Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Ο SIR OSWALD ERNALD MOSLEY
...ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΥΗΣΗ ΙΠΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΙΠΠΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ


     Αν και μοιάζει περισσότερο με τον Kublai Khan, ο νέος Ίππος της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" φέρει το όνομα ενός ...Βρεταννού ευγενούς πολιτικού το οποίο του έδωσε ο προ ημών Ιππαγωγός του: Sir Oswald Ernald Mosley, ή, επί το απλούστερο, "Mosley".


     Eπειδή εμείς οι Κένταυροι δεν "κολλάμε" στις ετικέτες και στα περιτυλίγματα, ούτε μας απασχολούν οι ταμπέλες, ξεκινήσαμε την εισαγωγή του νέου μας Συνεργάτη στα εφιπποτοξοτικά καθήκοντά του προκειμένου να τον αξιολογήσουμε και να τον ...στρατολογήσουμε στην υπηρεσία της ιππικής προόδου των μαθητών μας.


     Με ψυχολογία ζαβολιάρη συνοικιακού πιτσιρικά -παρά τον τίτλο ...ευγενείας- αλλά καρδούλα ...μαρουλιού, ο νέος μας Ίππος κέρδισε την αγάπη μας από την πρώτη στιγμή και η μυητική διαδικασία στην Έφιππη Τοξοβολία άρχισε από την δέστρα.


     Αφού τον αφήσαμε να πιστέψει ότι το Τόξο και τα βέλη δεν ήσαν παρά νέα σκεύη για την ...τουαλέτα του και την ...υψηλή κόμμωση της πλούσιας χαίτης του, αρχίσαμε να του δείχνουμε ότι οι νέες ...χτένες ήσαν καλές αλλά είχαν κι άλλη χρησιμότητα.


     Αγαθά ερευνητικός ο sir Mosley ως προς την ανθρώπινη πανουργία, δε πρόλαβε καλά-καλά να μπει στο Ιππευτήριο κι άρχισε να μαδά τη μαργαρίτα για να καταλάβει τι στο καλό ήταν αυτά τα νέα "παραφερνάλια" που έβλεπε μπροστά του.



     Με πολύ τρόπο αυτά τα νέα ...αξεσουάρ, το Τόξο και τα βέλη που από σήμερα μπήκαν στη καθημερινότητα του sir Mosley, άρχισαν να παράγουν θόρυβο και κίνηση ενώ ο συμπαθέστατος τετράποδος ελέγχονταν για, τυχόν, αντιδράσεις.


     Ο μογγολ-όμορφος με το βρεταννικό όνομα, βρέθηκε περικυκλωμένος από ιπτάμενα βέλη μα αύξοντα βαθμό ενοχλήσεως ενώ οι αντιδράσεις του παρέμεναν απολύτως ελεγχόμενες.


     Μία προσεκτική "παρενόχληση" αρκετών τοξεύσεων από διαφορετικές διευθύνσεις προς διαφορετικές κατευθύνσεις σχημάτιζε γύρω του έναν "κλωβό" δοκιμασίας ...νεύρων αλλά αυτός ο αγυιόπαις δεν έδειξε καμία σοβαρή ενόχληση παρά μόνον σε μία στιγμή όταν, εσκεμμένα, αφέθηκε πολύ βάναυσα η χορδή για να προκαλέσει την αντίδραση αποφυγής που προκάλεσε.


     Έχοντας εισπράξει "άριστα" για την ηρεμία του ήρθε και η σειρά της κορυφώσεως της δοκιμασίας, στιγμή για την οποία όλοι είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί διότι εγκυμονεί κίνδυνο ακεραιότητος για τον Ίππο.


     Κατ' αυτή την πλέον κρίσιμη φάση της αξιολογήσεως της συμπεριφοράς του Ίππου, το σύστημά μας προβλέπει τόξευση βελών κάτω από την κοιλιά του με τον ίδιο να παραμένει απαθής.


     Αυτό έγινε και με τον νέο μας Ίππο και ο εκτελών χρέη … «φωτογράφου» Μάριος κατάφερε να απαθανατίσει το ιπτάμενο βέλος ακριβώς κάτω από την κοιλιά του Ίππου, ανάμεσα στο πόδια του με τον Ίππο απαθέστατο και τον Ιππέα Κωνσταντίνο σε αδιατάρακτα άριστο κάθισμα και δεν ξέρουμε αν γι αυτό το «ιδανικό» στιγμιότυπο θα πρέπει να συγχαρούμε τον έφιππο Αρχηγό μας, τον ήρεμο Ίππο μας, τον άξιο φωτογράφο μας, ή μάλλον και τους τρεις.


