Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΤΗΤΑΣ 
ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ


     Η περιοδικότητα είναι ο τεχνικός όρος για μία μέθοδο που αναπτύχθηκε πρώτα στην Ρωσία και εφαρμόσθηκε στην Ενόργανη Γυμναστική, όπου αργότερα εξαπλώθηκε και στις υπόλοιπες χώρες. Δεν είναι τυχαίο που όταν ακούμε Ρωσία και ενόργανη γυμναστική το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι η ΠΡΩΤΙΑ! Με την μέθοδο αυτή οι Ρώσοι επιστήμονες, κατάφερναν να βγάζουν την μέγιστη απόδοση από τους αθλητές τους την σωστή στιγμή (την περίοδο των αγώνων). Παρόλο όμως που έχει συγκεκριμένη έννοια και χαρακτηριστικά στον πυρήνα της όμως δεν παύει να επικρατεί, η νοήμων τεχνική  της επαναλαμβανόμενης κυκλικής διαδικασίας.


     Μέσω αυτής της τεχνικής καταφέρνεις να διατηρήσεις την πρόοδο που έχεις επιτύχει σε προηγούμενους κύκλους καθώς εστιάζεις σε διαφορετικές προτεραιότητες.

     Με πιο απλά λόγια η περιοδικότητα σε βοηθά να διαλέγεις και να βελτιώνεις ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό (Α), για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μετέπειτα να περνάς σε ένα άλλο (Β), χωρίς να χάνεις την πρόοδο σου μέσα σε ένα καλοσχεδιασμένο προοδευτικό πρόγραμμα. Έτσι πολύ έξυπνα όταν έρθει η στιγμή να ξαναδουλέψεις στο χαρακτηριστικό (Α), έχεις αποκτήσει τις ικανότητες του (Β) χωρίς να έχεις χάσει τις ικανότητες του πρώτου συμβάλλοντας στο να πετύχεις καλύτερα τον στόχο σου, αφού πλέον έχεις αποκτήσει δύο νέες ικανότητες και χαρακτηριστικά από τους προηγούμενους κύκλους.

     Αυτή η τεχνική εφαρμόσθηκε και στην Μαθήτρια μας Χρυσούλα, η οποία είχε να κάνει Έφιππη τοξοβολία σχεδόν 3 μήνες,


όμως σε όλο αυτό το μεγάλο διάστημα που ακολούθησε εστιάσαμε στην απόκτηση νέων ικανοτήτων όπως:

     Εκμάθηση συρραγωγέα,


     Υπερπήδηση Εμποδίων,


     Ίππευση σε Εξωτερικό Έδαφος,


     Διδασκαλία σύνθετων Γυμνιπευτικών Ασκήσεων.


     Έτσι με την χρήση αυτής της μεθόδου η Χρυσούλα μας απόκτησε όλες αυτές τις νέες ικανότητες χωρίς να έχει την παραμικρή πτώση στην ύψιστη αυτή πολεμική τέχνη που λέγεται Έφιππη Τοξοβολία.


     Και όντως, στο σημερινό της μάθημα όχι μόνο δεν παρατηρήθηκε πτωτική πορεία αλλά μάλιστα είχε βελτιώσει και «το κάθισμά της»,


καθώς και «τα χέρια της»,


     Αλλά πρωτίστως είχε και άνοδο στις βολές της καθώς μόνο μία πέρασε σήμερα εκτός στόχου!


     Και όσο εμείς απολαύσαμε αυτές τις ωραίες φωτογραφίες σήμερα ο ίππος της παρακάτω εικόνας Μόζλεϊ απολάμβανε τον φωτογραφικό φακό καθώς η εικονιζόμενη ευχαριστιόταν τις σημερινές της επιδόσεις!



Κωνσταντίνος Δαμιανάκης,
Αρχηγός Ομάδας-Εκπαιδευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.