Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟΞΕΥΣΗ ΕΞ ΕΠΑΦΗΣ



     Μία βασική άσκηση πάρα πολύ ωφέλιμη για την ανάπτυξη δεξιοτήτων τοξεύσεως σε μακρές αποστάσεις είναι η τόξευση εξ …επαφής. Όσοι έχουν μελετήσει τη διδασκαλία της Τοξοβολίας στους ανατολικούς λαούς, θα μπορούν να αντιληφθούν πολύ εύκολα αυτό το «εξ επαφής». Δυστυχώς, όμως, αυτή η συγκεκριμένη όσο και θεμελιακή άσκηση  δε μπορεί να διδαχθεί σε ομαδικές, πολυάνθρωπες, Προπονήσεις αλλά μόνον υπό την προϋπόθεση μιας εξατομικευμένης διδασκαλίας. Και, προσφάτως ξεκινήσαμε ένα ειδικό πλάνο προς αποκατάσταση του κενού, ώστε να εισαγάγουμε σε αυτή την άσκηση μία σειρά ειδικών Εκπαιδευτών προκειμένου να τη μεταλαμπαδεύσουν, ακόμη και υπό τις συνθήκες των πολυανθρώπων ομαδικών μας Προπονήσεων υπό εξατομικευμένες συνθήκες διδασκαλίας.



     Η τόξευση εξ’ επαφής αποδίδει στη στοχαστικήν αντίληψη του μαθητή το άθροισμα όλων εκείνων των παραγόντων που οδηγούν σε μία εύστοχη τόξευση μακρών αποστάσεων εισάγοντας τον ασκούμενο βαθμιαίως στην επίγνωση της σημασίας της μικρο-διαχειρίσεως του ανοίγματος της χορδής εν σχέσει προς την απόσταση και την επ΄ αυτής της μικρο-διαχειρίσεως της δομήσεως των υπολοίπων παραμέτρων της όλης τοξεύσεως.



     Ήδη πολύ προ αυτής της δημοσιοποιήσεως, η Ομάδα των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» έχει διοργανώσει δύο εναρκτήριες διδασκαλίες οι οποίες ανέδειξαν ήδη 3 Εκπαιδευτές αυτής της ασκήσεως, τον αναπληρωτή Αρχηγό Ομάδος Μηνά Τσομπανιάν, τον Συνασκούμενο Γεώργιο Γαλαζούλα και τον Συνασκούμενο Θοδωρή Πρινιωτάκη. Τούτο σημαίνει ότι οι εν λόγω τρεις μπορούν να διδάξουν την τόξευση εξ΄επαφής ο καθένας και σε έναν ακόμη κι έτσι με αύξουσα πρόοδο, όλοι οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ»  να εισαχθούν στο πολύ χρήσιμο πνεύμα αυτής της ασκήσεως.



     Για τον λόγο αυτό, αποφασίσαμε κατά τη νέα, Θ’ Προπονητική Περίοδο που διανύουμε,  να ξεκινούμε από την έδρα της «Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας» (Αμπελοκήπους) κάθε Πέμπτη στις 17:30 μ.μ. και να μυούμε εξατομικευμένα τους μαθητές μας στη τόξευση εξ’ επαφής. Τα ειδικά, αυτά, εκπαιδευτικά απογευματινά θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 και η υποχρέωση όσων συμμετάσχουν είναι να διδάξουν τη συγκεκριμένην άσκηση σε τουλάχιστον ακόμη ένα Μέλος της Ομάδος μας.




Είστε όλοι οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» καλοδεχούμενοι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.