Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Π Ο Λ Ε Μ Ω Ν


     Ο Πολέμων ήταν Αθηναίος φιλόσοφος, μαθητής και διάδοχος του Ξενοκράτους στην Ακαδήμεια του Πλάτωνος καθώς και Σχολάρχης της Ακαδημείας του Πλάτωνος από το 314 έως 270 π.χ.χ.

     Ο Πολέμων απέδιδε μεγαλύτερη σημασία στην ηθική φιλοσοφία παρά στη διαλεκτική. Ως εκ τούτου η ηθική πράξη αποτελούσε για αυτόν πρώτιστο καθήκον του ανθρώπου.

     Συμφωνούσε πλήρως με την εντολή των Στωικών «κατά φύσιν ζην», η οποία περιελάμβανε κάθε έννοια αρετής.

     Από το σύνολο των έργων του δεν διεσώθη τίποτα και οι πληροφορίες που υπάρχουν συνάγονται κυρίως από έμμεσες αναφορές από τον Διογένη τον Λαέρτιο.

     Ωστόσο το σημαντικότερο έργο του, ίσως και το μόνο που είχε κάποια ιδιαίτερη σημασία, ήταν το «Περί του κατά φύσιν βίου». Στο έργο αυτό ο Πολέμων ισχυρίζεται ότι η ευδαιμονία προέρχεται αφενός από την αρετή και αφετέρου από την απόλαυση των αγαθών που προσφέρει η φύση στον άνθρωπο.

     Και, αυτός ο "κατά φύσιν βίος" αποτελεί και τον πυρήνα της λειτουργίας της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" από την ίδρυσή της, ένας πυρήνας ο οποίος επιχειρείται να ενισχυθεί με την έναρξη της νέας, Θ' Προπονητικής Περιόδου.


     Έτσι, μία μεγάλη έκπληξη περιμένει τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" από την αρχή του προσεχούς Σεπτεμβρίου και σύντομα θα αναρτηθούν όλες οι λεπτομέρειες στο Ιστολόγιο της Ομάδος μας.



«Στα χρόνια της δημοκρατίας η Κίνα είχε βυθιστεί στο χάος…»

     Κι ενώ ο προγραμματισμός «ΠΟΛΕΜΩΝ» είχε εξαγγελθεί στις 22 Ιουλίου 2016 μέσω της οικείας σελίδος των εκδηλώσεων της Ομάδος μας, δύο ανεξάρτητες και απρόσμενες «σημαδιακές» αναρτήσεις που ακολούθησαν μετ’  ου πολύ, μας έκαναν να σκεφθούμε τις αδήριτες κοινές συντεταγμένες που συνδέουν σκέψεις, οραματισμούς κι επιδιώξεις ανθρώπων και κοινωνιών που δεν έχουν διασταυρωθεί ποτέ μεταξύ τους…

     Όπως έχουμε προαναγγείλει, ο προγραμματισμός «ΠΟΛΕΜΩΝ» θα παρουσιασθεί στους «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ» κατά την αρχή της, νέας, Θ’ Προπονητικής Περιόδου, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει για τον λόγο αυτό. Ωστόσο, θα θέλαμε να συστήσουμε στα Μέλη της Ομάδος μας να παρακολουθήσουν ένα κινηματογραφικό αριστούργημα το οποίο παρουσιάζεται σε δύο μέρη (Ι και ΙΙ) από την ποιοτικότατη «ΠΥΛΗ ΦΙΛΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΙΝΑΣ»  και οι αναρτήσεις της οποίας, πραγματικά, αποτελούν μία ανεκτίμητη πηγή πληροφοριών για την λαμπρή κινεζική σκέψη και Πολιτισμό. Και η πρότασή μας αυτή δεν είναι διόλου τυχαία, διότι μέσα από αυτό το κινηματογραφικό αριστούργημα το οποίο τιτλοφορείται “SHAOLIN”  δεν εξάγεται απλώς το δίδαγμα μιας κορυφαίας πολεμικής τέχνης αλλά ένα διαχρονικό κοινωνικό δίδαγμα με χαρακτηριστικήν εφαρμογή στις μέρες και στη χώρα μας, το οποίο υπήρξε και το έναυσμα της σχεδιάσεως του προγραμματισμού «ΠΟΛΕΜΩΝ» από πλευράς μας.



                          


                           



«Σαολίν - 新少林寺- Shaolin

Στα χρόνια της δημοκρατίας, η Κίνα έχει βυθιστεί στο χάος 
καθώς οι πολέμαρχοι εξαπλώνουν τις δυνάμεις τους και τη γη τους. 
Ο νεαρός ηγέτης του στρατού Χου Τζι και ο ορκισμένος αδερφός του Κάο Μαν 
αφήνουν χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες. 
Ο ναός Σαολίν ανοίγει τις πόρτες του για τους τραυματίες και οι φρουροί Σαολίν οι οποίοι είναι άριστα εκπαιδευμένοι στις πολεμικές τέχνες, βοηθούν τους φτωχούς χωρικούς. 
Όταν ο Χου Τζι μαθαίνει ότι οι φρουροί Σαολίν προσφέρουν βοήθεια στους εχθρούς του, στρέφεται εναντίον τους. 
Όμως, μετά από την προδοσία του Κάο Μαν, ο Χου Τζι θα βρει καταφύγιο στο ναό Σαολίν, θα διδαχθεί πολεμικές τέχνες και θα βρει την εσωτερική ηρεμία. 
Αργότερα, ο Κάο Μαν θα επιστρέψει με τον στρατό του στο ναό Σαολίν και οι φιλήσυχοι μοναχοί θα αναγκαστούν να πολεμήσουν για να προστατεύσουν τους πρόσφυγες και να σώσουν το ναό τους...
Παραγωγή: Μπένι Τσαν
Παίζουν: Άντι Λάου, Νίκολας Τσε, Φαν Μπινγκμπινγκ, Τζάκι Τσαν»

«Στα χρόνια της δημοκρατίας η Κίνα είχε βυθιστεί στο χάος…» 
Κάτι μας θυμίζει και σε κάτι μας καλεί!...  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.