Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" 
"ΖΩΝΤΑΝΑ"
ΣΤΟΝ "ΑΝΤΕΝΝΑ"


     Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας των "Ελλήνων Κενταύρων" από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα έχει την χαρά μιας ευρείας δημοσιότητος στα Ελληνικά αλλά και ξένα έντυπα και ηλεκτρονικά "Μέσα". Την φορά αυτή είχε την Τιμή να προσκληθεί για "ζωντανή" παρουσίαση στην πρεμιέρα της κομβικής πρωινής εκπομπής του μεγάλου καναλιού "ΑΝΤΕΝΝΑ" που παρουσιάζει η κ. Φαίη Σκορδά "Το Πρωινό", την Δευτέρα, 18η Σεπτεμβρίου, με απευθείας σύνδεση από το Ιππευτήριό μας.


     Η "φιλοσοφία" της Ομάδος μας για ένα, πάντοτε, άρτιο αποτέλεσμα έθεσε σε "συναγερμό το Επιτελείο της αλλά και "ομάδα εργασίας" μια εβδομάδα πριν την "ζωντανή" παρουσίαση, ώστε η τελική εικόνα να είναι αντάξια των "Ελλήνων Κενταύρων" αλλά και των ποιοτικών προσδοκιών της "Οικοδέσποινας" η οποία μας έκανε την Τιμή της προσκλήσεως.


     Ο Αρχηγός της Ομάδος μας Εφιπποτοξότης Κωνσταντίνος Δαμιανάκης και ο Υπαρχηγός της Εφιπποτοξότης Μάριος Ευθυμιάδης, πριν την παρουσίαση, αφιέρωσαν πολλές εργατώρες στο Ιππευτήριο οργανώνοντας κάθε λεπτομέρεια και σκηνοθετώντας ένα συναρπαστικό ομαδικό δρώμενο Έφιππης Τοξοβολίας και έφιππης επιδείξεως ώστε το αποτέλεσμα να καθηλώσει τους τηλεθεατές και, κυρίως, να τους "περάσει" το μήνυμα ότι παρά την αξιακή υπέλιξη μιας κοινωνίας υπό κατάρρευση, κάποιοι επιμένουν στον σεβασμό υψηλών Ιδανικών που κρατούν ζωντανό το αξίωμα "Νους υγιής εν σώματι υγιεί".


     Από ενωρίς, το πρωί της Δευτέρας και τρεις ώρες πριν την προγραμματισμένη έξοδο "στον αέρα" στο Ιππευτήριο επικράτησε ο αναμενόμενος "πυρετός" προετοιμασίας Ίππων και Συνασκουμένων, ώστε η κάμερα να μεταδώσει ό,τι πιο απαιτητικό είχε "σχεδιάσει" το ...απαιτητικότατο Επιτελείο των "Ελλήνων Κενταύρων".


     Οι Αμαζόνες μας, πρώτες, ανέλαβαν την προετοιμασία των Ίππων που θα λάβαιναν μέρος στην παρουσίαση, με τα νοικοκυρίστικα χέρια τους που μετέτρεψαν τα τετράποδά μας σε ...μανεκέν.


     Ο Αρχηγός Ομάδος συγκέντρωσε το "άγημα" και έδωσε επακριβείς οδηγίες για την κίνηση και δράση στο απέραντο "πλατώ" του Ιππευτηρίου ώστε η "ζωντανή" εικόνα του καθ' όλη την διάρκεια της μεταδόσεως να ξεχειλίζει από δράση και ενδιαφέρον για τον τηλεθεατή.


     Υπό την αρχηγία Βολής του αγαπημένου μας Παντελή Γιαννίκου, η ομάδα των Τοξοτών άρχισε αμέσως να ασκείται στη συγχρονισμένη τοξευτική επίδειξη που θα ήταν και το διαρκές "φόντο" της παρουσιάσεως του κυρίως θέματος της Έφιππης Τοξοβολίας.


     Οι "ομοβροντίες" των βελών πάνω στο στόχο και η ταυτόχρονη κραυγή των Τοξοτών έδωσαν, υπό τον συντονισμό του Παντελή, πολύ νωρίς, ένα ωραίο "οπτικοακουστικό" αποτέλεσμα.  


