Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΘΕ ΡΑΒΔΙ ΕΧΕΙ ..."ΔΥΟ ΑΚΡΕΣ"


     Χειροδικούντες, μαχαιροβγάλτες αλλά και ροπαλοφόροι, είναι μέσα στους πιθανούς εγκληματίες με τους μπορεί να διασταυρωθεί στην επισφαλή καθημερινότητά του ακόμη και ο πλέον φιλήσυχος, σημερινός, Πολίτης μιας κοινωνίας η οποία μαστίζεται από ανικανότητα επιβολής της Τάξεως, με το έγκλημα να βασιλεύει. Έτσι, η υποχρέωση αποτελεσματικής αυτοάμυνας ακόμη και απέναντι σε ροπαλοφόρους βαραίνει όλους μας και αυτό διδάχθηκε στο σημερινό μάθημά μας από τον Δάσκαλο Νίκο Καπλατζή.


     Σε ένα μάθημα το οποίο ήταν περισσότερο σωμασκία, οι μετασχόντες εισαχθήκαμε στη λογική της δραστικής αντιμετωπίσεως ενός επιτιθέμενου ροπαλοφόρου «γυμνάζοντας» νου και σώμα.



     Πάντοτε, ο Δάσκαλος Νίκος Καπλατζής ξέρει να κρατά το ενδιαφέρον μας ζωηρό σε κάθε μάθημά του με την ποικιλία της θεματολογίας του αλλά, κυρίως, με την εμφύσηση της ικανοποιήσεως ότι εδώ δε θεωρητικολογούμε αλλά, μετά το μάθημα, όλοι αποχωρούμε με δεδομένη την μία ικανότητα παραπάνω.


     Η αντιμετώπιση του επιτιθέμενου ροπαλοφόρου προϋποθέτει την γνώση του χειρισμού του ροπάλου και την πρόγνωση των κινήσεων του χειριστή του και αυτό, με πολύ παραστατικότητα και αμεσότητα διδαχθήκαμε σήμερα.


     Και πάλι, τα πολλά σενάρια μιας εναντίον μας επιθέσεως από έναν κακόβουλο ροπαλοφόρο ανελύθησαν διαξοδικώς από τον δάσκαλο Νίκο Καπλατζή ο οποίος επέβλεψε και διόρθωσε τους μαθητές του.


     Η αντιμετώπιση ενός επιτιθεμενου ροπαλοφόρου, τελικώς, είδαμε ότι δεν είναι κάτι το δύσκολο ακόμη και εάν είσαι σε κατάσταση αμύνης και αυτό είναι ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον κεφάλαιο αυτοαμύνης μιας και είναι γνωστό ότι κάθε ραβδί έχει ..."δύο άκρες"! 


     Κατά γενικήν ομολογία, το περιεχόμενο του συγκεκριμένου μαθήματος ήταν τόσο δυναμικό αλλά και χρησιμότατο, ώστε να κρίνεται απαραίτητη η επανάληψή του και στο επόμενο.


     Μετά το πρακτικό μάθημα ήρθε η σειρά και του ...θεωρητικού όπου ακούσαμε "σκέψεις" τις οποίες οι συμμετέχοντες μαθητές επεξεργάσθηκαν "κατ'  οίκον" επάνω σε θέμα το οποίο ο Δάσκαλος έθεσε προς συζήτηση.


     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" έχοντας το προνόμιο να αναβιώνουν την ηρωικήν εποχή των Ελλήνων Στρατιωτών της Αναγεννήσεως, έχουν καθήκον συστηματικής ασκήσεως σε όλους τους τομείς του πολεμικού αντικειμένου και, πολύ σύντομα, ακόμη ένας νέος τομέας εκγυμνάσεως περί αυτό θα ανακοινωθεί ώστε τα Μέλη αυτής της επί δεκαετία λειτουργούσης Ομάδος να μπορέσουν να επαυξήσουν την Πολεμική Αρετή τους δια της οποίας προσδοκάται η διατήρηση νοός και σώματος υγιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.