Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΑΣ ΜΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΙΠΠΑΣΙΑ...


Το Ασθενοφόρο, από σήμερα, ξανά σε ετοιμότητα !


     Ας ξεκινήσουμε με τα ευχάριστα νέα: Kατόπιν των προσπαθειών, παρεμβάσεων και καταγγελιών της Κυρίας Φλώρας Γ. Παπαδοπούλου και τις σύντονες ενέργειες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σήμερα κατά την έναρξη των Πανελληνίων Αγώνων Υπερπηδήσεως Εμποδίων στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου, έκανε την εμφάνισή του μετά από πολύ καιρό αδικαιολόγητης απουσίας το, ...αυτονόητο,  Ασθενοφόρο του "ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ" σε ετοιμότητα για κάθε περιστατικό βοηθείας σε αγωνιζόμενο!  Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην λήψη αυτού του απαραίτητου μέτρου ασφαλείας αλλά και στην "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ" η οποία, επιτέλους, αντελήφθη το ...εκ των ουκ άνευ! Αλλά...    


     ...Το ότι η Ιππασία δεν έχει σχέση με το ...ποδόσφαιρο, φαίνεται πως δεν έχει γίνει ακόμη κατανοητό στους ίδιους τους "παράγοντές" της!

     Είναι ευνόητο ότι στους ιππικούς Αγώνες και, ιδιαιτέρως, στους Αγώνες Υπερπηδήσεως Εμποδίων απαιτείται μεγάλη αυτοσυγκέντρωση των δύο συνεργαζομένων αθλητών, του Ιππέως και του Ίππου. Αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι εμπλέκονται σε τέτοιους Αγώνες και, είτε ως αγωνιζόμενοι, είτε ως απλοί θεατές, φροντίζουν να συμπεριφέρονται προσεκτικά και διακριτικά μέσα στους αγωνιστικούς χώρους αποφεύγοντας όχι απλώς οχλαγωγίες αλλά και περιττές κινήσεις που θα μπορούσαν να ενοχλήσουν Ιππέα και Ίππο κατά την διάρκεια μιας αγωνιστικής διαδρομής.

     Όλα τα παραπάνω (και πολλά ακόμη...) φαίνεται ότι αγνοεί, τουλάχιστον, ένας από τους "παράγοντες" της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ" ο οποίος είναι ο ...Πρόεδρος των Σωματείων της "Νότιας Περιφέρειας", αλλά και το άτομο το οποίο ως "έφορος" της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ", στις 5 Νοεμβρίου 2011, νόμισε ότι είχε δικαίωμα να τοποθετήσει παρανόμως ...λουκέτα στο Σταύλο της Ομάδος μας (ενοχλούμε πραγματικά "κάποιους"...) με συνέπεια να του τα επιστρέψουμε ώστε να τα τοποθετήσει στο "σωστό" σημείο.

     Ο κ. Κώστας Καρακασίλης λοιπόν, σήμερα, πρώτη ημέρα των Πανελληνίων Αγώνων Υπερπηδήσεως Εμποδίων στο Κλειστό Ιππευτήριο του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου, απρόκλητα, άρχισε να φωνασκεί και να χειρονομεί κατά την διάρκεια αγωνιστικής διαδρομής συγκεκριμένης αθλητρίας, δημιουργώντας ενόχληση όχι μόνον στο ζευγάρι των αγωνιζομένων ( ο Ίππος ανέκοψε αλλά, κατόπιν επιτυχούς ωθήσεως, ανέκτησε και συνέχισε) αλλά και στους ελάχιστους θεατές (πάντα οι θεατές είναι ελάχιστοι) που παρακολουθούσαν την αγωνιστική διαδρομή. Ποιά ήταν η αθλήτρια; Ήταν, ...συμπτωματικώς, η κόρη της Κυρίας η οποία, αυτές τις μέρες,  πρωτοστάτησε με τις διαμαρτυρίες της ώστε να υποχρεωθεί η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ" να διαθέσει Ασθενοφόρο στους Αγώνες, κάτι το οποίο σήμερα έγινε πραγματικότητα! Αντί, λοιπόν, ο κ. Κώστας Καρακασίλης να ευχαριστήσει την Κυρία για την επιτυχή προσπάθειά της ώστε σήμερα να υπάρχει διαθέσιμο Ασθενοφόρο για την όποια περίπτωση ανάγκης, θεώρησε σωστό να υπονομεύσει εμμέσως την αγωνιστική προσπάθεια της ...κόρης της!

