Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ 
ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΣ


     Aν και κρυωμένη, ξεκίνησε με όλα τα προσωπικά της αντικείμενα, το Τόξο, τα βέλη και τα ...βιβλία με τις σημειώσεις της από την Σαρωνίδα να φτάσει στο κέντρο των Αθηνών για να προπονηθεί και όχι μόνον..., αλλά και για να λύσει τις απορίες της, μελετώντας το εγχειρίδιο της Ομάδος εν όψει των εξετάσεών της.


     Σήμερα η Χρυσούλα ήταν και προπονουμένη και ...μαθήτρια, διότι παρά τις άριστες επιδόσεις της στα πρακτικά των επικειμένων εξετάσεων, η ίδια δεν θέλει να υστερεί και στα θεωρητικά. Έτσι, λοιπόν, σήμερα, κατέφθασε όχι για να απολαύσει μασημένη τροφή αλλά έχοντας διεκπεραιώσει προηγουμένως μια πλήρη έρευνα σε κάθε απορία που είχε, κρατώντας σημειώσεις για κάθε μία από αυτή ώστε, απλώς, ο συγγραφέας του εγχειριδίου να επιβεβαιώσει την ορθότητα της απαντήσεως που η ίδια είχε ήδη δώσει σε κάθε απορία της.


     Ομολογουμένως, η προσέγγιση της Χρυσούλας υπήρξε μοναδική διότι, συνήθως, ο απορών μαθητής προσφεύγει στα φώτα του ερωτωμένου προκειμένου να λάβει μιαν απευθείας, ακόπιαστη, απάντηση - "μασημένη μπουκιά" κάτι που η Χρυσούλα ούτε καν σκέφθηκε.


     Επιπλέον, διαπιστώσαμε ότι η Χρυσούλα η οποία είναι ρωσόφωνη και δευτερευόντως ελληνόφωνη, είχε ήδη μελετήσει και γνώριζε σχεδόν ολόκληρη την εξεταστέα ύλη διαβάζοντάς την από ένα τεχνικό εγχειρίδιο του οποίου η γλώσσα είναι δυσνόητη ακόμη και από έναν μέσο ελληνόφωνο.


     Μπορεί σήμερα να ήμασταν στο βουνό από τις δωδεκάμιση το μεσημέρι μέχρι τις επτάμιση το απόγευμα αλλά η "περίπτωση" της Χρυσούλας όχι μόνον μας αφαίρεσε κάθε κούραση αλλά και επιστρέψαμε χαλαροί από την προπονητική ημερίδα, ευδαίμονες για την ύπαρξη ανάμεσά μας χαρακτήρων όπως αυτού του παιδιού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.