     Προσεκτικός μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια ο Αρχηγός μας δεν παρέλειψε να επιθεωρήσει ο ίδιος και για το, έγκαιρο, σωστό κατάβρεγμα του Ιππευτηρίου ώστε οι καλπασμοί να μην παραγάγουν σκόνη που θα μπορούσε να υποβαθμίσει την εικόνα της κάμερας. Στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" όλοι απαιτούν από τον εαυτό τους το ασφαλέστερο, ορθότερο και καλύτερο, διότι αυτός είναι ο κανόνας της προόδου όλων μας αρχής γενομένης από τον Αρχηγό μας.


     Ο Κωνσταντίνος μας μερίμνησε ο ίδιος και για το στήσιμο του στόχου επί του οποίου θα γίνονταν οι τοξεύσεις κατά την διάρκεια της επιδείξεως της Έφιππη Τοξοβολίας και ο ίδιος τον έστησε στο ενδεδειγμένο σημείο.


     Οι καλοί μας φίλοι, η Τζένη, ο Θοδωρής και η Μαντώ, μαζύ με το συνεργείο των τεχνικών έφτασαν στην ώρα τους όταν όλα είχαν προετοιμασθεί και "ξαπόστασαν" για να συντονισθούν με τον Αρχηγό μας που τους καλωσόρισε πανέτοιμος για μια ωραία συνέχεια.


     Στον μικρό σκεπασμένο χώρο αναψυχής του Ιππευτηρίου, δεν παραλείψαμε να φέρουμε και τους Ίππους για να γνωρίσουν τους καλούς μας επισκέπτες και να εξοικειωθούν μαζύ τους ώστε να είναι χαλαροί κατά την συνεργασία που θα ακολουθούσε. Η παρουσιάστρια κ. Τζένη Μελιτά η οποία ήταν ήδη εξοικειωμένη με τον τετράποδο Camelot με τον οποίο μυήθηκε στην Ιππασία,, έσπευσε να του δείξει την αγάπη της και ο τετράποδος φίλος της έδειξε να την απολαμβάνει πανευτυχής.


     Ακράτητη η νεαρή τηλεπαρουσιάστρια  κ. Τζένη Μελιτά, ..."απήγαγε" το αλογάκι της και βρέθηκε στο χωμάτινο "πλατώ" για να ξεκινήσει την "ζωντανή" μετάδοση.


     εμάτη" η "εικόνα" του Ιππευτηρίου με τους "Έλληνες Κενταύρους" έτοιμους για να προσφέρουν ποιοτικό θέαμα και, κυρίως, "μήνυμα" στους τηλεθεατές του "ΑΝΤΕΝΝΑ" ενώ στο studio του καναλιού η παραγωγός κ. Φαίη Σκορδά ξεκινούσε την εισαγωγή της.


     Οι ¨"Έλληνες Κένταυροι" στον 'αέρα" με την κ. Φαίη Σκορδά να τους παρουσιάζει "ζωντανά" και με μία τιμητική εισαγωγή για την Ομάδα μας και για τη δουλειά της. Στο Ιππευτήριο, όλοι οι εμπλεκόμενοι στη "ζωντανή" μετάδοση ...εν δράσει μπροστά στην κάμερα ποερίμεναν το "σήμα" από το κεντρικό studio που δεν άργησε, μετά την εισαγωγή της "Οικοδέσποινας" του "Πρωινού". 


     Ένα εντυπωσιακό "intro" από την κ. Τζένη Μελιτά σε ...ορθοστάδην επί του Camelot μπροστά στην κάμερα, κάτι που δεν έχει αποτολμήσει κανείς άλλος συνάδελφός της. Άψογη στο ορθοστάδην της το "κορίτσι-μαχητής", με ενθουσιώδη φωνή και με τα χέρια στην έκταση παρουσίασε την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" λέγοντας στους τηλεθεατές της πρωινής εκπομπής ότι αυτό το κατάφερε σε ένα μόλις μάθημα και προαναγγέλλοντας την επίδειξη Έφιππης Τοξοβολίας που θα ακολουθούσε.


