Τρίτη 3 Απριλίου 2018

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟΙ ΚΑΛΠΑΣΜΟΙ


     Οι λίγες μέρες αδείας από το Ιππικό Κέντρο της Αγγλίας όπου εργάζονται ο Αρπάλυκος και η Εριθέλγη τελείωσαν και αύριο επιστρέφουν στα 70 τόσα αλογάκια που τους περιμένουν.


     Τελευταία, λοιπόν, μέρα στην Ελλάδα και την αφιέρωσαν [πού αλλού;...] στο Ιππευτήριο προπονούμενοι μαζύ με τον Αρχηγό της Ομάδος μας Κωνσταντίνο.


     Τιμής ένεκεν στον απερχόμενο και τέως Αρχηγό των "Ελλήνων Κενταύρων", Αρπάλυκο, του ανετέθη από τον νυν Αρχηγό μας Κωνσταντίνο η διεύθυνση της προπονητικής ημερίδος όπου η μεν Εριθέλγη θα μας έδειχνε την ιππευτική της πρόοδο όπως την επέτυχε στην Αγγλία υπό την εκπαίδευση του Αρπάλυκου και ο Κωνσταντίνος θα προεπονείτο από τον Αρπάλυκο στην βελτίωση του ανακουφιστικού τροχασμού αλλά και στην Έφιππη Τοξοβολία.


     Η Εριθέλγη δεν μας έδειξε τίποτε λιγότερο από το άριστο αποτέλεσμα μιας έτοιμης για εξετάσεις Εφιπποτοξότριας, με υψηλή τεχνική επάρκεια και τον απαραίτητο δυναμισμό διαχειρίσεως Ίππου και Τόξου.


     Άψογη σε όλο το οπτικοακουστικό υλικό αυτής της προπονητικής ημερίδος, η Εριθέλγη μας είναι πανέτοιμη να δώσει τις εξετάσεις της οι οποίες, λόγω της μόνιμης διαμονής της στην Αγγλία, θα οργανωθούν έτσι ώστε να μπορέσει ακόμη και από κεί να τις δώσει ώστε να διαπιστευθεί όπως της αξίζει.


     Πράγματι, λόγω της ανωτέρας βίας της εκτός Ελλάδος μόνιμης διαμονής της, ήδη άρχισαν να οργανώνονται για πρώτη φορά στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων"  εξετάσεις εκτός εθνικού εδάφους τιμώντας την Εριθέλγη Μεραμβελιωτάκη για την λαμπρή εκπαιδευτική της πρόοδο όχι μόνον στον θεωρητικό ιππικό τομέα αλλά και στον πρακτικό και, δη, στην ¨Εφιππη Τοξοβολία.


     Με την βοήθεια του Εκπαιδευτή της Αρπάλυκου, η Εριθέλγη κατάκτησε, πλέον, ένα πολύ καλό επίπεδο από το οποίο μπορεί, πια, να αφορμάται ώστε καθημερινώς να βελτιώνεται ως Εφιπποτοξότρια και οι επικείμενες εξετάσεις της θα σηματοδοτήσουν αυτό ακριβώς το νέο ξεκίνημά της προς τελειοποίησή της στην πολεμική μας τέχνη.


     Στο τέλος της σημερινής Προπονήσεως της Εριθέλγης την χαρήκαμε να αγκαλιάζει ενθουσιασμένη τον Προπονητή της εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της για την πρόοδό της στην οποία την οδήγησαν οι προσπάθειές του. 


     Βεβαίως, οι ακούραστες προσπάθειες του Αρπάλυκου βοήθησαν και τον Κωνσταντίνο να καταλήξει σε μία σημαντική βελτίωση του ανακουφιστικού τροχασμού του αλλά και να διευθύνει επιτυχώς τον Ίππο του από τον οποίο, με γόνιμη εκπαιδευτική φαντασία, του αφαίρεσε ο Αρπάλυκος.


     Για άλλη μια φορά αυτή η γόνιμη εκπαιδευτική φαντασία του Αρπάλυκου έλαμψε στο Ιππευτήριό μας κι ενώ ο Κωνσταντίνος ξεκίνησε με τις αναμενόμενες ατέλειες αυτού του ειδικού βηματισμού του Ίππου, σύντομα άρχισε να τις συναισθάνεται και να τις διορθώνει υπό την άοκνη παρατήρηση του Εκπαιδευτή του.


     Σύντομα πολλά αντελήφθη ο προπονούμενος και οι ασκήσεις που του υπέδειξε ο Προπονητής του έδειξαν να αποδίδουν αμέσως.


     Όταν, μάλιστα, ο προπονητής του αφαίρεσε εντελώς τις ηνίες η βελτίωση υπήρξε θεαματική.


     Δεν θα μπορούσε παρά, αυτή η προπονητική ημερίδα να ολοκληρωθεί και με Έφιππη Τοξοβολία και ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων" καλπάζοντας επί ενός Ίππου ο οποίος δεν έφερε καν ηνίες κατέληξε σε ένα ικανοποιητικότατο αποτέλεσμα.


     Ωστόσο κι ο Αρπάλυκος δεν απέφυγε τον πειρασμό να ... "απογειώσει" τον βαρβάτο μας Sepp και να τον κάνει να καλπάσει ως άλλος ... φτερωτός Πήγασος στο κλειστό Ιππευτήριο.


     Στον Αρπάλυκο και στην Εριθέλγη ευχόμαστε καλήν επιστροφή στο Ιππικό Κέντρο που τους περιμένει στην Αγγλία, ανυπομονώντας να ξαναβρεθούμε και να ξαναζήσουμε όσα "οικογενειακά" πανέμορφα χαρήκαμε αυτές τις λίγες μέρες στο Ιππευτήριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.