Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

WORLD DRAGON SHOOTING DAY 2015


     Ο εννιάχρονος γιος και η σύζυγος ενός Αμερικανού τοξότη που δύο χρόνια πριν πέθανε από καρκίνο ζήτησαν από τους τοξότες όλου του κόσμου να τοξεύσουν στη μνήμη του αγαπημένου τους και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" συνταχθήκαμε με αυτή την ανθρώπινη επιθυμία, όπως έκαναν και πολλοί τοξότες από διάφορες χώρες. Εμείς, αφιερώσαμε στο εκλιπόντα τοξότη όχι μόνον μία τιμητική τόξευση αλλά μία ολόκληρη εκπαιδευτική ημερίδα στη Κοοιλάδα μας που άρχισε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις επτά το απόγευμα, ενώ συνεχίσθηκε με μία ακόμη εκδήλωση στο Λυκαβηττό την επόμενη ημέρα.


     Η ημερίδα στη μνήμη του Dennis Kauth άρχισε στις δέκα το πρωί στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" με ένα εισαγωγικό μάθημα Ιππικής από τον Αρχηγό της Ομάδος Αρπάλυκο και την Υπαρχηγό Χαρά Πολυζοπούλου. 


     Τα δύο Στελέχη της Ομάδος μας με σαφή γλώσσα και εξαιρετική μεταδοτικότητα μέσα σε μιάμιση ώρα προσέφεραν στους ακροατές τους σημαντικές και πολλές γνώσεις για την διαχείριση του πρώτου εισαγωγικού μαθήματος Ιππικής όπως θα κληθούν αργά ή γρήγορα να το διδάξουν οι ίδιοι στους μελλοντικούς μαθητές τους.


     Μετά την ολοκλήρωση του εισαγωγικού μαθήματος Ιππικής, ξεκινήσαμε την πειραματική μελέτη της ασπίδος Έλληνος Στρατιώτη της Αναγεννήσεως την οποία κατασκεύασε προσφάτως ο Αρπάλυκος προκειμένου να εξαγάγουμε συμπεράσματα για την χρήση της επί του πεδίου μάχης.


     Ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" με εμφανή άνεση ίππευσε υπό διάφορους βηματισμούς φέροντας ταυτοχρόνως Τόξο και φαρέτρα, σπάθη, ακόντιο, ωτιόσχημο εγχειρίδιο και, βεβαίως, την υπό μελέτην ασπίδα. Έφιππος ο Αρπάλυκος επιβεβαίωσε ότι ένας καλός Ιππέας θα μπορούσε να χειρισθεί αποτελεσματικώς τα όπλα αυτά, όπως τα κατάφερναν και οι Έλληνες Στρατιώτες της Αναγεννήσεως, παρά το βάρος και τον όγκο τους, εφ΄ όσον κατείχε το πλεονέκτημα του καλού καθίσματος και την ισορροπία χωρίς την ανάγκη στηρίξεως επί των ηνιών. Ασφαλώς τα αποτελέσματα θα ήσαν πολύ πιο άνετα εάν ο Αρπάλυκος ίππευε με σέλλα και αναβολείς οι οποίοι, άλλωστε, επινοήθηκαν για την καλύτερη χρήση των όπλων.


     Κατόπιν οι δοκιμές συνεχίσθηκαν επί γης με τον Αρπάλυκο σε ρόλους αμίππου Στρατιώτη και με ό,τι αυτό συνεπάγεται.


     Mε τη βοήθεια του σπαθηφόρου Πρωτεσίλαου, ο Αρπάλυκος χειρίσθηκε τα όπλα και την ασπίδα του έτσι ώστε να συμπεράνουμε πλείστα όσα για τη σημασία της τελευταίας και το συνδυασμό της με διάφορα σενάρια εμπλοκών.


     Τα μαθήματα Ιππικής δεν υστέρησαν κατά την συγκεκριμένη ημερίδα και με τη διδασκαλία της Εκπαιδεύτριας Χαράς Πολυζοπούλου άφησαν «πίσω» τους ωραίες εικόνες.


     Το ίδιο και με τα μαθήματα Έφιππης Τοξοβολίας τα οποία λάμπρυναν τη καλπαστική διαδρομή της Κοιλάδος μας.


     Ένα σύντομο διάλειμμα με τους Συνασκουμένους (και όχι μόνον…, όπως φαίνεται στη φωτογραφία) στο χώρο «ανασυντάξεως» και. Κατόπιν, το πρόγραμμα συνεχίσθηκε με την κυρίως τοξευτική τελετή στη μνήμη του αμερικανού τοξότη. 


     Ο στόχος τον οποίο σχεδίασε ο Αρχηγός των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» απεικονίζει έναν δράκο, όπως και όλοι οι στόχοι των τοξοτών όλου του κόσμου που πήραν μέρος στη Παγκόσμια Ημέρα Τοξεύσεως του Δράκου, αφού στον εκλιπόντα άρεσε το συγκεκριμένο μοτίβο.



