Κυριακή 8 Μαΐου 2016

3ο
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΕΡΠΗΔΗΣΕΩΣ ΕΜΠΟΔΙΩΝ




     Κάνοντας πράξη τη θεωρία που διδαχθήκαμε στο 1ο Σεμινάριο Υπερπηδήσεως Εμποδίων και αποενοχοποιώντας τον υπερπηδητικό φόβο όπως, πρακτικά, καταφέραμε στο 2ο Σεμινάριο Υπερπηδήσεως Εμποδίων, συνεχίσαμε τη διδασκαλία Υπερπηδήσεως Εμποδίων στο Ιππευτήριο των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» το Σάββατο, 7η Μαίου 2016 με το 3ο Σεμινάριο Υπερπηδήσεως Εμποδίων το οποίο είχε ως (...κρυφό!) αντικείμενό του την αναγκαιότητα ικανής διευθύνσεως του Ίππου προς το εμπόδιο η οποία αποτελεί και το μείζον μέρος της όλης υπερπηδητικής επιτυχίας. 



     Πρόθεσή μας είναι για όσους έλαβαν μέρος να χαρούν την Υπερπήδηση Εμποδίων σαν ένα απολαυστικό παιγνίδι υπό ασφαλέστατες συνθήκες οι οποίες τηρούνται κατά τα δέκα χρόνια λειτουργίας της Σχολής μας με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων. Έτσι και πάλι δεν επιχειρήθηκε καμία επικίνδυνη άσκηση και καμία extreme ίππευση, αφού αυτή τη φορά οι μαθητές μας θα έπρεπε να είναι επικεντρωμένοι στη διευθυντική διαδικασία με έναν Ίππο κάθε άλλο παρά εύκολα διευθυνόμενο!




     Μπορεί ο βασικός εκπαιδευτικός μας Ίππος να διαθέτει μύρια όσα καλά αλλά διαθέτει και τρία ...καλύτερα: ισχυρή προσωπικότητα, απίστευτη δύναμη και Σουν-Τζου...ειδή ευφυία. Ο "χειριστικός", λοιπόν, "διάλογος" με ένα τέτοιο πλάσμα κάθε άλλο παρά εύκολος είναι αλλά και το τελικό όφελος από την επαφή του μαθητή με αυτόν κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο! Στο τέλος, μπορεί να χρειαστείς ...προσθετικά δάχτυλα, αλλά έχεις συνειδητοποιήσει "ανάγλυφα" τη μεγάλη σημασία της διευθύνσεως του Ίππου προς το εμπόδιο! Και στη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δεν έχει σημασία ο κόπος αλλά το αποτέλεσμα!


     Για τους υποψιασμένους περί το ..."σκοτεινό κέντρο" που ...απεργάζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", μπορεί να μην είναι πλήρως ξεκάθαρη η ακριβής εκπαιδευτική προσέγγιση του σχεδιασμού της διδασκαλίας αλλά ...υφέρπει η ...όσμωση μιας ...σατανικής επινοητικότητος η οποία σεναριογραφεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε στο τέλος κάθε μαθήματος η πρόοδος των μαθητών να είναι δεδομένη και αναφαινόμενη από ...απρόβλεπτη κατεύθυνση. Και όταν, σ'  αυτό το ..."σκοτεινό κέντρο" η "οβίδα", τελικώς, ρίχνεται στη "φωτιά" η ...έκρηξη είναι θεαματική, όπως θεαματικά ήσαν και τα αποτελέσματα αυτού του Σεμιναρίου!



     Και στη περίπτωσή μας το σενάριο δυσκολίας ήταν απλό: διάταξη του εμποδίου κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο Ίππος να ωθείται σε υπεκφυγές "ενισχυμένες" από την πονηριά και τη δύναμή του εξαναγκάζοντας τον μαθητή σε ανάπτυξη υπέρτερης χειριστικής επινοητικότητος ώστε να τον οδηγήσει επί του ίχνους υπερπηδήσεως του εμποδίου. Εν άλλαις λέξεσι: κόλαση για τον μαθητή! Αλλά τα "κουρδισμένα αλογάκια" κάθε άλλο παρά είναι ο "καμβάς" των μαθημάτων στη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"! Διότι η Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" είναι πολεμική και όχι "Club ...Βορείων Προ-αστείων"!



     Η διάρθρωση αυτού του Σεμιναρίου είχε ως στόχο την εφαρμοστική σύναψη των προηγουμένων δύο Σεμιναρίων με έμφαση στην ανάπτυξη της τεχνικής της υπερπηδητικής προσεγγίσεως.



     Οι μαθητές μας, ξεκινώντας από τη βιωματική αφετηρία της "ιδίας αυτών" εμπεδώσεως Υπερπηδήσεως Εμποδίων, άρχισαν με την υπερπήδηση του κλασικού "Χ" δίκην "Hors d' oeuvre"  αυτού που θα ακολουθούσε.



     Χωρίς διάκριση ηλικίας και φύλου, χωρίς σέλλα και αναβολείς, χωρίς στομίδα αλλά και χωρίς ηνίες, με τον κλασικό γυμνιππευτικό τρόπο που εκπαιδεύονται οι μαθητές των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτό το Σεμινάριο ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στην ύλη του.



