Σάββατο 5 Μαΐου 2018

ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΚΕΡΑΣΦΟΡΟΥ ΟΧΙΑΣ


     Η Ιππασία είναι ένα σχολείο ζωής. Μέσα από την καθημερινή βελτίωση των ιππικών δεξιοτήτων μας ανακαλύπτουμε μεγάλα διδάγματα, όπως την ανεκτίμητην αξία του χρόνου και την μεγάλη σημασία της κεραυνοβόλου αντιδράσεως που επιτάσσει , κατά κανόνα, η καθημερινότητα.


     Ένα μάθημα Ιππασίας είναι πολύ περισσότερο ωφέλιμο απ΄ όσο νομίζουν πολλοί.Και στη τελευταία Προπόνησή του ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων" βελτίωσε -γεωμετρικώς...- πολλά κι έτσι, τόσο ο ίδιος όσο και κάποιοι ακόμα θα μπορούσαν να κατανοήσουν το νόημα του παρακάτω:


     Αν, περπατώντας, στη χορτιαριασμένη πλαγιά ενός βουνού, ακούσετε τον συνοδό σας να σας φωνάζει "Πίσω..." μη χάσετε χρόνο ρωτώντας τον "Σε μένα το είπες;" , ούτε "Eννοείς, να κάνω πίσω τώρα;", ούτε "Πόσα ακριβώς βήματα θέλεις να κάνω πίσω;" αλλά κάνετε  α μ έ σ ω ς  όσα περισσότερα βήματα μπορείτε  π ί σ ω. Διότι, ο συνοδός σας είδε την οχιά που προσελκύεται από το θερμικό φάσμα του ποδιού σας και ετοιμάζεται να σας αφήσει πάνω του τις τέσσερις μικρές τρυπούλες των οποίων η ζημιά δεν είναι το ελάχιστο αίμα που θα βγει αλλά το τοξικό δηλητήριο που θα μπει. Και, δυστυχώς, ο συνοδός σας, εκείνη την στιγμή, δεν έχει το χρονικό περιθώριο να σας επεξηγήσει "Κάνε τέσσερα βήματα πίσω διότι έτσι θα βγεις εκτός πεδίου δράσεως μιας οχιάς κερασφόρρου η οποία είναι πολύ κοντά στο δεξί σου πόδι εμφανώς ενήλικη και από τις κινήσεις της δείχνει ερεθισμένη και πεινασμένη κι έρχεται καταπάνω σου"... Διότι, το ζητούμενο δεν είναι το αφήγημα αλλά η επιβεβλημένη κεραυνοβόλος αντίδραση αποφυγής του κακού. Κοινώς, χρόνου φείδου για να μη σε δαγκώσει ...φίδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.