     Με θεαματικές εφάλσεις οι πρωταγωνιστές της  επιδείξεως Έφιππης Τοξοβολίας βρέθηκαν στις ράχες των Ίππων τους ...έτοιμοι για ..."όλα" και για ένα πρόγραμμα υψηλού επιπέδου.


     Πανέτοιμος, με το Τόξο  και τα βέλη στο χέρι και ο Υπαρχηγός της Ομάδος μας Μάριος Ευθυμιάδης να αναμένει τη σειρά του για να "γράψει" στη κάμερα την καλπαστική του ευστοχία.


     Ο Αρχηγός μας Κωνσταντίνος, με μαθηματική ευστοχία και με το βέλος του επί του στόχου αφήνει το "ίχνος" της πρώτης του "ζωντανής" καλπαστικής τοξεύσεως στην κάμερα και στα μάτια των τηλεθεατών του "ΑΝΤΕΝΝΑ".


     Το ίδιο ακριβώς καταφέρνει με άνεση και ...στυλ και ο Υπαρχηγός μας, καρφώνοντας σε καλπασμό το δεύτερο βέλος επί του στόχου, ενώ η κάμερα μεταδίδει "ζωντανά" την θεαματική διαδρομή του.


     Προνοητικότατος και οργανωτικότατος ο Αρχηγός μας, εκτός από την "πρώτη γραμμή" των εμπλεκομένων στην επίδειξη Έφιππης Τοξοβολίας, είχε μεριμνήσει και για μια "λίστα αναμονής" εφεδρικών σε περίπτωση ανάγκης. Ευτυχώς, η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" με την Διοίκηση και τον μεγάλο αριθμό εξασκημένων Μελών που διαθέτει, δεν κινδυνεύει να βρεθεί ποτέ "λίγη" έναντι κάθε απαιτήσεως. Πρώτος, εξ αυτών ο επικεφαλής του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος", Εφιπποτοξότης Γεώργιος Σταυριανόπουλος ο οποίος βρέθηκε ειδικώς για τον σκοπό αυτό στη παρούσα διοργάνωση.


     Στην "αναμονή" και ο προσφάτως αριστεύσας στις εξετάσεις του ως Εφιπποτοξότη Γεώργιος Μυλωνόπουλος, με το άψογο στυλ του.


     Πάντα έτοιμος για την στήριξη των αναγκών της Ομάδος και ο Παντελής Γιαννίκος με τις προσφάτως αναβαθμισμένες εφιπποτοξοτικές ικανότητές του, επί του Ίππου και κάτω από αυτόν.


     Βεβαίως, πάντα πανέτοιμη και η Χρυσούλα Ηλιάδη, με την απίστευτη εφιπποτοξοτική αρμονία της που αναβιώνει την ιππική "ψυχή" της καταγωγής της, του πανέμορφου Καζακστάν.


     Κι ενώ όλα άρχισαν και συνέχισαν "ρολόι" ξαφνικά το σήμα της ζεύξεως με το κεντρικό studio διεκόπη και οι τηλεθεατές έμειναν με την αγωνία της ...απωλεσθείσας "εικόνας". Τηλεπαρουσιαστές και τεχνικοί στον "ΑΝΤΕΝΝΑ" σε ...πανικό και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων το "σήμα" δεν έλεγε να αποκατασταθεί. Ψυχραιμότατοι οι επί Ιππευτηρίου "Έλληνες Κένταυροι" περίμεναν να αποκατασταθεί η ζεύξη και να συνεχισθεί η προγραμματισμένη επίδειξή τους αλλά εις ..μάτην. Κάποια κακιά γλώσσα της Ομάδος είπε το κορυφαίο: "Αφού το αγαπημένο εγγονάκι του παππού-Ιδρυτή βρέθηκε κοντά στο βαν ήταν φυσικό και επόμενο η ...λιονταρίσια προσωπικότητά του να διαταράξει τα ερτζιανά, όπως ακριβώς συνέβαινε και με τον παππού του όταν έκανε κάποτε ιππικές εκπομπές για την τηλεόραση του "EXTRA CHANNEL" και όποτε έμπεινε στο studio έπεφταν τα ρελέ και κατέρρεε το διαδίκτυο". Καλοί οι λέοντες αλλά έχουμε και τα ...μειονεκτήματά μας.


