Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...


     "Στο παρελθόν είχαμε δημοσιεύσει ένα αρθρίδιο, που είχε ίσως περάσει απαρατήρητο και αφορούσε στην ‘κώφευση’ της ΕΟΙ σ’ ένα…μικροαίτημα της Ένωσης: να εντάξει στους κόλπους της τους >5.οοο ελεύθερους ιππείς δημιουργώντας έτσι Συνομοσποδία τύπου ΣΕΓΑΣ με ένα τμήμα της ν’ ασχολείται με την ‘αγωνιστική’ ιππασία των ολυμπικών αθλημάτων και ένα τμήμα με την ‘ελεύθερη’ ιππασία, λ.χ των αθλημάτων ιππαντοχής, trekking, randonnee, κλπ.

     Η ΕΟΙ δεν κώφευσε απλώς αλλ’ αντί τούτου 1. Στράφηκε εκδικητικά κατά της Ένωσης και των μελών που πρόσφεραν ευγενώς τη βοήθεια τους ειδικά στο θέμα της ιππαντοχής, αναγκάζοντας ιππείς και Ομίλους παραδοσιακής ιππικής να εγγραφούν στη…’μόνη επίσημη αρχή ιππασίας της Ελλάδος’ [!], 2. Να δημοσιεύσει κάθε Κανονισμό που της δόθηκε [και είχε ήδη δημοσιευτεί απο την Ένωση] για λογαριασμό της, 3. Να ξαναρχίσει εξετάσεις ‘λισανς’ που είχαν ήδη γίνει–και με πιό επιστημονικό τρόπο–απο την Ένωση, 4. Να εισάγει ‘τεχνογνωσία’ απο την αλλοδαπή, λες και δεν έχουμε στον τόπο μας ικανούς ιππιάτρους και δόκιμους κριτές κα, το χειρότερο, 5. Να υποχρεώσει κάθε έμπειρο ελεύθερο ιππέα να εγγραφεί ΨΕΥΔΩΣ ως μέλος κάποιου Ομίλου ‘της δύναμης της’ [!], υποθέτω προς…ενίσχυση ψήφων καθώς και…άγραν κρατικών κονδυλίων..."

     Τα παραπάνω αναφέρονται σε δημοσίευμα στη προσωπική Ιστοσελίδα του Προέδρου της "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΙΠΠΙΚΗΣ" Καθηγητού κ. Θ. Αντίκα και είναι προφανές ότι το δήθεν "αθλητικό", δήθεν "ιππικό" και οπωσδήποτε "παρασκήνιο" που ισχύει εν Ελλάδι, δε το έχουμε πάρει χαμπάρι μόνον εμείς... Eκείνοι που νομίζουν ότι κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, πρέπει να κατανοήσουν ότι ούτε καν δάχτυλο δεν έχουν μπροστά τους να τους κρύβει... Το δάχτυλο, απλώς, αντέστρεψε τη θέση του!

     Σύντομα θα αναφερθούμε και σε "Συλλόγους"-σφραγίδες που αβαντάρουν το ανύπαρκτο "δυναμικό" αυτών που αντί της Ιππικής, προωθούν ίδια ..."χορηγικά" συμφέροντα. Κι έχουμε "αλιεύσει" και κάτι ...περιπτώσεις..., μούρλια, ειδικά αφιερωμένες στα σαίνια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού  ! Ως τότε...

     ...Περισσότερα στην ΙστοσελίδαHippologia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.