Σάββατο 14 Απριλίου 2018

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ


     Τρεις μητέρες σήμερα ήρθαν με τους γιούς τους στο Ιππευτήριο μας προκειμένου τα παιδιά τους να ξεκολλήσουν από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και να εισέλθουν στον κόσμο της Ιππασίας. Με την εξαίρεση του Χρηστάκη μας,


που είναι πλέον μεγάλο παιδί και γι’ αυτό τον λόγο σήμερα ξεκίνησε πρώτος στην ράχη του Ίππου για να δείξει στον Ορφέα και τον Φίλιππο την ασφάλεια που παρέχει η ράχη του Ζεππ, ενώ στην συνέχεια ανέλαβε να τον καθοδηγεί από το έδαφος.


     Ο Φίλιππος και ο Ορφέας μη έχοντας κατανοήσει προηγουμένως το μεγάλο αυτό κεφάλαιο που ονομάζεται "Ίππος", ήταν τόσο διστακτικοί απέναντι του τόσο ώστε να χρειάστηκαν να φορέσουν προστατευτικά γιλέκα και κράνη τα οποία διαθέτει η Σχολή μας για όποιον επιθυμεί να τα χρησιμοποιήσει.


     Ξεκινώντας όμως από τον κύκλο προσεγγίσεως του Ίππου, χτίζουμε μία γερή βάση για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινούμαστε και να συμπεριφερόμαστε γύρω από τους Ίππους.



     Η διδασκαλία συνεχίζεται στην διεύθυνση του Ίππου από το έδαφος, συνέχεια του προηγουμένου κεφαλαίου αφού από την στιγμή που σε έχει αποδεχθεί σαν αρχηγό του ο Ίππος σε ακολουθεί χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια.


     Εφόσον πλέον έχει καταστεί η παρουσία σου δίπλα στον Ίππο αρχηγική έρχεται και η στιγμή της εφίππευσης που στην συγκεκριμένη περίπτωση βοηθήσαμε τα δύο παιδιά να ανέβουν στον Ίππο λόγω της διαφοράς ύψους με έναν ενήλικα,


     Ξεκινώντας της πρώτες γυμνιππευτικές ασκήσεις για να ξεμουδιάσει ο μαθητής επάνω στην ράχη του Ίππου, πολύ σωστά παρατήρησε ο νεαρός Φίλιππος πως το προστατευτικό γιλέκο που φορούσε δεν ήταν και τόσο προστατευτικό, διότι αντί να τον προφυλάσσει του μείωνε αισθητά το εύρος των κινήσεων του με αποτέλεσμα την στιγμή που διδασκόταν την αφίππευση αυτό να μπλοκάρει στα υπόλοιπα βοηθήματα .


     Γνωρίζοντας όμως τι θα συμβεί ο Κωνσταντίνος βοήθησε τον μικρό Φίλιππο να κατέβει με ασφάλεια και στην συνέχεια που ήταν η σειρά του Ορφέα να Ιππεύσει, παρατηρώντας τη συνέβη στον φίλο του, ζήτησε από τον Εκπαιδευτή να ανέβει χωρίς το ‘’προστατευτικό γιλέκο’’.



     Σεβόμενος την θέληση του νεαρού Ορφέα έτσι και τον ανέβασε ο Κωνσταντίνος που λόγω της μεγαλύτερης άνεσης πλέον εκτέλεσε όλο το πρόγραμμα σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα.


     Αντιλαμβανόμενος και ο Φίλιππος τώρα το τι συνέβη ζήτησε να ανέβει κι αυτός να το δοκιμάσει αλλά αυτή την φορά με ακόμη λιγότερα εξαρτήματα από τον φίλο του.


     Αισθητά πιο άνετος ο Φίλιππος κλήθηκε να Ιππεύσει σε ανάποδο κάθισμα με την λαβή στήριξης του, αυτή την φορά να είναι η ισορροπία του φίλου του Ορφέα.


     Και για μία ακόμη φορά τεκμηριώνεται πως ορθά λειτουργούμε στην Σχολή μας, πως πολύ σωστά επιμένουμε να εφαρμόζουμε τις μεθόδους εκπαιδεύσεως μας και όσες φορές επιλέγουμε να δοκιμάσουμε νέες προσεγγίσεις αυτές τις περισσότερες φορές μας επιβεβαιώνουν πως πολύ σωστά δεν τις έχουμε επιλέξει σε πρώτη φάση διότι η αποφυγή χρήσεως τους έγινε κατόπιν μελέτης.


     Επόμενη πρωταγωνίστρια στο Ιππευτήριο ήταν η αγαπημένη μας Μητέρα που παρ' όλη την γλυκύτητα που δείχνει στον γιο της, με το που ανέβει στον Ίππο, επάνω στον οποίο


μεταμορφώνεται σε Αμαζόνα και οι εικόνες που μας δείχνει στο Ιππευτήριο τεκμηριώνουν πως, πολύ σύντομα, θα την απολαύσουμε να καλπάζει με μεγάλη επιτυχία και στις εξετάσεις της.

Εφιπποτοξοτικά!

Κωνσταντινος Δαμιανάκης,
  
Αρχηγός Ομάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.