Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΤΩΝ
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"


     Αν κάποιος με ελάχιστη γνώση Ιππικής παρατηρήσει την παραπάνω εικόνα ίσως δεν καταλάβει και πολλά πράγματα. Αν όμως έχει γνώση, απλώς, θα αισθανθεί ...δέος διότι η κυματοειδής λαμαρίνα είναι μία από τις πλέον αφιλόξενες επιφάνειες για να αποφασίσει ένας Ίππος να κινηθεί επάνω της. Και όμως, η εκπαιδευόμενη φοράδα  της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", φαίνεται όχι μόνον να κινείται με αυτοπεποίθηση πάνω σ΄ αυτή την αντίξοη για τις αισθήσεις της επιφάνεια αλλά και αφήνεται σε μία ήρεμη ρυταγώγηση πάνω σ΄ αυτή από έναν αρχάριο μαθητή. Και αυτό, ασφαλώς, πιστώνεται στις σωστές εκπαιδευτικές μεθόδους που εφαρμόζει ο επικεφαλής του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" Αθανάσιος Ψωρομύτης.


     Επιτρέποντας, πια, στους μαθητές του Παραρτήματος όχι μόνον να την ιππεύουν, όχι μόνον να κάθονται  επάνω της σε Μένδειο "κάθισμα" αλλά και να παίζουν μπάλλα πάνω στη ράχη της, η νεαρή φοράδα δείχνει να βρίσκεται στον καλύτερο δρόμο για ένα μελλοντικό Ίππο Σχολής. 


     Βεβαίως είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για έναν ιδανικό σχολικό Ίππο, όμως, αν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα οι "Έλληνες Κένταυροι Καλαμάτας" μπορούν να ξαπλώνουν γαλήνια επάνω στη ράχη της δεν βρίσκεται μακράν η ημέρα που θα απολαμβάνουν επάνω της ωφέλιμα μαθήματα Ιππασίας με απόλυτην ασφάλεια.


     Ήδη, κάποια διάπλατα χαμόγελα φανερώνουν μιαν αισιοδοξία πολυσήμαντη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.