Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ Θ' ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ


     Yπό την ιερή σκέπη του ιστορικού κτηρίου του Οθωνείου Πανεπιστημίου Αθηνών, ο αναπληρωτής Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" κήρυξε την έναρξη της Θ' Προπονητικής Περιόδου, αν και όπως είναι γνωστό, η Ομάδα μας εισέρχεται στον ενδέκατο χρόνο της πολιτιστικής προσφοράς της προς τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, αναβιώνουσα τις πολεμικές τακτικές των Ελλήνων Στρατιωτών της Αναγεννήσεως.


     Στη σύντομη αλλά σοφή αναφορά του προς τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ", ο αναπληρωτής Αρχηγός Ομάδος Εφιπποτοξότης Μηνάς Α. Τσομπανιάν, απηύθυνε προς όλους μία παρότρυνση σεβασμού του κανόνος του "Κύκλου της Ομάδος" ώστε και η λειτουργία της Ομάδος μας να είναι απρόσκοπτη και οι μεταξύ των Μελών σχέσεις να είναι άρρηκτες, όπως μέχρι σήμερα.


     Ακολούθως, ο Ιδρυτής της Ομάδος ανέλυσε προς τους παρισταμένους το πλήρες περιεχόμενο του Προγράμματος "ΠΟΛΕΜΩΝ" περί του οποίου ήδη έχει γίνει σχετική ανακοίνωση, παρομοιάζοντάς το με τον θωρακικό κλωβό μέσα στον οποίο "εγκαταβιοί" το ζωτικό όργανο της καρδιάς (Έφιππης Τοξοβολία) και της οποίας ο προστατευτικός "κλωβός", εν προκειμένω, θα αποτελείται από 24 γνωστικά πεδία δίκην των δώδεκα ζευγών πλευρών οι οποίες αρθρούνται η κάθε μία με ένα θωρακικό σπόνδυλο της σπονδυλικής στήλης. Και τα μεν 24 γνωστικά πεδία, συντόμως, θα τύχουν περαιτέρω αναπτύξεως δίκην αυτοτελών σεμιναρίων, ενώ η "σπονδυλική στήλη" επί της οποίας "αρθρούνται" θα αποτελέσει την διδασκαλία αμυντικών τεχνών που θα διδάξει ο γνωστός Δάσκαλος Πολεμικών Τεχνών Νικόλαος Καπλατζής στα Μέλη μας ώστε αυτά να αποκτήσουν την απαραίτητη μαχητική δεξιότητα αντιμετωπίζοντα κάθε καθημερινήν απειλή, μέσα σε μία καθημερινότητα ολοένα και πιο απειλητική για τους κατοίκους μιας αναρχούμενης χώρας.


     Δάσκαλος συγκροτημένος και κυρίως "αληθινός", προσνατολισμένος στην άμεση αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας του και όχι στο "ροκάνισμα του χρόνου" των μαθητών του, ο Νικόλαος Καπλατζής έχει ήδη πιστωθεί με την εμπιστοσύνη της Ομάδος μας όταν από προηγούμενη (προ τετραετίας) συνεργασία μαζύ του (μονοήμερη σεμιναριακή διδασκαλία) διαπιστώσαμε ότι μπορούμε να τον εμπιστευθούμε, με δεδομένη την επιλεκτικήν αυστηρότητά μας.


     Ο Νικόλαος Καπλατζής παρουσίασε το εκπαιδευτικό του πλάνο στους παρισταμένους τους οποίους ενθουσίασε με την απλότητα αλλά και τιν ειλικρίνεια των λεπτομερών εξηγήσεών του σε κάθε ερώτηση και, από μεθαύριο Τετάρτη, 7η Σεπτεμβρίου 2016, στις  έξι το απόγευμα και κάθε Τετάρτη την ίδια ώρα, θα εκπαιδεύει τα Μέλη των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" σε τακτικές αποκρούσεως κινδύνων και ατομικών απειλών (Πληροφορίες: τ. 6977764737), 


     Εν συνεχεία, οι παριστάμενοι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" απολαύσαμε μια, σχεδόν, τρίωρη ξενάγηση στις αίθουσες και στα εκθέματα του Οθωνείου Πανεπιστημίου Αθηνών από ειδική Ξεναγό.


