Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

ΟΛΑ ΑΝΑΠΟΔΑ
[ΜΑ ΤΟΣΟ ...ΙΣΙΑ]


     Mε πραγματική στοργή βρεφικής φροντίδας, με αφιέρωση εργατωρών και με πρωτοβουλία της, η Χρυσούλα ανέλαβε και βελτίωσε την σελλίσκη των μαθημάτων Γυμνιππευτικής της Ομάδος μας ώστε να είναι ακόμη πιο άνετη για την ράχη του Ίππου.


     Με καλό σχεδιασμό και εκτέλεση, η σελλίσκη "ντύθηκε" με ένα μαλακό βελούδινο ύφασμα ώστε στα σημεία επαφής της με τη ράχη του Ίππου να είναι ακόμη πιο ανεκτή και να μη του προκαλεί ερεθισμούς.


     Και, βεβαίως, η καλλιτέχνις Χρυσούλα, δεν παρέλειψε να διακοσμήσει την σελλίσκη και με, τι άλλο;, έναν ...Κένταυρο,  ό,τι πιο κατάλληλο για μια Ομάδα σαν την δική μας.


     τσι, πάντοτε με γνώμονα την ευημερία του Ίππου, ξεκίνησαν κι αυτή την φορά τα μαθήματα μιας ακόμη δημιουργικής εκπαιδευτικής ημερίδος της οποίας η "περίληψη" θα μπορούσε να είναι ..."τα πάνω κάτω" ή, "ανάποδα".


     Και, πρώτα απ΄ όλα ξεκινήσαμε με μια γιορταστική στιγμή όπου ο Σταύρος μας κέρασε ...τσίπουρο ακολουθώντας την παράδοση των πτώσεων. Γιόρτασε, ναι γιόρτασε, την πρώτη του πτώση διότι, αντίθετα απ΄ ότι φοβούνται πολλοί, η πτώση από τον Ίππο όχι μόνον δεν είναι ..."τραγική" αλλά αποτελεί και ένα σκαλοπάτι προς τη βελτίωση του Ιππέως, λόγος για τον οποίο θεωρείται γιορταστική.


     Που κρύβεται η ομορφιά της Ομάδας μας; Υπάρχει κάποιο μυστικό στην λειτουργία της; ερωτήματα που απασχολούν πολλούς και γι’ αυτό ο Αρχηγός της Ομάδας μας αναποδογύρισε σήμερα με τα ...πάνω-κάτω μπας καταφέρει να δει τον κόσμο μέσα από μία άλλη ματιά και δώσει απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα.


     Και τι παράξενο όταν είσαι ανάποδα και μάλιστα ανάποδα στην ράχη του Ίππου βλέποντας πιο καθαρά… 

     Το μόνο που βλέπεις είναι το έδαφος να απλώνεται και η κίνηση των ποδιών του Ίππου σου. Κρέμεσαι και βασίζεσαι στην θέληση του Ίππου να σου κάνει την χάρη και να σε ανεχτεί γι’ αυτές τις λίγες μοναδικές στιγμές.

     Βρίσκεσαι σε μία κατάσταση γαλήνης προσπαθώντας να ισορροπήσεις το σώμα σου ανάποδα απ’ ότι μέχρι σήμερα είχες συνηθίσει.

     Και αυτούς τους νέους ‘’φακούς επαφής’’ θέλησε να φορέσει σήμερα και η Χρυσούλα μας επιχειρώντας και καταφέρνοντας τις πρώτες της έφιππες κατακόρυφες.

     Ψυχή και Θάρρος χαρακτηρίζουν τον επόμενο μαθητή της Ομάδος, σε τέτοιο βαθμό που πολλές φορές ο Κωνσταντίνος έρχεται στην πρωτόγνωρη θέση γι’ αυτόν να τον ‘’συγκρατεί’’ ...φρενάροντας τις αποκοτιές του.

     Εκπληκτικός ο Σταύρος σήμερα που ο φωτογραφικός φακός τον έπιασε να ‘’μιμείται’’ την αφίππευση του Εκπαιδευτή του, και ο δεύτερος πιστεύει πως κάποια στιγμή θα μπορέσει να τον ‘’κοροϊδέψει’’ καλπάζοντας τόσο όμορφα όσο και οι σημερινές βολές του! 

     Όσο για τον τελευταίο, τον Γεώργιο, κατάφερε αυτό το παλικάρι να επαναφέρει όλο το προηγούμενο μάθημα που του είχε κάνει ο Εκπαιδευτής του σε τόσο ελάχιστο χρόνο παρ' όλη την πολυήμερη απουσία του από τα μαθήματα και το άψογο "κάθισμά" του το τεκμηριώνει.
  
     Και στο τέλος οι βολές του να θυμίζουν τις βολές του Ιδρυτή της Ομάδας και του ανθρώπου που τον μύησε στην Έφιππη Τοξοβολία.

     Βεβαίως, η δραστηριότητα Ιππευτηρίου ολοκληρώθηκε με το "προσφάι" της Ομάδος μας, την καλπαστική Έφιππη Τοξοβολία την οποία, ούτε και για λίγο δεν θα μπορούσε να παραμελήσει ο Αρχηγός της Ομάδος.


     Είναι πολύ ωραίο να γυμνάζεσαι σε μια πολεμική τέχνη μέσα σε ένα ιδανικό περιβάλλον επενδύοντας στη πνευματική και σωματική πρόοδό σου την ίδια στιγμή που ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει τη ζωή του σε ανοησίες. 


     Κάποιος, αυτό το παραπάνω ίσως το ερμηνεύσει ως εγωιστικό όμως δεν είναι παρά προτρεπτικό για όποιον διαθέτει αυτοσεβασμό και θεωρεί εαυτόν ως, πραγματικά, "άνω θρώσκοντα".


     Όμως, το να λειτουργείς σε έναν συγκροτημένο ιππικό χώρο έχοντας γύρω σου συνεπείς αλογατάρηδες αφιερωμένους στο υπέροχο πλάσμα που λέγεται Ίππος, είναι μια καθημερινή χαρά που διδάσκει, ασκεί και προάγει τον Άνθρωπο.


     Είναι κάτι που σου δίνει κέφι για να ξεπερνάς ακόμη και την προχωρημένη ηλικία σου και να σε κάνει να νιώθεις λίγο μικρότερος από τους πιτσιρικάδες που ακούνται γύρω σου ακολουθώντας τον δικό σου ενθουσιασμό για την τέχνη του Ξενοφώντος.


     Και για όλους αυτούς τους λόγους κρατάμε ορθάνοιχτη τη πόρτα των "Ελλήνων Κενταύρων" σε όποιον θέλει να νιώσει άνθρωπος σε μιαν απάνθρωπη εποχή, αποφασισμένος να γυμνασθεί και να χαρεί μαζί μας όλα όσα γυμνάζουν και χαροποιούν κι εμάς.
     

Εφιπποτοξοτικά!

Κωνσταντίνος Δαμιανάκης,  
Αρχηγός Ομάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.