Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΙΠΠΙΚΟΝ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ




     Εξαχρειώνοντας τα Αθλητικά Ήθη και "ξεσκίζοντας" το δημόσιο χρήμα, οι (αλητο-)"παράγοντες" της "α(θ)λητικής Ιππασίας" κατήντησαν το ευγενέστερο των Αθλημάτων σε ένα ξέφραγο ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ "αντάξιο" των χουλιγκάνικων συμμοριών του ποδοσφαίρου! Με συνεργό την ένοχη σιωπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας κατάφερε να εξευτελίσει την Ιππασία στο επίπεδο που μας περιγράφει το περιοδικό "ΙΠΠΑΣΙΑ", το μόνο έντυπο σχετικό με την Ιππασία το οποίο κυκλοφορεί επί 28 συνεχή χρόνια καταγράφοντας, σήμερα, την εξαθλίωση ενός άλλοτε ευγενούς και καταξιωμένου Αθλήματος!


Ηψίμηλα που κρύβουν μιαν άθλια "Ιππασία" αλητών-παραγόντων!


     Πράγματι, το τελευταίο τεύχος (Μάιος 2012) της "ΙΠΠΑΣΙΑΣ" αναδεικνύει με τα πλέον μελανά "γράμματα" το βούρκο της ελλαδικής "α(θ)λητικής Ιππασίας" και, σχεδόν, δεν υπάρχει σελίδα του που να μη περιγράφει το τραγικό "επίπεδό" της, επί των σημερινών "ημερών" του προέδρου της Ισίδωρου Κούβελου, συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη, γνωστού και για το ατιμώρητο σκάνδαλο της "διακομιδής" του ...1.000.000 δολλαρίων που ξεχάστηκαν να ...δηλωθούν! 


     Ο εκδότης της "ΙΠΠΑΣΙΑΣ" Άρης Τασούλης εγκαλεί άμεσα τον Ισίδωρο Κούβελο ως ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ σηματοδοτώντας ως αφετηρία της "εξαφανίσεώς" του τις ημέρες του σκανδάλου του αδήλωτου 1.000.000 δολλαρίων. Τελικώς, όλα ερμηνεύονται... και ποιοί καμουφλάρονται πίσω από τα "οφίκια" μιας αναξιοκρατικής συγκυρίας και τι καμουφλάρουν...! Από τις 12 Φεβρουαρίου, καταγγέλλει ο εκδότης της "ΙΠΠΑΣΙΑΣ" ότι έχει να συνεδριάσει η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας και όλοι θυμόμαστε ότι "εκείνες" τις ημέρες  ο Ισίδωρος Κούβελος έγινε το "επίκεντρο" ενός σκανδάλου μεταφοράς ...1.000.000 δολλαρίων που είχε ...ξεχάσει να δηλώσει! Τότε, μάλιστα, στη "ΖΟΥΓΚΛΑ" διαβάζαμε:


     Eπιστρέφοντας στη δραματική ειδησεογραφία της "ΙΠΠΑΣΙΑΣ" , διαβάζουμε για τις μαφιόζικες συμπεριφορές με εκβιαστικές απειλές παραγόντων της  "α(θ)λητικής Ιππασίας" όπου σε επίσημους "αγώνες" διάφοροι "Μπόνυ και Κλάιντ" πιστοί τοις "κείνου" ρήμασι απειλούν να ...ΘΑΨΟΥΝ (!) αντί να ...ιππεύουν!


     Τα αλισιβερίσια παίρνουν και δίνουν στο μικρόκοσμο της  "α(θ)λητικής Ιππασίας" με γνωστά "επώνυμα" να υποδύονται τους ΤΣΑΜΠΑΣΗΔΕΣ (ιππεμπόρους) αγοράζοντας και πουλώντας πλάσματα! Απόλυτη έλλειψη αυτοσεβασμού με επίκεντρο την "ηθική" Σάϋλοκ όπου η σάρκα πωλείται μαζύ με το περιεχόμενο ...αίμα, με το κιλό (?) ή, ίσως και με άλλη μονάδα μετρήσεως... Και αυτό είναι α(θ)λητικό "ήθος"... που καταλήγει σε αντιδικίες και ...διαζύγια για τετράποδα ...υποζύγια!



