Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ
DISARMING TECHNIQUES


     Ένοπλος ο οποίος αντιμετωπίζει ένοπλο επιτιθέμενο θα πρέπει να επιτυγχάνει έλεγχο της αδρεναλίνης του, επίγνωση του πεδίου αποτελεσματικότητος του όπλου αλλά και την ικανότητα της αστραπιαίας μεταβάσεως από μηδενικό σε κορυφαίο επίπεδο δράσεως. Αντιμετωπίζοντας ένοπλο επιτιθέμενο είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι το πλεονέκτημα έγκειται στην έναρξη εφαρμογής ενός διαυγούς πλάνου δράσεως πριν ο αντίπαλος αντιληφθεί ότι δέχεται επίθεση. 

     Fighting armed against an armed assailant requires a control over adrenaline rush, an understanding of a weapon's effective field, and a capacity to go from zero to peak in a single burst. When facing an armed assailant, it is essential to remember that the advantage is created when you initiate a clear plan of action before he realizes he is under attack.


     Μία θεαματική διδασκαλία αφοπλισμού στην Σπαθασκία, απολαύσαμε σήμερα από τον Σπυρίδωνα Νικόλη (Πρωτεσίλαο) με βοηθό του τον Μηνά Τσομπανιάν.


     Οι δύο Συνασκούμενοί μας ανεπαρέστησαν ρεαλιστικά σενάρια σπαθιστικής συμπλοκής με αντίστοιχους απαντητικούς αφοπλισμούς, τη χρήσει της ιδίας της Σπάθης ή και εμπλεκόμενης χειρός.


     Ένα συναρπαστικό μάθημα οξύνσεως πνεύματος και ελέγχου αδρεναλίνης, υπό πραγματικές συνθήκες συμπλοκής, έλαβε χώρα στο Ιππευτήριο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" από τον Πρωτεσίλαο για όλους όσους το παρακολουθήσαμε και, ευχής έργο θα ήταν η επανάληψη και βιντεοσκόπησή του ώστε να μπορέσουν να διδαχθούν και πολλοί περισσότεροι, ακόμη και εκτός της Ομάδος μας.


     Ευγνώμονες στον Σπύρο Νικόλη που δίδαξε αλλά και στο Μηνά Τσομπανιάν ο οποίος στάθηκε αξιοπρεπώς ως μαθητής-βοηθός του, νοιώθουμε υπερήφανοι για το επίπεδο της διδασκαλίας της Σπαθασκίας που επιτυγχάνουμε σε αυτό τον πρώτο χρόνο συστηματικής αναπτύξεως του συγκεκριμένου μαθήματος.


     Το πρόγραμμα της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" όπως αναπτύσσεται εν μέσω μιας "Οικογενείας" Μελών υψηλής ποιότητος μπορεί να είναι δύσκολο αλλά πάντοτε καταλήγει στην ψυχική ολοκλήρωση με το πλέον θετικό "πρόσημο", κάτι για το οποίο μοχθεί διαρκώς το εκπαιδευτικό Επιτελείο της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ".



Πλήρες φωτογραφικό λεύκωμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.