     Αφού η αγωνιζομένη κατάφερε να εκτελέσει άπταιστη αγωνιστική διαδρομή, η θιγείσα Κυρία εστράφη προς τον κ. Κώστα Καρακασίλη και του υπενθύμισε ότι οι προσπάθειές της για την εξασφάλιση μονίμου Ασθενοφόρου στους Αγώνες δεν έγιναν μόνον για την δική της κόρη αλλά, κυρίως, για την ασφάλεια όλων των αγωνιζομένων που μετέχουν στους Αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των δύο θυγατέρων του κ. Κώστα Καρακασίλη οι οποίες και αυτές αγωνίζονται! Εις επήκοον δε όλων, η Κυρία διεμήνυσε στον κ. Κώστα Καρακασίλη ότι θα έπρεπε να ντρέπεται για την στάση του και του εύχεται να μη βρεθεί στη θέση της να βλέπει το παιδί της στο έδαφος αναίσθητο και να μην υπάρχει Ασθενοφόρο, όπως προσφάτως η ίδια εβίωσε την εικόνα!

     O κ. Κώστας Καρακασίλης ο οποίος είναι και ποδοσφαιρικός παράγων εμπλεκόμενος στην ποδοσφαιρική Ομάδα Π.Α.Ο. Καλυβίων, κατ' αρχήν θα πρέπει να μάθει να διακρίνει πότε βρίσκεται σε γήπεδο και πότε σε Ιππευτήριο! Πότε στον Π.Α.Ο. Καλυβίων και πότε στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου... Διχασμοί δεν συγχωρούνται! Κυρίως, δεν συγχωρούνται συμπεριφορικοί διχασμοί διότι επισύρουν σχόλια διόλου επαινετικά για τους διχασμένους.

      Η ...κλασική περίπτωση των "παραγόντων" που συμβαίνει να είναι μπαμπάδες και μαμάδες αγωνιζομένων αθλητών της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ" αποτελεί κανόνα "χρηστής διοικήσεως" του φορέως αυτού! Όμως, δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι οι συγκεκριμένοι μπαμπάδες και μαμάδες "παραγοντίζουν", αδιαφορώντας για την ασφάλεια όχι μόνον, γενικώς, των αγωνιζομένων αλλά και των ίδιων των παιδιών τους! Θα πρέπει έστω εκ των υστέρων να αντιληφθούν ότι με την ακεραιότητα και την ζωή τόσο των Ιππέων όσο και των Ίππων κανείς δεν έχει δικαίωμα να "παίζει" και να είναι ευγνώμονες σε όσους κήδονται της ασφαλείας ζωών, μάλιστα, αναλαμβάνοντας και τις ευθύνες των ολιγώρων "παραγόντων"! Όλοι αυτοί που αρκούνται στο "παραγοντιλίκι" διαιωνίζοντας απλώς τα κακώς κείμενα, θα πρέπει να μάθουν να λένε έστω ένα "ευχαριστώ!" σε όσους αναλαμβάνουν να βελτιώσουν τα "κακώς κείμενα" επ΄αγαθώ ακόμη και των παιδιών των ολιγώρων που εγκαταλείπονται στο έλεος των "αμαρτιών γονέων"!

