαρέσκεια του Δ.Σ. για το υψηλότατο επίπεδο στο οποίο σήμερα βρίσκεται η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" λόγω της άριστης συνθέσεως της Διοικήσεως και του Επιτελείου της χωρίς αυτό να σημαίνει την οιανδήποτε υστέρηση των προηγουμένων Διοικήσεων και Επιτελείων, ενώ ανεκοίνωσε την συγκρότηση υποστηρικτικού φορέως της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" προς εξεύρεση πόρων απαραιτήτων για την επιτυχία του μορφωτικού και πολιτιστικού σκοπού της Ομάδος και κάλεσε τον Συνασκούμενο Γεώργιο ο οποίος είναι βαθύς γνώστης του αντικειμένου εξ επαγγελματικής εμπειρίας και σύμβουλος του νέου εγχειρήματος, να αναπτύξει το "περίγραμμα" του νέου φορέως στους παρισταμένους.


     Με λακωνικό και περιεκτικό λόγο ο Συνασκούμενος Γεώργιος εξήγησε την σύλληψη και σχεδίαση του υποστηρικτικού μέσου το οποίο εμφανίζεται να παρέχει εχέγγυα επιτυχίας για την οικονομική στήριξη της Ομάδος και υπογράμμισε τον αλτρουιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα του.


     Ο Συνασκούμενος Γεώργιος έδωσε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που του έθεσε το ακροατήριο  και επεξήγησε ό,τι του ζητήθηκε.


     Η νέα, Ι' Προπονητική Περίοδος ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς παρά τις όποιες -κυρίως- οικονομικές αδυναμίες αντιμετωπίσαμε, εν μέσω εθνικής κρίσεως, στο παρελθόν και τα Μέλη μας μπορούν, πλέον, να ελπίζουν σε αναστροφή των αντιξοοτήτων των τελευταίων χρόνων.


     Παρά το ότι η κρίση εξακολουθεί να μαστίζει την χώρα, η ανεκτίμητη βοήθεια του Συνασκουμένου Γεωργίου τον οποίο όλοι ευχαριστούμε μας οπλίζει με κέφι για πρόοδο σε ένα νέο "κλίμα" εξοικονομήσεως πόρων για την ανάπτυξη της Ομάδος μας.


     Και με αυτό το θετικό συναίσθημα ολοκληρώθηκε αυτή η εναρκτήρια ημερίδα με τον Αρχηγό προσκαλώντας όλους μας στις αυριανές εξετάσεις του Συνασκουμένου μας Γεωργίου, μαθητή του Υπαρχηγού και Εκπαιδευτή της Ομάδος μας Μάριου οι οποίοι φαίνεται να είναι τόσο σίγουροι για την επιτυχία που άρχισαν τις αγκαλιές από σήμερα. Και, βεβαίως, η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν είναι παρά μια μεγάλη αγκαλιά για όλα τα Μέλη της, όπως το θέλει η Διοίκησή της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.