Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ


     Ο Αθλητής της Ιππικής Αντοχής κ. Λ. Χατζηπαντελής με επιστολή του η οποία κοινοποιήθηκε σε πολλούς αποδέκτες, κατήγγειλε συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις σε αγωνιστική διοργάνωση της "Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας" τις οποίες έχουν δημοσιοποιήσει και πολλοί άλλοι Αθλητές (της Υπερπηδήσεως Εμποδίων) αλλά και γονείς Αθλητών, όχι μόνον ενώπιον της Γ.Γ.Α. αλλά και της F.E.I.

Διαμαρτυρία    14/4/2011  19:50

Στον 3ο αγώνα πρωταθλήματος που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη οι ιππείς και τα άλογά τους υποχρεώθηκαν να αγωνιστούν κάτω από ακατάλληλες και επικίνδυνες συνθήκες. Κυρίως ο στίβος προθέρμανσης ήταν εξαιρετικά βαθύς και εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους τραυματισμών των αλόγων. Το κεντρικό ιπποδρόμιο παρόλο που ήταν σε καλύτερη κατάσταση γλιστρούσε πολύ σε όλες τις γωνίες με αποτέλεσμα να έχουμε και κάποιες πτώσεις αλόγων.
Διαμαρτυρόμαστε για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση η οποία έθεσε σε κίνδυνο τόσο την σωματική ακεραιότητα των ιππέων όσο και των περιουσιών τους, των ίππων τους.
Παρόλο που ως σύλλογος είχαμε επισημάνει, μέσω του εκπροσώπου μας στην ΤΕ, την ανάγκη βελτίωσης του εδάφους από τον Νοέμβριο και παρά το ότι λάβαμε διαβεβαιώσεις λίγες ημέρες πριν από τον αγώνα ότι οι συνθήκες είναι καλές, υποχρεωθήκαμε να αγωνιστούμε σε ακατάλληλο έδαφος.
Ζητάμε από την ΕΟΙ να ανακοινώσει τις συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί προκειμένου τέτοια φαινόμενα να μην επαναληφθούν στο μέλλον.
Posted - 18/04/2011 :     
--------------------------------------------------------------------------------
Νομιζω πως το ασθενοφορο και το προσωπικο του πρεπει να ειναι πεπειραμενο σε σοβαρα ατυχηματα και οχι απλως ενα μεγαλο αυτοκινητο με 2 οδηγους. Ο γιατρος των αγωνων δεν μπορει να φυγει αν χρειαστει γιατι πρεπει να παραμεινει στους αγωνες, αρα ο αθλητης μπαινει σε ενα "ταξί" για το νοσοκομειο. Εμαθα πως ο Ηλίας Μπαλιούσης δεν ειχε φτασει στο νοσοκομειο σχεδον μια ωρα μετα την κλωτσια. Η κλινικη βρισκεται στο Φαληρο. Παρασκευη και ωρα αιχμης. Κατι αναλογο ειχε γινει περυσι και με τον Drasco που δεν ειχαμε παλι το ΕΚΑΒ. Επιπλεον, την επομενη μερα επρεπε να μεταφερθει σε αλλο νοσοκομειο για να κανει αξονικη γιατι η κλινικη δεν διεθεται το μηχανημα. Συνηθως, στις πτωσεις που χρειαζονται νοσοκομειο , το πρωτο πραγμα ειναι μια αξονικη για να δουν οι γιατροι την πραγματικη ζημια στον αθλητη. Εμαθα επισης πωςγια την επεμβαση επρεπε να μεταφερθει την Κυριακη/ Δευτερα στο ΚΑΤ. Συνολο 3 νοσοκομεια μεχρι τωρα και δεν εχουν κανει κατι στον Ηλια. Ειναι τυχερος που δεν χρειαστηκε κατι πιο αμεσα.
Μηπως πρεπει να βρουμε μια αλλη λυση, γιατι δεν πιστευω πως ειμαστε καλυμμενοι ουσιαστικα. Η ΕΟΙ δεν προκειται να ασχοληθει γιατι θεωρει πως μας εχει καλυψει. Μηπως να βλεπαμε το ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ που υποτιθεται πως ειναι χορηγος? Μηπως ξερει καποιος αλλος μια λυση με δημοσια νοσοκομεια και υπηρεσια ασθενοφορων?
Υ.Γ. αν εχω παραπληροφορηση,(και αυτο πιθανο στους αγωνες μας,) διορθωστε με.
Kirra G.
Σάββατο, 29 Μαΐου 2010
Πρέπει όλοι να σοβαρευτούμε !
Το ατύχημα του συναθλητή μας εχθές στον ΙΟΜ ( ευτυχώς απ'οτι φαίνεται απέφυγε τα χειρότερα ) πρέπει να μας κάνει όλους πιο σοβαρούς στα θέματα ασφάλειας. Να μην επιτρέπει κανένας αρμόδιος παράγων η κριτής να ξεκινήσει αγώνισμα εφ'όσον δεν υπάρχει ασθενοφόρο. Κανένας αθλητής να μη δεχθεί να συμμετέχει σε οποιονδήποτε αγώνα που δεν πληρούνται οι συνθήκες ασφάλειας. Να καταλάβουμε όλοι πόσο σοβαρή είναι η προφύλαξη της σωματικής μας ακαιρεότητας . Φθάνει μόνο να αναλογισθούμε τι θα είχε γίνει εαν εχθές συνέβαινε ,ο μη γένοιτο, κάποιο ατύχημα που προκαλούσε αιμοραγία τη στιγμή που το ασθενοφόρο ήρθε μετά μια ώρα !
Οφείλουμε όλοι να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας, τους συναθλητές μας, τα παιδιά μας.Καλός ο αθλητισμός, η χαρά μας, το κέφι μας αλλά τίποτε μπροστά στη υγεία μας.
ΚΑΜΙΑ ανέχεια σε ελαστικότητες στα μέτρα ασφάλειας.

     Ο ως άνω Αθλητής, ανέδειξε το ζωτικό πρόβλημα της απουσίας ασθενοφόρου από τις αγωνιστικές διοργανώσεις της "Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας", κάτι που επεσήμαναν πολλοί άλλοι Αθλητές και συγγενείς Αθλητών στο παρελθόν και, βεβαίως, δεν διετύπωσε τίποτε παραπάνω από όσα ήδη είναι γνωστά και τεκμηριωμένα.

     Xωρίς καν η "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" να απαντήσει επί των καταγγελιών του Αθλητή της, ο Όμιλος στον οποίο ανήκει ο Αθλητής, έσπευσε να "αποκλείσει" επί έναν μήνα τον Αθλητή της ως ένδειξη "υποταγής" προς την υπερκείμενη "Ομοσπονδία", κατά παράβαση κάθε νόμου και κάθε ηθικής, ασχέτως εάν οι καταγγελίες του Αθλητού της διασταυρώνονται με τις καταγγελίες και άλλων Αθλητών από παράλληλο Ιππικό Άθλημα αλλά και συγγενείς Αθλητών που αγωνιούν για την ακεραιότητα των αγωνιζομένων παιδιών τους.

     Αυτό είναι το "αθλητικό" επίπεδο της Ιππασίας όπως το έχουν διαμορφώσει οι παράγοντές του, αλλά και το "αθλητικό πνεύμα" των Ομίλων της "Ομοσπονδίας"! Και βεβαίως ...έσεται γέλως και για τους σπεύσαντες και για τους υπερκείμενους και για τα θλιβερά "παπαγαλάκια" !

_______________________

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ "ΖΟΥΓΚΛΑ":


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.