     Ένα τετραμελές άγημα με επικεφαλής τον Αρχηγό της Ομάδος μας μετέφερε τον στόχο και τον εναπόθεσε στο προβλεπόμενο σημείο για να επακολουθήσει η τόξευση.


     Οι Συνασκούμενοι, εφαρμόζοντας το Σχολείο Σιωπής και με τη γνωστή τάξη που χαρακτηρίζει την Ομάδα των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» τόξευσαν στέλνοντας μαζύ με κάθε βέλος τους θετικές σκέψεις στο γιο και τη σύζυγο του εκλιπόντος.


     Τα τελευταία βέλη αφέθηκαν πάνω στο στόχο ευχόμενοι το «γαίαν έχοι ελαφράν»!


     Κατόπιν οι παριστάμενοι και πάλιν υπό την παρουσία του Αρχηγού παρέλαβαν ένα στεφάνι για να το εναποθέσουν στο στόχο στη μνήμη του Dennis Kauth.


     Συντεταγμένοι οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» κινήθηκαν αδιάσπαστοι ανάμεσα από τα δένδρα του κτήματος εκφράζοντας και το αδιάσπαστο της Ομάδος μας


     Ο Αρχηγός, τελικώς, εναπόθεσε το στεφάνι στο στόχο τιμώντας έναν συνάνθρωπο ο οποίος, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού υπηρέτησε, όπως κι εμείς, τη Τοξοβολία.


     Οι σκέψεις όλων μας «ταξίδεψαν» στην ευεργεσία κοινών «συνδέσμων» που μπορεί να ενώνουν τους Ανθρώπους επαληθεύοντας ότι ένας από αυτούς είναι και το εσωτερικό «μονοπάτι» της Παραδοσιακής Τοξοβολίας με τις Αξίες και τα διδάγματά του.


     Κατόπιν, ένα άλλο, επίσης τετραμελές, άγημα γυναικών Συνασκουμένων μετέφερε τον στόχο ώστε να συνεχισθεί με την κυρίως τακτική εβδομαδιαία Προπόνηση της Ομάδος το πρόγραμμα της ημερίδος.


     Την επόμενη ημέρα στο Λυκαβηττό και πάλι θα τοξεύαμε τα βέλη μας στη μνήμη του Dennis Kauth.


     Μετά την ολοκλήρωση του χρέους μας προς τη μνήμη του Αμερικανού τοξότη, ένα αντίτυπο του στόχου με τις υπογραφές των συμμετασχόντων «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» και κάποιων φίλων της Ομάδος, μαζύ με ένα χειροποίητο δώρο του Αρχηγού μας, ταχυδρομήθηκε στον εννιάχρονο γιο του εκλιπόντος ως αναμνηστικό της τελετής στη μνήμη του πατέρα του.


     Μετά ταύτα  διοργανώτρια Κυρία Dorothy McElroy μας έστειλε ένα ευχαριστήριο μήνυμα το οποίο, όμως, επιβεβαίωσε και την έκπληξη ότι οι Έλληνες βρισκόμαστε παντού! Το μήνυμα έχει ως εξής:
     "The whole.troop of Greek Centaurs . We thank you from the bottom of our heart's. Your kindness and ceremonial in which you presented the target beofre and after the shoot had us in tears. You are truly people of pride and understand the importance of family and loss. I am proud of my greek heritage . I am only half greek. My grandmother's name was volicos. My mother use to travel ever few years to see her relatives in Crete when she was growing up. I lost her when I was 17 to bad health and her mother followed shortly. I used to live thier stories of visits . One day I would .live to be able to visit the birth land of my grandmother. It gives us something. To aim for. So as you see, your gifts and presence means more to us then you can imagine. Thank you for the gift you all have given freely and openingly. It means much more because of our shared heritage. With love and respect we wish you all a wonderful week. I am hoping this is the beginning of a beautiful friendship and quest for the future of people and dragons.

Love Dorothy and Wyatt"


     Ωστόσο,μετά την τόξευση στη μνήμη του Αμερικανού τοξότη, η τακτική εβδομαδιαία Προπόνηση της Ομάδος συνεχίστηκε στη Γραμμή Βολής με ένα πρόγραμμα συνεργασίας του Αντιπροέδρου της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ» Ακάδημου και του Αρχηγού των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» Αρπάλυκου.


     Οι προθερμαντικές βολές έδειξαν, εξ αρχής, τον συντονισμό και την ευστοχία της Ομάδος μας.


     Σήμερα τόξευσε για πρώτη φορά η μικρή Νεφέλη η οποία είναι ένα ευφυέστατο παιδί με έφεση στην Ιππική, μαθήτρια της Χαράς Πολυζοπούλου.


     Η Νεφέλη μας εξέπληξε με την άμεση «πρόσληψη» και κατανόηση όσων απαραιτήτων ώστε αμέσως να ενταχθεί στη Γραμμή Βολής και να ανταποκριθεί στο προπονητικό πρόγραμμα σαν να ήταν …χρόνια μαζύ μας!


