Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΕΠΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΥ


     Επικεντρωμένοι στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αλουμινένιων βελών "Easton" θεωρήσαμε απαραίτητο να εξετάσουμε και το ενδεχόμενο αναπτύξεως εποστρακιστικών εκτροπών κατά την πρόσκρουση της αιχμής τους επί λείας επιφανείς υπό μετρία γωνία,  όπως κατά κανόνα συμβαίνει σε μία μέση τόξευση.



     Η βλητική δοκιμή έγινε επί υαλίνης επιφανείας υψηλής σκληρότητος πάχους 2 χιλιοστομέτρων με υποδοχέα διεισδύσεως αφρώδες πολυπροπυλένιο. 


     Οι βολές δεν έδειξαν καμία εκτρεπτική επενέργεια κατά την πρόσκρουση, με τα βέλη να διατρυπούν την ύαλο και να εισχωρούν βαθιά στον αφρώδη υποδοχέα. 


     Η θραυσματοποίηση της υάλου ήταν μετριότατη διότι η αρχική είσοδος σε όλες τις περιπτώσεις ήταν απόλυτη και άνευ κρουστικών παρενεργειών.


     Τεκμήριο αυτής της "απόλυτης" αρχικής διατρήσεως της υάλου οι οπές εισόδου κατά το "δακτυλικό αποτύπωμα" της "σχηματοποιήσεως" της διαμέτρου του εισελθόντος σώματος 


     Τέλος, παρά τις σκληρές δοκιμασίες που υφίστανται τα εκπαιδευτικά αλουμινένια βέλη "Easton" σε όλες τις βλητικές μας μελέτες, δεν ενεφάνισαν καμία παραμόρφωση. Αλλά κι αυτό είναι κάτι που θα το δούμε... 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.