Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

ΜΥΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ
«ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΟΣ 'ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ'»


     Mια ιδιαίτερη Τιμή χαρήκαμε οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" από την επίσκεψη στη Κοιλάδα μας της Κινήσεως Οργανικότητος "ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ", ενός Οργανισμού λαμπρής κοινωνικής ευποιίας που ίδρυσε και διευθύνει ο διακεκριμένος νομικός Κυριάκος Κόκκινος.


     Ο ιδρυτής του συγκεκριμένου Οργανισμού ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία της αξέχαστης αυτής μυητικής ημερίδος, πέραν της επιστημονικής του ιδιότητος, προερχόμενος από τις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού συνέβαλε στην επιτυχή και ακριβή εκτέλεση του ημερησίου προγράμματος, συντονίζοντας τα Μέλη της Ομάδος του κατά τον καλύτερο τρόπο αλλά και προσφέροντας σε όλους μας την εικόνα ενός, πραγματικά, μαχητικού χαρακτήρος, όπως ακριβώς αναμένεται από έναν Καταδρομέα!  


     Η "ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ", έλκει την αφετηρία της από ένα ευγενές όραμα το οποίο συνοψίζεται στο Καταστατικό της και από το οποίο αφορμάται για την υλοποίηση μιας κοινωνικής προσφοράς απολύτως αναγκαίας για την εποχή μας, ως εξής:

     "Υγιείς Προσωπικότητες, ως κύτταρα κοινωνικών και πολιτικών Συλλογικοτήτων, αποτελούν την μόνη Οδό για την ευημερία ανθρώπων και λαών. Η συνειδητοποίηση της διασύνδεσης όλων των ανθρώπων μεταξύ τους και της αναγκαίας αλληλεπίδρασής τους, είναι το μυστικό για να περάσουμε από τα συγκρουσιακά μοντέλα διακυβέρνησης κι οργάνωσης, σε νέα πρότυπα ενότητας και συνεργασίας.

     Η ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, ως πνευματική κίνηση, έχει ως σκοπό να διαχύσει στην κοινωνία το όραμα της Οργανικότητας, μιας ιδέας αναμορφωτικής και γνήσια επ-αναστατικής, που έρχεται να γιατρέψει τις αρνητικές και συγκρουσιακές αντιλήψεις, από τις οποίες πάσχει ο σύγχρονος άνθρωπος, αναφορικά με τη δόμηση υγιών κι ισορροπημένων προσωπικοτήτων, αλλά κι αρμονικών σχέσεων του κάθε πολίτη με τους υπόλοιπους και τη δημιουργία υγιών συλλογικοτήτων, είτε αυτές λέγονται οικογένεια, είτε επιχείρηση, είτε πόλη, είτε πολιτεία, είτε ανθρωπότητα. Μέσω της μεταμορφωτικής δράσεως της οργανικής αντίληψης οι πολίτες διαμορφώνουν προσωπικότητες, που κοσμούν τις πόλεις τους, πόλεις που κοσμούν πολιτείες και πολιτείες που κοσμούν τον Κόσμο!"


     Έτσι, λοιπόν, αυτή τη τελευταία Κυριακή, παρά την υψηλή θερμοκρασία τα Μέλη της προαναφερθείσης Κινήσεως μας έδωσαν τη χαρά της μυήσεώς τους στη Παραδοσιακή Τοξοβολία, με τη φροντίδα του αναπληρωτή Αρχηγού Ομάδος Αρπάλυκου (μιας και ο Αρχηγός της Ομάδος μας Κωνσταντίνος υπηρετεί τη στρατιωτική θητεία του στον ακριτικό Έβρο) και του Εφιπποτοξότη Μηνά ο οποίος, μετά τις πρόσφατες επιτυχείς εξετάσεις του, ασκείται ως Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη.


     Σημειωτέον ότι για τον Μηνά μας, η σημαντική συμβολή του σε αυτή τη μυητική ημερίδα  ήταν η δεύτερη, μετά τα πρόσφατα "Προμήθεια", δοκιμασία του εντός ολίγων ημερών και απέδειξε και πάλι ότι είναι ακόμη ένα ικανό στέλεχος μιας Ομάδος υψηλών απαιτήσεων.



     Η διδασκαλία των μυηθέντων υπήρξε απολύτως εξατομικευμένη, παρά τον υψηλό αριθμό συμμετασχόντων και με στοχευμένη τόσο την επίτευξη ικανοποιητικής τεχνικής όσο και σχετικής ευστοχίας και η τακτική που ακολούθησε ο Αρπάλυκος και ο Μηνάς απεδείχθη αποτελεσματική. 