     Το επόμενο που θα πρέπει να αντιληφθούν οι "παράγοντες" της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ" είναι η συμπεριφορά εντός του αγωνιστικού χώρου, την οποία εμφανίζονται να αγνοούν. Η θορυβώδης και ταραχοποιός συμπεριφορά του κ. Κώστα Καρακασίλη εντός αγωνιστικού χώρου και εν ώρα αγωνιστικής διαδρομής αθλουμένης, δεν είναι απλώς ανοίκεια αλλά και ελεγκτέα ως προς τον δόλο! Αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα αντιαθλητικής συμπεριφοράς εντός αγωνιστικού χώρου και η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ" καλό θα ήταν να προβλέψει ένα σεμινάριο διδαχής ενδεδειγμένης αθλητικής συμπεριφοράς, τουλάχιστον προς τους "παράγοντές" της... Επειδή, όμως, είναι γνωστό ότι, εν τω βάθει, ο κ. Καρακασίλης είναι ένας ευηθέστατος άνθρωπος, ιδιαιτέρως επιτυχημένος ως χασαποταβερνιάρης στην περιοχή των Καλυβίων, με πιστή πελατεία η οποία εκτιμά ιδιαιτέρως την μοσχαρομπριτζόλα του στα κάρβουνα, υποσχόμεθα να αντισταθμίσουμε την αλγεινή αίσθηση της εντός αγωνιστικού χώρου συμπεριφοράς του, με τα γαστριμαργικά επιτεύγματά του τα οποία προγραμματίζουμε να χαρούμε.

     Άλλωστε, οι Έλληνες Εφιπποτοξότες αγαπούμε τόσο την Ιππασία και τον κόσμο της, ανεξαιρέτως,  όσο και την καλή ...κουζίνα! 

     Παρά ταύτα, εκτός των υποδείξεων αθλητικής συμπεριφοράς εντός αγωνιστικού χώρου, υποδεικνύουμε στον κ. Κώστα Καρακασίλη ως καθ'  ύλην υπεύθυνο (Έφορον Υλικού) της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ", να μεριμνά επιμελώς για την καταλληλότητα των στίβων και μάλιστα κατά την διάρκεια Πανελληνίων Αγώνων Υπερπηδήσεως Εμποδίων στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου. 


     Στίβος με νερά και λάσπες όπως στη φωτογραφία είναι απολύτως απαράδεκτος λόγω επικινδυνότητος για τους Ίππους. Ένας τέτοιος στίβος σε "αγώνα" που διεξήχθη προ ημερών στον "ΑΤΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΙΠΠΑΣΙΑΣ" είχε ως αποτέλεσμα την ολίθηση του Ίππου και τον τραυματισμό της ίδιας αθλητρίας η οποία έμφανίζεται παραπάνω! 


     Επίσης, υποδεικνύουμε στον κ. Κώστα Καρακασίλη να σέβεται την ελεύθερη διακίνηση όλων μέσα στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου και να μη το θεωρεί οικογενειακό φέουδο, εγκαταλείποντας την οικογενειακή "Mercedes" (τι άλλο...) σε σημεία που παρεμποδίζουν την ομαλή διέλευση όλων των υπολοίπων κοινών θνητών. Άλλωστε, το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου διαθέτει προβλεπόμενες θέσεις σταθμεύσεως και δεν υπάρχει λόγος ο "καθ' ύλην" υπεύθυνος της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ" να εμφανίζεται ως περιφρονών την τάξη των εγκαταστάσεων που τους παρέχει δωρεάν η Ε.Τ.Α. Α.Ε. και τις οποίες, ήδη η χρήση από την "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ" έβλαψε ίσως ανεπανόρθωτα. Αυτό, όμως, είναι ένα ζήτημα για το οποίο συγκεντρώθηκε ειδικό φωτογραφικό υλικό ώστε να το παρουσιάσουμε σε επόμενο δημοσίευμά μας.   Πάντως, εν προκειμένω, αντελήφθημεν το πρόβλημα του κ. Κώστα Καρακασίλη να παρκάρει το απαστράπτον (!) τετράτροχό του ακριβώς έξω από τον Σταύλο των Εφιπποτοξοτών με τους οποίους έχει "άγχος" καταλήγοντας μάλιστα να παρανομήσει κλειδώνοντάς τον με ...λουκέτα! Το έχουμε ...εμπεδώσει καλώς κ. Κώστα Καρακασίλη ότι και "Mercedes" διαθέτετε και άφθονη αντιπάθεια προς μία Ομάδα που διαθέτει ..."Lada Niva" κι ετίμησε την Ελλάδα με μία πρώτη παγκόσμια διάκριση χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με εκατομμύρια όπως η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ" η οποία και δεν κατάφερε ποτέ παρόμοιο αποτέλεσμα και δεν παρέχει και καμία προσδοκία ότι θα τα καταφέρει (με όλες μαζύ τις "Mercedes" των μελών της)!  


