Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ...ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ


     Στo πλαίσιo αλληλογνωριμίας των πολεμικών τεχνών και θεωρώντας τέτοιου είδους ενέργειες ως κινητήριο δύναμη προαγωγής του Πολιτισμού, η Oμάδα των “Ελλήνων Κενταύρων”, έπειτα από  εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον αρχηγό της Ομάδος “Wing Tsun Κανήθου”, Νικόλαο Βελισσαράκο, πραγματοποίησε  την Κυριακή 18η Σεπτεμβρίου 2016 μυητική ημερίδα στην Παραδοσιακή - Ενστικτώδη Τοξοβολία.


     Η έναρξη της ημερίδος έγινε με κύκλο γνωριμίας μεταξύ των Συνασκουμένων, θεωρητικής εισαγωγής στο πνεύμα της ομάδος, το ιστορικό πλαίσιο αυτής αλλά και τα θεωρητικά θεμέλια των “Ελλήνων Κενταύρων” που εντοπίζουμε στην “Πολιτεία” του Πλάτωνος.


     Το αμέσως επόμενο βήμα ήταν η πρακτική εισαγωγή στην Ενστικτώδη Tοξοβολία και η επεξήγηση όλων όσων οφείλουν να γνωρίζουν νέα μέλη αλλά και μυούμενοι στην πολεμική αυτή τέχνη.


     Βασική παράμετρος για έναν νεοεισερχόμενο στην πολεμική τέχνη της τοξοβολίας είναι η εξοικείωσή του στην αφή και στάση σώματος προκειμένου να μπορέσει να επιτύχει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα στην τόξευση.


     Ένα από τα σημαντικότερα ωστόσο σημεία στο οποίο και δίνουμε μεγάλη έμφαση στους “Έλληνες Κενταύρους” είναι το στοιχείο του συντονισμού. Όλοι οι Συνασκούμενοι καλούνται να τοξεύουν σε παραγγέλματα του αρχηγού βολής, έχοντας ως κεντρική αρχή την έννοια της ομαδικής πειθαρχίας και αυτοπειθαρχίας.


     Και αυτό ακριβώς καταφέραμε να επιτύχουμε στην ημερίδα αυτή, τον πλήρη συντονισμό των μελών υπακούοντας στα παραγγέλματα του Αρχηγού Βολής με τους, όσο το δυνατόν, λιγότερους εξωγενείς ήχους να παρεισφρέουν, τονώνοντας τον παράγοντα της αυτοσυγκέντρωσης και της συνεπαγόμενης ευστοχίας.


     Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας μας, η Ομάδα Wing Tsun του Νικολάου Βελισσαράκου μας έκανε επίδειξη πρακτικής εφαρμογής της πολεμικής αυτής τέχνης στην αυτοάμυνα, αφού πρωτίστως έκανε ιστορική αναδρομή από τον μύθο πίσω από την πολεμική αυτή τέχνη έως και σήμερα.


     Υπό τον πλέον επεξηγηματικό τρόπο, ο Νικόλαος Βελισσαράκος μας εισήγαγε σε βασικές κινήσεις αυτοάμυνας του Wing Tsun φροντίζοντας να γίνουν πλήρως κατανοητές από τα μέλη μας.


     Και καθώς εξοικειωνόμασταν με την ροή των κινήσεων στην άμυνα, τόσο η ευδιαθεσία και ο ενθουσιασμός εντείνονταν! Ο χρόνος κύλησε πολύ γρηγορότερα απ όσο πιστεύαμε, ενώ το πάθος μας να συνεχίσουμε παρέμενε αμείωτο!


     Τα αποτελέσματα της ημερίδος ήταν δράση, γνώση, συντονισμός, άσκηση και πολύ θετική ενέργεια στα πλαίσια μίας υγιούς ανταλλαγής γνώσεων σε δύο διαφορετικές πολεμικές τέχνες!


     Κλείνοντας, οι δύο Ομάδες ανανεώσαμε την συνάντηση και συνάσκηση μας στο εγγύς μέλλον, έχοντας ήδη αποκομίσει τις πλέον θετικές εντυπώσεις!


     Ευχαριστούμε την Oμάδα Wing Tsun Κανήθου και τον Νικόλαο Βελισσαράκο προσωπικά για την ιδιαίτερη Τιμή να ασκηθεί μαζί μας καθώς και όσα άτομα συμμετείχαν στην μυητική αυτή ημερίδα!



Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον υπέροχο περιβάλλοντα φυσικό χώρο 
του Κάστρου της Χαλκίδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.