     Πράγματι, με τη φροντίδα όλων των Συνασκουμένων, η Νεφέλη αμέσως υιοθέτησε τις ενδεδειγμένες στάσεις και χειρισμούς ώστε, σχεδόν, από τη πρώτη στιγμή να αποτελέσει ισότιμο Μέλος των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» επαληθεύοντας τη πάγια θέση της Ομάδος μας ότι μέσα σ΄ αυτή δεν υπάρχουν «άνδρες» και «γυναίκες», «μεγάλοι» και «παιδιά», «παλιοί» και «νέοι».


     Και η Νεφέλη επέδειξε τέτοια και τόσην αντιληπτικότητα ώστε έλαβε μέρος και στη τόξευση επί ιπταμένων στόχων (!) όπως όλοι οι υπόλοιποι, με ιδιαιτέρως καλές τοξεύσεις κι ας ήταν η πρώτη φορά που τόξευε. 


     Ο Ακάδημος και ο Αρπάλυκος σήμερα είχαν την εύστοχη ιδέα να δώσουν σε τέσσερις Συνασκούμενες την ευκαιρία να αποκτήσουν μια πρώτην ευκαιρία Αρχηγού Βολής, κάτι πολύ χρήσιμο. Έτσι, η Μαρίλη, η Κατερίνα, η Κωνσταντίνα και η Μύρινα άσκησαν καθήκοντα Αρχηγού Βολής. 


     Κι ενώ για την ενήλικη υποψήφια Εφιπποτοξότρια Μαρίλη ουδεμία αμφιβολία υπήρχε για την επιτυχή άσκηση των καθηκόντων της Αρχηγού Βολής, οι υπόλοιπες τρεις ανήλικες Συνασκούμενες και πάλι μας αιφνιδίασαν με τις ικανότητές τους ανάλογες των ενηλίκων.


     Η σημερινή Προπόνηση προέβλεψε την άσκηση με τις αιωρούμενες μπάλες ως στόχους.


     Ο Ακάδημος, το Μέλος της Αποστολής μας στο παγκόσμιο W.A.T.F. 2010 στη Κορέα που, μαζύ με δύο ακόμη "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ", επέστρεψε φέρνοντάς μας το πρώτο παγκόσμιο βραβείο Τοξευτικής Επιδείξεως, έδωσε χρήσιμες και αναλυτικές οδηγίες προς όλους για την επιτυχή τόξευση κατά των αιωρούμενων στόχων και η άσκηση άρχισε... 


     Mια τέτοια άσκηση θεωρείται από τις καλύτερες για την όξυνση της στοχαστικής αντιλήψεως και στην Ομάδα μας έχει υιοθετηθεί ως μία από τις βασικές του άξονος της Εκπαιδεύσεώς μας.


     Η άσκηση τοξεύσεως εναντίον αιωρουμένων στόχων η οποία  έδειξε το πραγματικά υψηλό επίπεδο της Ομάδος μας έγινε ακόμη και εν κινήσει με τις μπάλες σε συνεχή ανατάραξη.


     Ακολούθησε και τόξευση κατά ιπταμένων στόχων με τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που φαίνονται στη παρακάτω φωτογραφία.


     Στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" οι Συνασκούμενοι "έγραψαν" αρκετά ...χιλιόμετρα κινήσεως μέσα σε ένα φυσικό τοπίο εκτελώντας διάφορες κινητικές ασκήσεις και είναι χαρακτηριστικό ότι με όσους επικοινωνήσαμε την επόμενη ημέρα όλοι δήλωσαν ευτυχισμένοι από μία κόπωση την οποία "εισέπραξαν" ως μία δυναμική συνδυαστική γυμναστική σώματος και, κυρίως, πνεύματος!


     Άλλωστε, για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" το "νους υγιής εν σώματι υγιεί" αποτελεί τη θρησκεία φυσικής προόδου και ισορροπίας μας.


     Και η "εικόνα" μιας εφιπποτοξοτικής "Οικογενείας" που χαίρεται ένα υγιές φυσικό "μονοπάτι" καθημερινής απολαύσεως δε μπορεί να αποτελεί παρά το πιο όμορφο δείγμα Πολιτισμού μιας κοινωνίας σε τραγική συλλογική υπέλιξη!


     Το σημερινό πρόγραμμα εκπόνησε ο Αντιπρόεδρος της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" Νικόλαος Καραίσκος (Ακάδημος) υπό την επιμέλεια της επιβλέψεως του Αρχηγού της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Δημητρίου Χρήστου (Αρπάλυκου). Ιδιαίτερη μνεία οφείλεται στην υπεύθυνη της Κοιλάδος της Ομάδος μας και Υπαρχηγό των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", Εκπαιδεύτρια  Χαρά Πολυζοπούλου η οποία φρόντισε για την επιτυχία αυτής της λαμπρής ημερίδος, προσφέροντας (όπως πάντοτε...) "ετοιμοπόλεμους" Ίππους, καθαρό Ιππευτήριο και Τοξευτήριο, γενική ευταξία χώρου και αφθονία ευγενώς προσφερομένων αναψυκτικών, καφέδων και γλυκών προς όλους! Τους ευχαριστούμε!  

Η Οικοδέσποινα Χαρά Πολυζοπούλου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.