     Όχι απλώς στη περιοχή της Αττικής, αλλά όπου φθάνει το μακρύ χέρι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, η "κατάσταση" στην "α(θ)λητική Ιππασία" είναι απερίγραπτη! Ίντριγκες, σκάνδαλα, ραδιουργίες, υπονομεύσεις, βία και ό,τι μπορεί να φανταστεί το πλέον διαστροφικό σενάριο επεισοδίου της "Δυναστείας", βρίσκει την εφαρμογή του στην σημερινή ελλαδική "Ιππασία" με αποτέλεσμα να αναρωτιόμαστε πότε τελικώς, όλοι αυτοί οι εμπλεκόμενοι ιππεύουν; Ακόμη και η "Ιππική Δεξιοτεχνία", κατά το περιοδικό "ΙΠΠΑΣΙΑ" διεξάγεται με αλογάκια που τροχάζουν μέσα σε ...φωτιά στην οποία οι "παράγοντες" ρίχνουν ...λάδι!



     Λογομαχίες και μπουνίδια που καταλήγουν σε ...διακοπή "αγώνων" (όσο μπορούν να ονομασθούν "αγώνες" τα πανηγύρια στα οποία συγγενείς κρίνουν ...συγγενείς!) αποτελούν ακόμη ένα μέτρο "σοβαρότητος" των ...διοργανώσεων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας υπό την ανοχή της Γενικής Γραμματείας Α(θ)λητισμού! Ελεεινοί χουλιγκάνοι που υπερέβησαν τα όρια των ποδοσφαιρικών γηπέδων μπούκαραν σε Ιππικούς Ομίλους (ο Θεός να τους ...κάνει!) παριστάνοντας τους φιλίππους για να πλακώνονται ως κωλόπαιδα διαταράσσοντας την ηρεμία των ανυποψίαστων αλόγων που ξέπεσαν στην "ιδιοκτησία" και "ευθύνη" τους!


     Και οι ίδιοι οι Ιππικοί Όμιλοι όχι μόνον δεν είναι άμοιροι ευθυνών αλλά βγάζουν μόνοι τους τα ...μάτια τους, όπως τους κατηγορεί η "ΙΠΠΑΣΙΑ"! "Το ένα χέρι βαράει το άλλο" όχι από την "απελπισιά" αλλά από τους αλήτικη ιδιοσυγκρασία των "υπευθύνων" τους μέσα σε ένα χορό διασπαθίσεως δημοσίου χρήματος, μόνος λόγος για τον οποίον υφίστανται!


     Βεβαίως, ο Ισίδωρος Κούβελος μετά την εκ της διακομιδής  του αδήλωτου 1.000.000 δολλαρίων "εξαφάνισή" του, συν-ενέχεται στο κλίμα ασυδοσίας που επικρατεί μεταξύ των Ιππικών Ομίλων - Μελών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας! Όμως, εξίσου εξαφανισμένη από το ιππικό τριμπούρδελο αυτών των ημερών φαίνεται και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Πάνου Μπιτσαξή ο οποίος παριστάνει τον αόμματο, άλλως θα έπρεπε να είχε θέσει υπό έλεγχο την ...ακαταστασία! Αλλά...


    Έτσι φτάσαμε σε πρωτοφανείς εγκληματικές πράξεις εν ώρα επισήμων ..."αγώνων" της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, όταν "άγνωστοι" αποπειρώνται να δολοφονήσουν αθλητές και άλογα εκσφενδονίζοντας ανενόχλητοι (και ...εξαφανιζόμενοι) ολόκληρες βαλβίδες (!!) στα πόδια των ανυποψίαστων και πολύπαθων τετράποδων προφανώς για να τους τα σπάσουν!!!! Ρε ΚΑΘΙΚΙΑ που παριστάνετε τους "παράγοντες" ΡΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ υπό την ανοχή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας και της Γενικής Γραμματείας Α(θ)λητισμού τολμάτε δημόσια εν ώρα "αγώνων" να προσπαθήσετε ΝΑ ΣΠΑΣΕΤΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΑΛΟΓΩΝ και να μην υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ να σας συλλάβει και να σας παραδώσει στη Δικαιοσύνη; ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Η ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ και ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΝΕΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Α(Θ)ΛΗΤΙΣΜΟΥ όταν κοινοί δολοφόνοι διαπράττουν ΤΟ ΑΙΣΧΙΣΤΟ μέσα σε έναν αγωνιστικό χώρο; ΑΧΡΕΙΟΙ "ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ" ΔΩΣΤΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ! ΚΟΥΒΕΛΕ, ΜΠΙΤΣΑΞΗ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ, εκτός από τις "ΚΟΤΕΣ",  ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ;