     Παρά τις επίμονες προσπάθειες των τεχνικών το "σήμα" δεν απεκατεστάθη και ο "πληθυσμός" του Ιππευτηρίου αναγκάσθηκε να το ...εγκαταλείψει, με απογοητευμένους την καλή μας Τζένη, Θοδωρή και Μαντώ αλλά όχι και τους "Έλληνες Κενταύρους" οι οποίοι, αφού αποχαιρετίσαμε με εγκάρδιες ευχαριστίες τους φιλοξενουμένους μας, ευγνώμονες για την προσπάθειά τους στη προβολή της Ομάδος μας, συνεχίσαμε να απολαμβάνουμε στο χώρο μας το θάλπος της ομαδικότητός μας.


     Πίσω, λοιπόν, στη Γραμμή Βολής με τα Τόξα μας και με το χαμόγελό μας όσο ο "διάττων αστήρ" των όσων πρόλαβαν οι κυρίες Φαίη Σκορδά και Τζένη Μελιτά να προσφέρουν στους τηλεθεατές τους, δείχνοντας και το ποιοτικό "πρόσωπο" της ζώνης των πρωινών της ελλαδικής τηλοψίας.


     Παρά την αστοχία του "σήματος", με το ίδιο χαμόγελο αφιππεύσαμε τα υπέροχα τετράποδά μας και τα οδηγήσαμε στο Σταύλο.


     Και με το ίδιο χαμόγελο τα ιπποκομήσαμε για να τα αφήσουμε να ησυχάσουν μέσα στις φάτνες τους.


     Παρά την αιφνίδια ανατροπή λόγω τεχνικής κακοτυχίας, οι "Έλληνες Κένταυροι" περάσαμε μία δημιουργική ημέρα και "μετρήσαμε" τις οργανωτικές μας δυνατότητες και πάλι καταλήγοντας σε ένα θετικό "πρόσημο". Μπορεί η τεχνολογία να ...καταρρέει, όμως, το φυσικό ένστικτο, η Έφιππη Τοξοβολία και η Παράδοση παραμένουν σταθερές Αξίες. Μπορεί η ηλεκτρονική να αποδεικνύεται αδύναμη αλλά η παραδοσιοκρατία θα κυριαρχεί πάντοτε στο γίγνεσθαι και ο Ίππος με το Τόξο θα συνεχίσουν να υπηρετούν τον Άνθρωπο.


     Και τα χαμόγελα των "Ελλήνων Κενταύρων" θα επιστεγάζουν ακόμη και την πιο αντίξοη καθημερινότητα...


     ...Κι ο Συνασκούμενος Γεώργιος Γαλαζούλας θα το "σκάει" από το δικηγορικό του γραφείο και τα ακροατήρια των "ξύλινων" δικηγορικών αγορεύσεων για να χαρεί την Έφιππη Τοξοβολία και το χάδι μιας γάτας στο Ιππευτήριο των "Ελλήνων Κενταύρων".


     Παρά την τελική αστοχία της ζεύξεως, οι "Έλληνες Κένταυροι" εκφράζομε τις ευγνώμονες ευχαριστίες μας προς τον "΅ΑΝΤΕΝΝΑ" τις κυρίες Φαίη Σκορδα, Τζένη Μελιτά, Μαντώ και τον φίλτατο Θοδωρή, όχι απλώς για την προβολή των "Ελλήνων Κενταύρων" αλλά διότι επέλεξαν να παρουσιάσουν στο Ελληνικό τηλεοπτικό Κοινό την Έφιππη Τοξοβολία την οποία η "UNESCO" θεωρεί ως πανανθρώπινο πολιτιστικό αγαθό, θέτοντάς το υπό την προστασία της. 



Πλήρες φωτογραφικό Λεύκωμα, εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.