Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΣ "ΚΥΨΕΛΗ"

"ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"


     Εργώδης "κυψέλη" το Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", με αδιάκοπη εκπαιδευτική και προπονητική δραστηριότηταστην Ιππική και στην Παραδοσιακή Τοξοβολία,, κάθε φορά δείχνει και πιο έντονα την πρόοδό του υπό την αυστηρή τήρηση των κανόνων της Ομάδος μας, κάτι για το οποίο μεριμνά ο επικεφαλής του Συνασκούμενος Αθανάσιος Ψωρομύτης. 


     Ενώ προετοιμάζεται για να γίνει ιππεύσιμο και ικανό για την Έφιππη Τοξοβολία το σταυλικό δυναμικό του αποτελούμενο από δύο νεόλεκτους Ίππους, αδιάπτωτα συνεχίζεται και η λειτουργία του τμήματος Παραδοσιακής Τοξοβολίας αλλά και την Σχολής Τυφλών Τοξοτών που λειτουργεί στους κόλπους του Παραρτήματος.


     Και αυτή η εύτακτη λειτουργία φαίνεται από πολλές "πλευρές", κάνοντάς μας όλους υπερήφανους για όσα επιτυγχάνονται στην Καλαμάτα.


     Παρατηρώντας προσεκτικά το οπτικοακουστικό υλικό από τις δραστηριότητες των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" δεν μπορούμε να κρύψουμε τον ενθουσιασμό μας διαπιστώνοντας την επιτυχία του εκπαιδευτικού προγράμματός τους τηρουμένων με ..."ευλάβεια" των παραδεδεγμένων "συνταγών" ασφαλείας και μαθήσεως που απεδείχθησαν ορθές κατά τα 13 χρόνια της συνεχούς λειτουργίας της Ομάδος μας.


     Άψογοι οι χειρισμοί των μαθητών της Σχολής της Καλαμάτας, κάτι που επιβεβαιώνεται από την εμφανή διάθεση του Ίππου προς τον εκάστοτε χειριστή του.


     Και, ειδικώς αυτή την "διάθεση του Ίππου" εάν παρατηρήσουμε προσεκτικότερα θα βεβαιωθούμε το πόσο οι Ίπποι των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" αισθάνονται χαλαροί μέσα στο ανθρώπινο περιβάλλον που τους "αγκαλιάζει".


      Έτσι, σιγά-σιγά οι Ίπποι γίνονται ιππεύσιμοι και προάγεται η Τοξοβολία με μία συστηματική ομαδική εργασία που επενδύεται στην κοινή χαρά και το κοινό ψυχοπνευματικό όφελος, σε αυτά, δηλαδή, στα οποία αποβλέπει η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων".



     Αυτή η ομαδική εργασία που μετατρέπει την άγονη καθημερινότητα σε μια γονιμότατη "κυψέλη" θα ήταν και η βελτιωτική λύση για την θεραπεία των εγωιστικών και διχαστικών ψυχώσεων που ταλανίζουν την ευρύτερη κοινωνία με συνέπεια το παρατηρούμενο, δεινό, κατάντημά της.


     Και κάπως έτσι, όλοι θα μπορούσαν να απολαύσουν την κοινωνική ζωή, καθισμένοι χαλαρά στο γρασίδι κάτω από έναν ζωοδότη Ήλιο παρέα με φυσικά πλάσματα, ό,τι, δηλαδή, στερεί μια παρακμιακή εποχή που θέλει τον Άνθρωπο-Πολίτη "άθυρμα" ενός συστήματος το οποίο ο ίδιος παράγει και αναπαράγει μέσα στην απαιδευσία του. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.