     Και αντί όλο αυτό το αληταριό να σοβαρευτεί και να προστατεύσει τουλάχιστον την ασφάλεια των αλόγων και των αθλητών του, επιδίδεται σε αλληλοφαγώματα και αλληλομαχαιρώματα που απιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την άθλια εικόνα της σημερινής "α(θ)λητικής Ιππασίας"! Πέντε όλοι κι όλοι νοματαίοι (αφού κρατάνε διπλοσφράγιστες τις πόρτες τους μη τύχει και τους πάρει το κύπελλο κάποιος "παρακατιανός" χωρίς βαλίτζες με αδήλωτα εκατομμύρια δολλαρίων...) και δε μπορούν "να κάνουν χωριό" εξευτελίζοντας την Ιππασία!


     Άσχετα, δε, αν όλα καταρρέουν για την Ελληνική Ιππασία και οι "άγνωστοι-διαφεύγοντες" εκσφενδονίζουν βαλβίδες για να ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΑΛΟΓΩΝ κατά τη διάρκεια επισήμων "αγώνων", κάποιοι "ομιλάρχες" αδιαφορούν για την ανασφάλεια και την  γελοιότητα της καταστάσεως όπου συγγενείς κρίνουν ...συγγενείς και πασχίζουν, απλώς, να αυξήσουν τις συμμετοχές "αγωνιζομένων" (και συγγενών τους, βεβαίως...) για να πουλήσουν τα κυλικεία τους κανένα παραπάνω ...σάντουιτς και κανα φραπέ! ΕΛΕΟΣ !!!!


     Και οι "διαμάχες" ατελείωτες! Διαμάχες που δείχνουν ότι στη σημερινή ελλαδική "Ιππασία" δεν πρωταγωνιστεί ο Ίππος αλλά τα "στιλέτα" και τα πισώπλατα μαχαιρώματα όχι, βεβαίως, μεταξύ Αθλητών αλλά μεταξύ μαφιόζων οι οποίοι στις θήκες των βιολιών τους κρύβουν χαρτονομίσματα εκατομμυρίων ή και κουμπούρια!


     Διαμάχες όπου χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, διαμάχες όπου για να γίνει αντιληπτό το αίτιο χρειάζονται όλες οι καφετζούδες του Αλέππο, διαμάχες οι οποίες αφήνουν εγκαταλελειμμένα τα άλογα στις διαθέσεις καθενός εγκληματία που επιχειρεί δημόσια και κατά την διάρκεια αθλίων "διοργανώσεων" ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ, ΕΚΣΦΕΝΔΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ!


     "Βόρειοι" και "Νότιοι" λέγεται η κόντρα των ηλιθίων οι οποίοι, αντί να μάθουν να ιππεύουν και να παύσουν να είναι ανύπαρκτοι ακόμη και στο ευρωπαϊκό "ιππικό γίγνεσθαι", επιδίδονται σε συνωμοσίες για παραγοντιλίκια ροκανίζοντας κρατικές επιχορηγήσεις που τους "ακουμπάει" ο απληροφόρητος Λαός του Μνημονίου!


     Αυτοί καθαυτοί οι "αγώνες" της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας οι οποίοι χρησιμοποιούνται ως προκάλυμμα δικαιολογήσεως τεραστίων κρατικών επιχορηγήσεων και ιδιωτικών χορηγιών δεν είναι παρά "πανηγυράκια" όπου συγγενείς κρίνουν ελάχιστους συγγενείς για "εσωτερική κατανάλωση" κυπέλλων και διακρίσεων!


