Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 
ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ & ΣΤΟ ΜΥΣΤΡΑ
Κυριακή 29η Μαίου 2016



     H Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» με έμπρακτη προσήλωση στα εθνικά Ιδεώδη, δεν έχει ανάγκη ζητωπατριωτικών κορωνίδων και ευκαιριακών μνημοσύνων «μαρμαρωμένων» βασιλιάδων οι οποίοι, με την ανικανότητά τους και το δογματικό σκοταδισμό τους άνοιξαν τις πύλες της Ευρώπης προκειμένου να την αλώσουν αλλογενείς!


     Eν ολίγοις, οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» την 29η Μαίου δε θρηνούμε τη κατάληψη του ανατολικού ορίου της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και τα συντριβάνια με τα …τηγανισμένα ψάρια, αλλά την απώλεια της Ελληνικής Ιωνίας και την αλλοτρίωση ολόκληρης της Ευρώπης. Έτσι, κάθε τέτοια μέρα, οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» επιχειρούμε μία αναδρομή στα αίτια της ήττας προς μελέτη και αποφυγή τους στο μέλλον, μεταβαίνοντας σε …τόπους «εγκλήματος» και… επιτόπου διαλογιζόμενοι!



     Φέτος, παρακολουθήσαμε μία οργανωμένη ομαδική ημερήσια εκδρομή η οποία κατευθύνθηκε προς την Σπάρτη, το Μυστρά!

     

    Στο πρώτο σταθμό μας την ιστορική πόλη της Σπάρτης για της οποίας την νεώτερη πολεοδομική σχεδίαση μερίμνησε ο αείμνηστος Βασιλέας Όθων Α’ (μαζύ με την ανασχεδίαση πολλών ελληνικών πόλεων της ηπειρωτικής αλλά και νησιωτικής Ελλάδος) το μνημείο του Λεωνίδα δέχθηκε την απότιση φόρου Τιμής μας για κείνον που έδειξε το δρόμο της λευτεριάς αλλά κάποιοι τον ...έχασαν, με την εναπόθεση μιας ανθοδέσμης εκ μέρους όλων των Ελλήνων από τον Συνασκούμενο Πολυδεύκη!



     Ακολούθως, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά γενόμενοι κοινωνοί της μεσαιωνικής γοητείας του.


     Ενημερώνουμε τα Μέλη μας ότι η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" οργανώνει για τα Μέλη και τους Φίλους της ένα ημερήσιο διδακτικό προσκύνημα στο ηρωικό Μεσολόγγι ,με καλοσχεδιασμένες επισκέψεις μουσειακών συλλογών και ιστορικών σημείων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.