     Ομόψυχα συμπεριφερόμενοι οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" και σε αυτή την εκπαιδευτικήν ημερίδα, κατάφεραν να υπερνικήσουν φόβους και δυσκολίες και να ανέβουν ένα ακόμη "σκαλί" στην ιππική γνώση.



     Χειριζόμενοι έναν ιδιαιτέρως δύσκολο, για την περίπτωση, Ίππο, όλοι έφτασαν στο ποθητό αποτέλεσμα με αδιάπτωτο κέφι και άψογο ιππικό αποτέλεσμα.



     Η μελέτη του οπτικοακουστικού υλικού αυτού του Σεμιναρίου μας επιβεβαίωσε ότι σ'  αυτό έγιναν πολλά "βήματα" προς τα εμπρός! όχι μόνον η διευθυντική δεξιότητα προς το εμπόδιο αναπτύχθηκε σε όσους έλαβαν μέρος, αλλά βελτιώθηκαν σημαντικά και άλλες παράμετροι όπως η αυτοσυγκέντρωση, κάτι πολύ σημαντικό όχι μόνον για τον Ιππέα αλλά, γενικώς, για κάθε Άνθρωπο!


     Και, κυρίως, στο Σεμινάριο αυτό καταλάβαμε ότι μία καλοσχεδιασμένη εκπαίδευση αρχαρίων μπορεί να διασκεδάσει κάθε φόβο αποτυχίας, όπως και στη περίπτωση της αγαπημένης μας Βίκυ η οποία, αρχικώς, φοβήθηκε ότι δε θα τα κατάφερνε έχοντας μήνες να ιππεύσει, ξαφνικά είδε ότι όχι μόνον τα κατάφερε αλλά και πάρα πολύ καλά!



     Βεβαίως, για τις "σταθερές Αξίες" της Ομάδος, το Σεμινάριο αυτό ήταν ακόμη μία ένδειξη ότι θα πρέπει να προετοιμάζονται για τις Εξετάσεις τους και να μελετήσουν τα θεωρητικά διότι στα πρακτικά δεν έχουν κανένα πρόβλημα!



     Σε αυτό το Σεμινάριο, η ένστολη παρουσία του αγαπημένου μας Φιλίππου, ο οποίος κατάφερε να "απαγκιστρωθεί" για λίγο από την υπηρεσία του για να σπεύσει και να το παρακολουθήσει, μας θύμισε παλιές ένδοξες εποχές του Ελληνικού Στρατού ο οποίος είχε πολύ υψηλότερα καθήκοντα από το να υπηρετεί ως "παραδουλεύτρα" τη λειτουργία ...hot spots! Κι εμείς οι παλιότεροι θυμηθήκαμε "εικόνες" του ηρωικού Κ.Ε.ΙΠΠ. και των Αξιωματικών που θαυμάζαμε στο κλειστό του Ιππευτήριο το οποίο η αθλία μεταπολήστευση μετέτρεψε σε ...γραφεία αργομίσθων παρασίτων!


     O νεαρός Υποσμηναγός (Ιατρός) με τις εξαιρετικές του έφιππες επιδόσεις μας απέδειξε ότι ακόμη κι ένας άνθρωπος της επιστημονικής κοινότητος "καταδικασμένος" σε ένα "in vitro" καθιστικό περιβάλλον, μπορεί να διαθέτει και την ψυχή και την ικανότητα του πραγματικού Πολεμιστή όπως, ακριβώς, κάθε Στρατιώτης θα πρέπει να διαθέτει! Και η εικόνα που ακολουθεί δείχνει την μεγάλη πρόοδο μέσα σε ένα μάθημα ενός απολύτως αρχαρίου μαθητή με προηγούμενη εμπειρία ελαχίστων μαθημάτων, ...ισχνοτάτου μονοψηφίου συνολικού αριθμού!  


     Η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" φαίνεται ότι εκτός των άλλων μπορεί και να ...επαναστρατιωτικοποιήσει τον ...Ελληνικό Στρατό και η παρουσία πολλών γενναίων "ενστόλων" χαρακτήρων ανάμεσά μας το αποδεικνύει!



     Το Σεμινάριο αυτό έληξε μισή ώρα πριν τη προβλεπόμενη ώρα λήξεως και αυτό ήταν η ωραιότερη ένδειξη της επιτυχίας του! Όμως, αυτό δε σήμαινε "σκασιαρχείο" για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" και οι μετασχόντες συνέχισαν με καλπαστικές εξόδους Έφιππης Τοξοβολίας!



     Για τη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" το κάθε δευτερόλεπτο έχει μεγάλη σημασία για τη προαγωγή των δεξιοτήτων των μαθητών της! Άλλωστε "πόλεμο έχουμε' και ..."οβίδες" εκρήγνυνται ολόγυρα, ασχέτως εάν κάποιοι δε τις αντιλαμβάνονται ...ούτε με σφαίρες!



      Υπέροχο να βρίσκεσαι ανάμεσά τους! Υπέροχο να συνειδητοποιείς ότι σε μέρες εσχάτης παρακμής κάποιοι με ίδιες δυνάμεις ακμάζουν και ανελίσσονται σε έναν τομέα φυσικής γενναιότητος όπως η Ιππική! Κι αυτούς δε μπορείς παρά να τους ευχαριστήσεις σχεδιάζοντας την ακόμη εντονότερη ανάπτυξή τους!



ΕΚΤΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.