Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΟΙ 
"ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ" ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ...


     Ο πυρήνας μιας πολεμικής τέχνης είναι πάντα το φιλοσοφικό της υπόβαθρο κάτι που η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" , από την στιγμή της ιδρύσεώς της και στο διηνεκές, το ασπάζεται πλήρως ασκώντας την πολεμική τέχνη της Έφιππης Τοξοβολίας αλλά και της Παραδοσιακής Τοξοβολίας. 


     Μπορεί στους "Έλληνες Κενταύρους" να φιλοπονούμε για την ανάπτυξη των μαχητικών δεξιοτήτων μας αλλά, πρωτίστως, καλλιεργούμε την ψυχή μας με τα διδάγματα εκείνα που άγουν τον ψυχισμό του άνω θρώσκοντος προς την τελείωση της Πολεμικής Αρετής, ως πεδίου ευγενούς θεάσεως της ζωής και του κόσμου. 


     Την παραπάνω αδήριτη αρχή ακολουθεί, όπως είναι φυσικό και ο Αρχηγός του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας", Συνασκούμενος Χριστόφορος Κασφίκης δίνοντας έμφαση συχνά, στις Προπονήσεις που διεξάγει, στο φιλοσοφικό σκέλος της διδασκαλίας της Σχολής μας, καλλιεργώντας θετικά τις ψυχές των Κερκυραίων Συνασκουμένων του.


     Στην τελευταία, κυριακάτικη Προπόνηση του Παραρτήματός του, ο Χριστόφορος Κασφίκης προέταξε μία θεωρητική εισαγωγή ζενικής προσεγγίσεως με ένα περιεχόμενο τόσο δυνατό και απαραίτητο για τον σύγχρονο άνθρωπο που δεν προσφέρει σήμερα καμία "μέση" σύγχρονη οικογένεια και κανένα "μέσο" σχολείο.


     Όπως ο ίδιος μας γράφει στην Αναφορά του μετά το πέρας της Προπονήσεως, στο πρώτο μέρος της παρουσιάσθηκαν στους Συνασκουμένους τα παρακάτω σημαντικά κεφάλαια τα οποία δεν είναι ωφέλιμα μόνον στον Τοξότη αλλά και χρήσιμα σε κάθε σύγχρονο άνθρωπο:

Το Πνεύμα της Τοξοβολίας
Αλήθεια , Καλοσύνη και Ομορφιά.
Η αναζήτηση της Αλήθειας
Η σημασία της Καλοσύνης
Η Ομορφιά της Τοξοβολίας
Χάρη , Αξιοπρέπεια και Γαλήνη
Ατελείωτη Εξάσκηση
Η Πνευματική Διεργασία.


     Mετά από μία τόσο λαμπρή εισαγωγή, ακολούθησε μία Προπόνηση της οποίας η προσεκτική "ανάγνωση" του οπτικοακουστικού υλικού καταλήγει με το θετικότερο "πρόσημο".


     Μια ομαδική πρόοδος για όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και σωματοτύπου αποτύπωσε και πάλι ο φακός της κάμερας στο γαλήνιο και καταπράσινο περιβάλλον των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας".


     Και, κάπως έτσι, οι στόχοι κατακτώνται, έστω κι αν κινούνται με ταχύτητα μπροστά μας...


     Και κάπως έτσι η ψυχή διατηρείται άλκιμη μέσα στο χρόνο...


     Και κάπως έτσι οι "πατημασιές" μας γίνονται σταθερότερες και θετικότερες, ανακυκλώνοντας ατομική πρόοδο...


     Και κάπως έτσι η ατομική πρόοδος διευρύνεται και ολοκληρώνεται μέσα από την ομαδική συνάσκηση και συνεργασία...


     Και κάπως έτσι, τελικώς, η ικανοποίηση λάμπει στα μάτια κάθε Συνασκουμένου μας. Ε, λοιπόν, αυτός είναι ο σκοπός των "Ελλήνων Κενταύρων".


     Διότι σημαντική η συμμετοχή μας και οι διακρίσεις μας σε αγώνες, η κατάκτηση βραβείων και η άνοδος σε βάθρα νικητών μεγάλων διοργανώσεων, αλλά τον πραγματικό νικητή δεν τον αναδεικνύει το χρονόμετρο του αφέτη αλλά ο ίδιος ο ψυχισμός του που σε όλη την διάρκεια της ζωής καλείται να κατακτήσει αμέτρητους καθημερινούς και ζωτικούς "κοτίνους" διασφαλίζοντας το "ευ ζειν" του άνω θρώσκοντος φορέως του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.