     Ελάχιστοι μοναχικοί "αγωνιζόμενοι"  σε άδειες κερκίδες, φορώντας ...ημίψηλα και ακριβά ενδυματολογικά αξεσουάρ, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα τεράστια κονδύλια των κρατικών επιχορηγήσεων και ιδιωτικών χορηγιών σε μια ελλαδική "Ιππασία" διεθνώς ανύπαρκτη!


     Μια ελλαδική "Ιππασία" η οποία, αγωνιστικά, θα λάμψει δια της απουσίας της στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες (Λονδίνο) ενώ ο Έλληνας φορολογούμενος του Μνημονίου θα επιβαρυνθεί με τις πανάκριβες Αποστολές "γλαστρών"-παραγόντων που θα διαμείνουν σε πανάκριβα ξενοδοχεία και θα καταβροχθίσουν πανάκριβα γεύματα δημοσία δαπάνη!


     Μια ελλαδική "Ιππασία" της οποίας ο εκάστοτε "πρόεδρος" πριν αναλάβει καθήκοντα διαπιστεύεται σε έναν οικονομικό μεγαλοπαράγοντα που φέρεται να ελέγχει αφ'  υψηλού ο,τιδήποτε μέσα σ΄αυτήν,δίκην ατομικής "πραμάτειας" !!


     Έτσι, ο εκάστοτε "πρόεδρος" της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας ΦΟΒΑΤΑΙ , φοβάται διότι για να γίνει "πρόεδρος"
και να παραμείνει ως "πρόεδρος" χρειάζεται την συναίνεση αυτού στον οποίο "διαπιστεύεται", δηλαδή, του ΝΟΝΟΥ ο οποίος θα του δώσει το "δαχτυλίδι" και θα μετατρέψει την Ιππασία του Ελληνικού Λαού σε family affair, με τους φορολογουμένους Πολίτες να του ακουμπάνε από το υστέρημα του Μνημονίου τους τις δημόσιες χορηγίες, έργα και άλλα πολλά και κερδοφόρα!



     Ε, λοιπόν, πεζοδρομιακοί αλητοπαράγοντες της ελλαδικής "α(θ)λητικής Ιππασίας" με τις βαλίτζες εκατομμυρίων δολλαρίων, φάτε όσα δολλάρια μπορείτε ακόμα, τώρα που σας κυκλώνουν οι κρεμάλες! έτσι κι αλλλιώς θα τα πισωξεράσετε γιατί η λαϊκή οργή ξεπληρώνει, αργά ή γρήγορα τα αρπακτικά τερτίπια των παντός επιπέδου "Τσοχατζοπουλαίων"! Η μπόχα σας σύντομα θα ξεπλυθεί! Ως τότε, τουλάχιστον, ρε ρεμάλια ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΩΝ ΑΛΟΓΩΝ που δε σας φταίνε σε τίποτε και μη προσπαθείτε να τα σπάσετε πετώντας τους βαλβίδες δημόσια και εν ώρα των αστείων πανηγυριών σας που,
με θρασύτατη απατεωνιά, τα ονομάζετε "αγώνες"! Γιατί στο τέλος οι "βαλβίδες" θα πέσουν στα κεφάλια σας... καθίκια με αποσκευές εκατομμυρίων!



     Αγαπητοί Αναγνώστες, σας ζητούμε συγγνώμη για την επικεφαλίδα αυτού του δημοσιεύματός μας αλλά, δυστυχώς, με τα όσα εν συνεχεία παρατίθενται γίνεται αντιληπτό ότι καμία άλλη λέξη πλην του "ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟΥ" δεν θα μπορούσε να αποδώσει επακριβώς το περιεχόμενο! Εν ολίγοις, αυτή τη λέξη "ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ" την χαράζουν, ως κοινό ..."επίτευγμά" τους,  η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Πάνου Μπιτσαξή και η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας του Ισίδωρου Κούβελου ...συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη.

Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
Τηλ. 6977764737



ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.