     Τέλος, θα ήθελα προσωπικώς να ευχαριστήσω τον κ. Κώστα Καρακασίλη, όχι για τις πολλά υποσχόμενες μοσχαρομπριτζόλες της χασαποταβέρνας του (θα το κάνω κι αυτό, καιρώ δέοντι...) αλλά για κάτι πολύ σημαντικό το οποίο δείχνει πόσο "μικρός" είναι ο ...Κόσμος! Κάποτε ο κ. Κώστας Καρακασίλης έκρινε ότι δε του "χρειάζονταν" πλέον ο Μπλόντυ, ένας υπέροχος επιβήτωρ με ισχυρή προσωπικότητα και ιδιαίτερη συμπεριφορά. Έτσι τον χάρισε σε έναν μοιραίο "δάσκαλο" (...) Ιππασίας (σαν από αυτούς που κυκλοφορούν στην ...ποδοσφαιροποιημένη "πιάτσα" των ελλαδικών ιππικών "πραγμάτων"...) όταν εγώ έκανα τα πρώτα "βήματά" μου στην Ιππική. Εκείνος ο Μπλόντυ υπήρξε ο Ίππος ο οποίος αμέσως απέσπασε την αγάπη μου και με ετίμησε με την συναίνεση συνεργασίας του! Ο Μπλόντυ υπήρξε ο πρώτος, ουσιαστικός, Δάσκαλός μου και αυτός που με δίδαξε ότι η "δυτική Ιππασία" με τις εγκεντρίδες, το μαστίγιο και το ...prestige (τρομάρα της!) είναι απόλυτη ανοησία! Έτσι κ. Κώστα Καρακασίλη, μαζύ με τις ευχαριστίες μου, θα σας παρακαλούσα αν, στο μέλλον, θεωρήσετε κάποιον Ίππο ότι πλέον δεν σας "χρειάζεται" να με ενημερώσετε! Οι Εφιπποτοξότες δεν ξεχωρίζουμε τα πλάσματα σε "χρήσιμα" και "μη χρήσιμα" αλλά σε άξια και ανάξια! Και ανάξιο Ίππο δεν έχω εντοπίσει μέχρι σήμερα, όπου κι αν είχα την τύχη να ιππεύσω, από την Γαλλία μέχρι την Μογγολία και από την Πολωνία μέχρι την Ελλάδα!   


ΥΓ:
Στο αρχείο μας βρίσκεται σχετικό βίντεο στο οποίο ακούγεται ο ως άνω "παράγων"
φωνασκών κλπ!
Ας μη δώσουμε, πάραυτα, συνέχεια σε ατυχείς συμπεριφορές
οι οποίες επιβαρύνουν το έργο των επιτροπών αθλητικής δεοντολογίας
και, ενδεχομένως και των αθλητικών δικαστών.
Άλλωστε, εμείς οι Εφιπποτοξότες,
όχι μόνον δεν προσεγγίζουμε την "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ"
με "εισαγγελική" διάθεση
αλλά, ήδη, προγραμματίζουμε να απολαύσουμε τα δημιουργήματα της χασαποταβέρνας
του κ. Κώστα Καρακασίλη εν ευθέτω χρόνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.