Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.



     Στην ιππική πάντοτε έχουμε να μάθουμε κάτι καινούριο και πολλές φορές αυτό σημαίνει πως θα είναι σαν να ξεκινάμε απ' την αρχή, καθώς για να μάθεις κάτι καινούριο σημαίνει πως πρέπει να αδειάσεις το νου από οτιδήποτε άλλο κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, διαφορετικά κινδυνεύεις να μπερδέψεις μεταξύ τους δύο η παραπάνω διαφορετικά πράγματα. Στα μαθήματα της Κυριακής οι μαθητές του Υπαρχηγού, Μάριου όλοι είχαν να μάθουν κάτι καινούριο.



     Βασικοί βοηθοί του Εκπαιδευτή ο εξαιρετικός Εφιπποτοξότης Γεώργιος και η επίσης εξαίρετη, Μαριλένα καθώς και οι υπόλοιποι, Παντελής και Ειρήνη βοήθησαν ο ένας τον άλλο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.



     Η διπλή εργασία στο Ιππευτήριο είναι κάτι το συνηθισμένο πλέον, απαραίτητο για τη συνεχή αλληλοδιδασκαλία αλλά και προαγωγή δεξιοτήτων όλων των μαθητών.



     Η, ομοίως όπως και ο Εκπαιδευτής της, "εγκεφαλική" Μαριλένα σήμερα είχε ως καινούριο να μάθει τι σημαίνει να αλλάζεις Ίππο και να ξεφεύγεις απ' τα συνηθισμένα κάτι που πρέπει να κάνουν όλοι όσοι θέλουν να προοδεύσουν στη Σχολή μας και γενικά στην Ιππική, και η Μαριλένα φάνηκε πως το κατέχει με ένα φυσικό τρόπο αφού η σύνδεση της με τον Βίτο, αναπτύχθηκε ταχύτατα.



     Παραλλήλως η πειθαρχημένη Ειρήνη, με τη βοήθεια του Εκπαιδευτή υπό επίβλεψη Γεωργίου, και της ασκήσεις που ανέθεσε ο ίδιος φάνηκε πως αυτό που ανακάλυψε είναι οι δυνατότητες που έχει το σώμα όταν αυτό εκγυμνασθεί σωστά και όταν αυτό είναι σε απόλυτη επικοινωνία με τον νού.



     Κάτι που κατέχει και αυτή εμφανώς, αφού είναι πλέον σε άριστη "σύνδεση" Ιππέας και Ίππος.



     Ο μοναδικός μας Παντελής σήμερα εκτέλεσε μια απ' τις καλύτερες Προπονήσεις του όπως έκρινε ο Εκπαιδευτής του.



     Δυναμισμός και πειθαρχία χαρακτηριστικά του μαθητή ο οποίος προέβη σε εξαιρετικές εναλλαγές βηματισμών ακριβείας, σταθερούς καλπασμούς και υπερπηδήσεις εμποδίων οι οποίες στη Σχολή μας δεν γίνονται για «show» όπως θεωρούν στην «δυτική»  Ιππασία (show-jumping), αλλά για το καλύτερο κάθισμα του Ιππέα και την καλλιέργεια του θάρρους του.



     Τέλος, ο Γεώργιος σήμερα για πρώτη φορά, αφού το κέρδισε με το σπαθί του, και αφού πρώτα εξετάσθηκε προφορικώς απ' τον εκπαιδευτή του,



ξεκίνησε να ιππεύει με σέλα.



     Εξαιρετικός και ακριβής στην εκτέλεση των εντολών του, ο Γεώργιος τώρα ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο κι αυτός στην Ιππική και είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρει και με το παραπάνω και σ' αυτό όπως σ' όλα.



     Ο Εκπαιδευτής Μάριος πάντα δίπλα



σε όποιον τον χρειάζεται,



αλλά και όλοι



για όλους.




     Αυτοί είμαστε οι "Έλληνες Κένταυροι"


Μάριος Ευθυμιάδης 
Υπαρχηγός Ομάδος - Εκπαιδευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.