     Όλοι οι επισκέπτες μας, συνάδοντες προς τις υψηλές ποιοτικές απαιτήσεις του Καταστατικού της Κινήσεώς τους, μας χαροποίησαν με την ευγένεια και την ευστροφία πνεύματος επιτρέποντας στους δύο Εκπαιδευτές μας να απολαύσουν μυουμένους ικανότατους οι οποίοι αμέσως προσελάμβαναν την καθοδήγηση και εκτελούσαν με αξιοπρόσεκτην ακρίβεια τις τοξεύσεις τους. 


     Καμία διαφορετικότητα φύλου, ηλικίας ή σωματοτύπου δε στάθηκε ικανή να αφήσει "πίσω" κανέναν και, πραγματικά επαληθεύσαμε εκείνο το οποίο υπογραμμίζουμε συχνά κατά τη διδασκαλία της Παραδοσιακής Τοξοβολίας: εδώ δε μαθαίνουμε τίποτε καινούργιο αλλά επαναφέρουμε στη πράξη αυτό που βρίσκεται από αιώνες ανεξίτηλα καταγεγραμμένο στη "μνήμη" του Ανθρώπου, δηλαδή, το Τόξο και τη χρήση του! Και τα χαμόγελα της επιτυχίας όλων των μυηθέντων ήσαν και τα δικά μας χαμόγελα, όπως πάντοτε κατά την απόλαυση της Παραδοσιακής Τοξοβολίας.


     Για άλλη μια φορά βιώσαμε το μεγάλο όφελος της ενστικτώδους τοξεύσεως στα πρόσωπα των μυουμένων μας και νοιώσαμε την επίδραση των παλμών της χορδής στον ίδιο τον ψυχισμό του.


     Το Τόξο, δεν απλώς ένα "όπλο" αλλά ένας "άκμων" σφυρηλατήσεως μαχητικών χαρακτήρων των οποίων ο απώτερος σκοπός δεν είναι το "αποκτείνειν" αλλά η, εαυτοίς, ψυχική και πνευματική ενδυνάμωση!


     Με βεβαία την πίστη μας στις ικανότητες των Ελλήνων, τα Μέλη της "ΚΟΣΜΟΠΟΛΕΩΣ" μας έδειξαν την καλύτερην "εικόνα" πραγματικών μαχητών ευκλεούς γένους καθ'  όλη την τρίωρη "δοκιμασία" τους.


     Ο, πάντοτε ρηξικέλευθος, Αρπάλυκος δε δίστασε να εφαρμόσει και την τακτική της τυφλής τοξεύσεως σε ...πρωτοείσακτο της Τοξοβολίας, δίνοντας σε όλους μας τη χαρά του ήχου της προσκρούσεως των βελών του επί του στόχου.


     Και δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι γενικώς οι τοξεύσεις όλων υπήρξαν κατά πολύ ευστοχότερες του αναμενομένου, με το "κίτρινο" του "προσώπου" του στόχου να υποδέχεται βέλη ...πέραν κάθε προσδοκίας!


     Κατά την συγκεκριμένη ημέρα δύο συμπαθέστατα πρόσωπα εκ των επισκεπτών μας εόρτασαν μαζύ μας τα γενέθλιά τους. Η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" τους ευχήθηκε τα βέλη των προσδοκιών τους να βρίσκουν πάντα "κίτρινο"!


     Δε θα παραλείψουμε να επισημάνουμε και τη θετική αύρα που "εισπράξαμε" από όλους τους επισκέπτες μας κατά την διάρκεια αυτής της μυητικής ημερίδος και τη διαμόρφωση ενός δημιουργικού "κλίματος" του οποίου η επαλήθευση ήταν ορατή συνεχώς επί του στόχου.


     Ειλικρινώς ευγνώμονες προς τον Κυριάκο Κόκκινο και την υπέροχη Ομάδα του, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" διδαχθήκαμε από τους επισκέπτες μας ήθος ελληνικό και απολαύσαμε μαζύ τους ακόμη μία ψυχωφελή εμπειρία στη Κοιλάδα μας.


     Ευχή μας η επανάληψη συναντήσεων με παρομοίους Συνέλληνες, "οξυγόνο" απαραίτητο για την υπέρβαση των "αναπνευστικών" δυσκολιών παρακμιακών εποχών, όπως η παρούσα!



Εκτενές φωτογραφικό λεύκωμα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.