Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

ΜΟΝΑΧΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ 
ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Ο Γκάντι υποστήριζε:
"Το πρώτο προτέρημα του πνευματικού δρόμου είναι το θάρρος"

[Paulo Coehlo: Το Εγχειρίδιο του Πολεμιστή του Φωτός]


     Λίγο έως πολύ, όλοι στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" είναι μοναχικοί πολεμιστές του φωτός αφού όλοι πολεμάμε σε έναν πνευματικό αγώνα, με ίδιες δυνάμεις, με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια, κυρίως, με αυτοσεβασμό. Περισσότερο απ΄ όλους μας, όμως, οι Αρχηγοί των Παραρτημάτων μας όπου, κάθε ένας, στη περιοχή του, προάγει τις δύσκολες τέχνες του Απόλλωνος και του Ξενοφώντος, με τα ελάχιστα μέσα που παρέχονται κατά τόπους.


     Στην Καλαμάτα, ο Αρχηγός του εκεί Παραρτήματος Αθανάσιος Ψωρομύτης, στο περιθώριο μιας ασφυκτικής οικογενειακής και επαγγελματικής καθημερινότητος, υπηρετεί τους Συνασκουμένους του λειτουργώντας την μοναδική, παγκοσμίως, Σχολή Τυφλών Τοξοτών, διεξάγοντας τις τακτικές εβδομαδιαίες Προπονήσεις και μαθήματα, αλλά και εκπαιδεύοντας προσεκτικά και επίμοχθα τους Ίππους οι οποίοι σε λίγο θα αναλάβουν την εκπαίδευση των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας".


     Εντυπωσιακό το υλικό που μας έστειλε σήμερα από την επιμελέστατη προετοιμασία του Ίππου του οποίου ανέλαβε την εκπαίδευση και άρχισε να τον ρίχνει στα ..."βαθιά" υποβάλλοντάς τον στην αγωγή της πλήρους διασυνδέσεώς του με τον Άνθρωπο.


     Ο Αθανάσιος, αντλώντας από την εμπειρία της δικής του εκπαιδεύσεως στη κεντρική Σχολή της Ομάδος μας, αλλά και ερανιζόμενος από το εκπαιδευτικό υλικό σχετικό με τον νεόλεκτο Ίππο που δημοσιοποιεί συστηματικά η Ομάδα μας, εφαρμόζει με επιτυχία τα όσα προβλέπονται. Έτσι, εισάγει τον ίππο του στην παρακολούθηση του Ανθρώπου και βελτιώνει την ετοιμότητα του Ίππου να εισακούσει τις οδηγίες του Ανθρώπου προκειμένου να τις εκτελέσει.


     Και ο Ίππος του δείχνει να ανταποκρίνεται κατά τρόπον ιδανικό στο γνωστικό αντικείμενο, μετρώντας ακόμη και τα ...βήματά του όπως πρέπει, καθιστάμενος ευχείριστος και ευπειθέστατος.



     Όμως, ο Αθανάσιος δεν αρκείται και από σήμερα εισάγει τον Ίππο του στην αφοβία επί παντοδαπού εδάφους γνωρίζοντας πόσο απαραίτητο είναι ο Ίππος να μη διστάζει να πατήσει οπουδήποτε.



     Και μάλιστα, όχι απλώς οπουδήποτε αλλά και με πειθαρχία διασκελισμού και στάσεως.



     Τέλος, με ρηξικέλευθες, αλλά πάντοτε δοκιμασμένες, μεθόδους υποβοηθά τον Ίππο του να απενοχοποιήσει αιφνιδιαστικές καταστάσεις οι οποίες θα μπορούσαν, εν άλλη περιπτώσει, να προκαλέσουν πανικό και ατύχημα.



     Τι θα μπορούσαμε να πούμε στον Συνασκούμενο Αρχηγό των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" παρά μόνον ένα εγκάρδιο "ΕΥΓΕ" και να του εκφράσουμε τον θαυμασμό για την προσήλωση στην ανάπτυξη του Παραρτήματός του και των υψηλών τεχνών της Ομάδος μας;



     Το ίδιο εγκάρδιο "ΕΥΓΕ" και τον ίδιο θαυμασμό για τους ίδιους λόγους εκφράζουμε και προς τον Αρχηγό των "Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος" Εφιπποτοξότη Γεώργιο Σταυριανόπουλο - Ιφικράτη που εδώ και λίγο καιρό έχει αναλάβει την εκπαιδευτική φροντίδα μιας μικρής αγέλης Ίππων που του παρέχει ευγενώς μία κυρία της περιοχής του.



     Ο Ιφικράτης μας χωρίς να παραλείπει και την ανάπτυξη της Παραδοσιακής Τοξοβολίας μεριμνά για τις τακτικές εβδομαδιαίες Προπονήσεις αλλά και για την εκπαίδευση των Μελών του.



     Κυρίως, όμως, φροντίζει για την εκπαίδευση των Ίππων επάνω στους οποίους θα στηρίξει την ιππικήν εκπαίδευση των μαθητών του.  



     Και αυτός, με την υψηλή μεθοδικότητα και προσοχή που χαρακτηρίζουν τους κανόνες λειτουργίας της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων", προάγει την προετοιμασία των Ίππων που του έχουν εμπιστευθεί για την Έφιππη Τοξοβολία.



     Ήδη εισάγει τους Ίππους του στην αποδοχή του Τόξου και των βελών και οι χειρισμοί του αποδίδουν καρπούς.



     Σε πολύ σύντομαο χρονικό διάστημα, οι "Έλληνες Κένταυροι Χαλκίδος" με την θυσία των προσωπικών εργατωρών του Αρχηγού τους, θα μπορούν να χαίρονται με ασφάλεια και την Έφιππη Τοξοβολία.



     Πνευματικός ο αγώνας και ο "δρόμος" της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" και ο πνευματικός αγώνας, πρωτίστως, χρειάζεται θάρρος, κάτι που όλοι το ξέρουμε σ΄ αυτή την Οικογένεια. Και δεν το γνωρίζουμε, απλώς, αλλά και το βιώνουμε, με πρώτος τους απομεμακρυσμένους Αρχηγούς των Παραρτημάτων μας οι οποίοι επιδεικνύουν και το μεγαλύτερο θάρρος στη δύσκολη και απαιτητική αποστολή τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.