     Ακολούθησε η ιππευτική αξιολόγησή του στην οποία επίσης απεδείχθη επαρκέστατος.


     Και, ιππευτικώς, δεν απεδείχθη απλώς επαρκέστατος αλλά και ...ευφυέστατος με λίαν "ευήκοον ους" διότι όταν εμιμούμεθα την φωνή του προ ημών Ιππαγωγού του ανταποκρίνονταν αμέσως, ερμηνεύοντας σωστά το παράγγελμα, κάτι λίαν ενδεικτικό αναλυτικής νοημοσύνης. 


     Και η πονηριά του απερίγραπτη διότι, χωρίς εμείς να του το ζητάμε, αφού άλλωστε δεν χρησιμοποιούμε και στομίδα για κάτι τέτοιο, ο ίδιος έσπευδε να μας ...ικανοποιήσει με ένα απεχθέστατο Rollkur αφού ήταν μαθημένος σ΄αυτό. Άμα μπλέξεις με αλάνια απολαμβάνεις ...θέατρο άνευ φόρου δημοσίων θεαμάτων.


     Ακολούθησε η αξιολόγησή του στην αποδοχή της εφάλσεως και των λοιπών γυμνιππευτικών ασκήσεων, όπου και πάλι βαθμολογήθηκε θετικά.


     Αρκετά καλή η πειθαρχία του στην ορθοστασία και η συνεργασιμότητά του με όλους τους εμπλεκομένους στο μάθημα.


     Ουδεμία αρνητική αντίδραση σε αιφνιδιασμούς από τον Ιππέα και διατήρηση ηρεμίας χωρίς το παραμικρό αρνητικό.


     αλόγνωμος" και ευγενής, θα λέγαμε, όχι ως Βρεταννός αλλά ως sir Mosley ακόμη και σε μένδειο "κάθισμα". 


     Βεβαίως, μαζύ του μάθαμε να βελτιώνουμε και την πτώση μας, κάτι που δε παραλείπουμε στην εκπαίδευσή μας.


     Και όπως είπε ο Μάριος, η όποια πτώση από τον sir Mosley είναι σαν να κατεβαίνουμε από το ...κρεβάτι μας.


     Γενικώς η ιππευτική εμπειρία με τον sir Mosley φάνηκε συναρπαστική με μία κινητικότητα χαριτωμένα δυναμική και χωρίς καμία επικινδυνότητα αναπτύξεως δυσαρέστων "πρωτοβουλιών".
     


     Αφήσαμε για το τέλος την τόξευση από τη ράχη του παρατηρώντας την παραμικρή αντίδρασή του.


     Και πάλι τίποτε το ανησυχαστικό από τον μογγολ-όμορφο τετράποδό μας ο οποίος υπόσχεται πολλά για την Έφιππη Τοξοβολία.


     Κατά τις σημερινές έφιππες τοξεύσεις έδειξε ότι μάλλον δεν τις ...κατάλαβε κι αυτό ήταν η καλύτερη κατάληξη της σημερινής μυητικής ημερίδος.


     Όχι πως φανταζόμασταν ότι ο ατρόμητος sir Mosley θα μπορούσε να ...ανησυχήσει από μία τόξευση βέλους από τη ράχη του αλλά και πάλι, τέτοιο ...βρεταννικό φλέγμα δεν περιμέναμε.


     Ακόμη ένα αξιολάτρευτο τετράποδο ενός αξιολάτρευτου Σταύλου στο διάβα μας και μόνον ο παππούς Αριστοτέλης κάνει σκέψεις να το απαγάγει και να το μεταφέρει σπίτι του ως νέο ...pet. Στο κάτω-κάτω o sir Oswald Ernald Mosley ανεδείχθη σε ένα κατοικίδιο πολύ πιο αξιοπρεπές και υπάκουο από τα κακομαθημένα κατοικίδια που ήδη κοιμούνται μαζύ του στο κρεβάτι απαιτώντας, μάλιστα να φοράνε και σκούφο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.