Κυριακή 15 Απριλίου 2018


ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ 
ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΜΑΣ


     Η Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας των "Ελλήνων Κενταύρων", μετά τον Αρπάλυκο, την Εριθέλγη, τον Αντώνη, την Ειρήνη και τον Γεώργιο – Ιφικράτη αποχαιρετά και το έκτο Μέλος της, τον Εκπαιδευτή υπό επίβλεψη Μηνά  ο οποίος εκπατρίζεται και αυτός για λόγους βιοποριστικούς από μια παρακμάζουσα γραικία που ρημάζει μέσα σε μια ένοχη γεροντοκρατία. Και σήμερα, λίγο πριν την αναχώρηση του Μηνά μας, ο Αρχηγός της Ομάδος μας, Τιμής ένεκεν του ανέθεσε την αρχηγία βολής στην προγραμματισμένη ομαδική Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας.


     Η πάντοτε και πανταχού παρούσα Χρυσούλα διεκπεραίωσε αρμονικότατα την προβλεπόμενη προθέρμανση, όπως τηρείται απαρεγκλίτως σε κάθε Προπόνησή μας και ο σχηματισμός της Γραμμής Βολής ήταν το αμέσως επόμενο στάδιο.


     Η Γραμμή Βολής μειωμένη κατά δύο Συνασκουμένους [θα δούμε το γιατί, εν συνεχεία...] άρχισε να τοξεύει στα παραγγέλματα της σφυρίχτρας του Μηνά ο οποίος ακολούθησε ένα πρόγραμμα γρήγορο και απλό, αρκούντως, όμως, ωφέλιμο για όλους.


     Στατικές και κινητικές τοξεύσεις περιείχε αυτό το αποχαιρετιστήριο πρόγραμμα που μας προσέφερε ο Μηνάς και όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.


     Με το ...πρωσικό του "τακτ",  ο Μηνάς διηύθυνε την προπόνηση αφήνοντας πίσω του τις καλύτερες εντυπώσεις για τον χαρακτήρα του ως ένα αντιπροσωπευτικό Μέλος των "Ελλήνων Κενταύρων".


     Οι δύο απόντες, όμως, της Γραμμής Βολής, ήσαν απολύτως ....δικαιολογημένοι διότι ήσαν ο Υπαρχηγός της Ομάδος μας και Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη Γεώργιος ο οποίος μύησε στην παραδοσιακή Τοξοβολία  την αγαπημένη μας Αθηνά, αδελφή του πρώην Αρχηγού της Ομάδος μας Εφιπποτοξότη Αρπάλυκου, ο οποίος διαπρέπει στην Αγγλία.


     Βεβαίως, μια αδελφή του Αρπάλυκου δεν θα μπορούσε να καταφέρει άψογες τοξεύσεις παρά εντός ολίγων λεπτών με την μυητική συνδρομή ενός Γεωργίου, οπότε...


     Οπότε η Γραμμή Βολής αυξήθηκε κατά τους δύο απόντες οι οποίοι, όπως είθισται, ετόξευσαν μαζύ με τους υπολοίπους Συνασκουμένους οι οποίοι καλωσόρισαν την Αθηνά, ευχόμενοι, ούτω πως, να είναι πάντα ανάμεσά τους.


     Ακολούθησε η τακτική ομαδική εβδομαδιαία Προπόνηση στην σπαθασκία υπό την διεύθυνση του Συνασκουμένου μας Εκπαιδευτή Πρωτεσίλαου, στην οποία, ασφαλώς, έλαβε μέρος και ο απερχόμενος Μηνάς.


     Επί φυσικού και επικλινούς εδάφους, πλέον, η προπόνηση Σπαθασκίας έδειξε ότι ο Πρωτεσίλαος καταφέρνει να παρασύρει τους Συνασκουμένους του σε ένα αρμονικό σπαθιστικό αποτέλεσμα.


     Και έχει αποδειχθεί ότι ο σπαθασκητικός 'επίλογος" των ομαδικών δραστηριοτήτων του Σαββάτου είναι ό,τι καλύτερο για την ψυχοσωματική ανέλιξη των Συνασκουμένων μας.


     Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" αποχαιρετά τον Εκπαιδευτή υπό επίβλεψη Μηνά ευχόμενη καλή σταδιοδρομία στο νέο τόπο όπου θα εγκατασταθεί και του υπόσχεται να τον συνοδεύει με την θετική σκέψη των Μελών της σε κάθε του βήμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.