Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΟΙΩΝΟΥΣ


     Η τελευταία Προπόνηση των "Ελλήνων Κενταύρων" ξεπέρασε αρκετές των προσδοκιών. Διότι, οι αστάθμητες και μη δυσκολίες που προέκυψαν, δεν πτόησαν τα μέλη που έφτασαν στο χώρο της Προπόνησης στο κέντρο των Αθηνών.


     Ας το δούμε από την αρχή όμως, που ο ιδρυτής των "Ελλήνων Κενταύρων" τσέκαρε ακόμα μια φορά τον Αρχηγό Βολής  ο οποίος κατάφερε να τελέσει και τις δυο σημερινές προπονήσεις με μεγάλη επιτυχία. 


     Αν και με καθυστέρηση δέκα λεπτών και μια παρατήρηση προς τους Συνασκουμένους του Αρχηγού Βολής για τον οπλοβαστό της Ομάδας φάνταζε η αρχή του κακού, η τεχνογνωσία των "Ελλήνων Κενταύρων" λειτούργησε για μια φορά ακόμα εποικοδομητικά όπου μετά από την πολύ καλή προθέρμανση του Αρχηγού Ομάδας, έπρεπε να τονιστεί η σημασία της ευταξίας του οπλοβαστού και του χώρου, για να είναι συγκροτημένη και συγκεντρωμένη η σκέψη του κάθε Τοξότη για την συνέχεια, αφού και η σημερνή Προπόνηση απαιτούσε κάτι τέτοιο, όπως και κάθε Προπόνηση των "Ελλήνων Κενταύρων".


     Το πρώτο μέρος της τελευταίας Προπόνησης εστίασε στην ευστοχία της Ομάδας. Και το δεύτερο μέρος  ήταν το γνωστό Σχολείο Σιωπής, όπως άλλωστε προέβλεπε το πρόγραμμα. Στο πρώτο μέρος της ευστοχίας η αφετηρία ήταν στα πέντε μέτρα όπου με τρία βέλη σε ατομικούς χρόνους, τρία βέλη σε 'domino' και τρία βέλη σε τρεις χρόνους για εξοικείωση θα έπρεπε να ρίξουν μια τελευταία βολή τριών βελών, το πρώτο σε ατομικούς χρόνους, το δεύτερο σε 'domino' και το τρίτο σε τρεις χρόνους. 


     Το αποτέλεσμα της τελευταίας βολής αν είχε επιτυχία άνω του 66% που είναι και το κριτήριο θα μπορούσαν να αυξήσουν την απόσταση κατά δυο μέτρα κάθε φορά. Τελικά κατάφεραν κάτι το οποίο ούτε ο Αρχηγός Βολής δεν το περίμενε,δηλαδή, να φτάσουν τα δώδεκα μέτρα μέσα σε μισή ώρα με ρεσιτάλ ευστοχίας.


     Το δεύτερο μέρος όπου το γνωστό Σχολείο Σιωπής με τις στατικές και τις κινητικές βολές του σε κύκλους δεξιόστροφους και αριστερόστροφους, κατάφερε να μην αφήσει κανέναν παραπονούμενο και να κλείσει άλλη μια όμορφη Προπόνηση .


Νικόλαος Καραίσκος-Ακάδημος
Εκπαιδευτής Τοξοβολίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.