Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

 ΕΥΣΤΟΧΙΑ ΚΑΙ ...ΣΤΗΝ ΓΑΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


    Στο νησί των φιλομούσων Φαιάκων, το όνομα "Γουλιέλμος Τέλλος" θα παρέπεμπε στην ομότιτλη όπερα του Gioachino Rossini και, γνωρίζοντας ότι με κάτι τέτοια ανοίγουμε την "όρεξη" κάποιων αναγνωστών του Ιστολογίου μας θα τους αφιερώσουμε την εισαγωγή αυτού του αριστουργήματος σε μία από τις ωραιότερες εκτελέσεις του.


      Όμως, στον χώρο της Παραδοσιακής Τοξοβολίας όπως και στο Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας",  το όνομα "Γουλιέλμος Τέλλος" σημαίνει και μιαν άσκηση τοξευτική της οποίας η έμπνευση κατάγεται από βιογραφική πτυχή του συγκεκριμένου ήρωος και, βεβαίως της εξ αυτού όπερας.


     Και οι Φαίακες Συνασκούμενοί μας την έκαναν πράξη, αποφεύγοντες να εκθέσουν σε κίνδυνο εαυτούς, αλλά προτιμώντας την ανώδυνη στήριξη του μήλου αντί της κεφαλής τους σε ανεξάρτητο υποδοχέα.


     Όπως κάθε Προπόνηση του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" και αυτή ήταν γονίμως ευφάνταστη και πολυπρισματική, με ποικιλία ασκήσεων και ευχάριστα ξαφνιάσματα, αναδεικνύοντας την τοξευτική δεξιότητα όλων των Συνασκουμένων.


     Το οπτικοακουστικό υλικό άφησε και πάλι πίσω, μιαν πολυάνθρωπη προσέλευση και μιαν άριστα συντεταγμένη Γραμμή Βολής.


     Τα χαμόγελα των συμμετασχόντων αποτελούν, όπως πάντοτε, τεκμήρια προπονητικής επιτυχίας και στη προκειμένη περίπτωση.


     Μαζύ τους, χαμογελάμε ευδαίμονες όλοι όσοι παρακολουθούμε το έργο και την καθημερινότητά τους απολαμβάνοντας την ομαδική πρόοδό τους. 


     Και η κατακλείδα αυτής της Προπονήσεως ήταν και το ευχάριστο νέο της, δια των δεσμών του γάμου επισφραγίσεως της σχέσεως δύο αγαπημένων Στελεχών της Ομάδος μας, του Νικολάου-Ακαδήμου και της Όλγας, στους οποίους οι Συνασκούμενοι Φαίακες αφιέρωσαν μίαν άσκηση Ζεν την οποία κατέγραψαν στο βίντεο που ακολουθεί.


     Στον Νικόλαο-Ακάδημο και στην Όλγα, όλοι οι "Έλληνες Κένταυροι" και η "Ελληνική Εφιπποτοξοτική Εταιρεία", ευχόμεθα ολοψύχως θερμά συγχαρητήρια για την τελική, γαμήλια, ευστοχία της ευτυχούς επισημοποιήσεως της σχέσεώς τους, αναμένοντες τους πολυπόθητους απογόνους τους να λαμπρύνουν, όπως και οι Γονείς τους και να επαυξήσουν την Οικογένεια των "Ελλήνων Κενταύρων". 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.