     Η εξαιρετική Ξεναγός μας, Ιστορικός Τέχνης, ειδικευμένη στο συγκεκριμένο μουσειακό μνημείο, μας συνεπήρε με τη γλαφυρότατην αναφορά της στα πολύτιμα εκθέματα αυτού του ιστορικού κτηρίου τα οποία "σκιαγραφούν" τα θεμέλια της λειτουργίας του πρώτου Πανεπιστημίου της χώρας μας το οποίο ίδρυσε ο αείμνηστος Μονάρχης Όθων Α' Wittelsbach.


     Tα σπαράγματα των εκθεμάτων αυτού του μουσειακού χώρου, τεκμαίρουν την βαθύτατη προσήλωση του Βαυαρού Ηγεμόνος στον εκπολιτισμό και στην πνευματική και επιστημονική καλλιέργεια ενός λαού τον οποίο αγάπησε, ανέδειξε σε κυρίαρχο Έθνος, του οργάνωσε το πρώτο κράτος αναλώμασι τους ευγενούς Πατέρα του, Βασιλέως Λουδοβίκου της Βαυαρίας (διότι κατά την άφιξή του στο Ναύπλιο, ούτε Ελλάς ως κράτος υπήρχε, ούτε και δημόσιο ταμείο) ενώ, οι γραικύλοι αντί ευγνωμοσύνης του επεφύλαξαν την εκθρόνιση και έξωση, με αποτέλεσμα από την αναχώρησή του στην πατρίδα του και εντεύθεν, η Ελλάδα να κατακρημνίζεται ανεπιστρεπτί, μέχρι το σημερινό ναδιρικό της κατάντημα.


     Κατά την επίσκεψή μας σττο Οθώνειο Πανεπιστήμιο, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" και πάλι "κοινωνήσαμε" ενός λαμπρού νεωτέρου Ελληνικού παρελθόντος το οποίο, αν και απεχώρησε οριστικώς και αμετακλήτως από τη γη των αλληλοσπαρασσομένων γραικύλων επί του καταστρώματος της ατμοφρεγάτας "ΑΜΑΛΙΑ", εν τούτοις καταυγάζει στις ψυχές μας ως κάλεσμα μελλοντικής αναβιώσεως!  


     Αυτή η επίσκεψη μας έδωσε την δυνατότητα ουσιαστικής ανταλλαγής σκέψεων και όχι απλώς επί της νέας (Θ') Προπονητικής Περιόδου η οποία μόλις, για την Ομάδα μας, αρχίζει!


     Και ο μοναδικός χώρος του Οθωνείου Πανεπιστημίου με τη "θαλπωρή" της παλιάς αθηναϊκής αυλής, μας κράτησε για αρκετές ώρες στην "αγκαλιά" του.


     Και είναι ιδιαιτέρως άξια συγχαρητηρίων και τα μικρά μας παιδιά τα οποία, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, πειθάρχησαν ως ώριμα άτομα στη πολύωρη ξενάγηση αλλά και στο μακρύ πρόγραμμα αυτής της εναρκτήριας ημέρας.


     Σήμερα, στον σεπτό χώρο του Οθωνείου Πανεπιστημίου αναρτώνται πορτραίτα κομματικών "κακούργων" τους οποίους η εκφυλισμένη "πανεπιστημιακή" καμαρίλα εμφανίζει ως "πνευματικούς δασκάλους" και εθνικών παραεκκλησιαστικών πλαστογράφων τους οποίους η ιδία κακοποιός συντεχνία παρουσιάζει ως "ιστορικούς", όμως, σε αυτό τον χώρο του οποίου ακόμη και την δικαιούμενη ονομασία εφαλκίδευσαν οι γραικύλοι και αντί "Οθωνείου" το αποκαλούν ψευδώς "Καποδιστριακό" πλανάται η αγία μορφή του Βασιλέως Όθωνος Α' Wittelsbach του οποίου, σημειωτέον, οι ανάξιοι επίγονοι παρέλειψαν επιμελώς να αναρτήσουν έστω μία εικόνα!


ΖΗΘΙ, ΕΘΝΙΚΕ  ΕΥΕΡΓΕΤΑ!
ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΝΤΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.