Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ...ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ


     Η βασική εκπαίδευση των "Ελλήνων Κενταύρων" χωρίς χρήση σέλλας και αναβολέων αλλά και το δικαίωμα ιππεύσεως με σέλλα και αναβολείς κατόπιν ολοκληρώσεως της βασικής εκπαιδεύσεώς τους, είναι μία καθιερωμένη διαδικασία στη Σχολή μας. Όμως, η μετάβαση από την μία κατάσταση στην άλλη δεν είναι μία απλή και εύκολη 'υπόθεση" αλλά προϋποθέτει μία σειρά "βημάτων" τα οποία οδηγούν τον εκπαιδευόμενο στο σωστό αποτέλεσμα.


     Σήμερα τα δύο, επικεφαλής, Στελέχη της Σχολής μας προπονήθηκαν με γνώμονα την ανάπτυξη βαθύτερης ενσυναισθήσεως των επιδράσεων σέλλας και αναβολέων στο σωστό "κάθισμα" με "αντανάκλαση" στην αποτελεσματική διεύθυνση του Ίππου και στην διατήρηση του επιθυμητού βηματισμού, αλλά και σε κάποιους ακόμη τομείς που, συνήθως, περνούν απαρατήρητη στην ιππική εκπαίδευση.


     Άριστοι Ιππείς Γυμνιππευτικής και οι δύο, βοηθήθηκαν σήμερα να αντιληφθούν τον ρόλο του βάρους του σώματος του Ιππέως στην διατήρηση επιθυμητής ταχύτητος του Ίππου, μία πτυχή της οποίας η βαθύτερη κατανόηση άγει στην βέλτιστη ίππευση.


     Το "μονοπάτι" προς αυτή την κατεύθυνση δυσδιάκριτο για το οποιοδήποτε "μάτι", διακριτότατο για τους γνώστες της Ιππικής, ακολουθήθηκε και σήμερα με την προβλεπόμενη αλληλουχία ασκήσεων καταλήγοντας στην άριστη εκτέλεση μιας καλπαστικής υπερπηδήσεως χαμηλού εμποδίου υπό κλειστή στροφή "μπαράζ" 45 μοιρών, έτσι, για να αντιληφθούμε το πως συντίθενται παράμετροι, φαινομενικώς άσχετες μεταξύ τους, σε ένα κοινό αποτέλεσμα τόσο χρήσιμο αλλά και τόσο σπουδαίο στην Ιππική Τέχνη.


     Και ο Κωνσταντίνος και ο Μάριος, σήμερα, κατάφεραν αυτή την επιδιωκόμενη βαθύτερη ενσυναίσθηση πολύ ταχύτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, έχοντας ξεκινήσει οι ίδιοι με τις ατομικές Προπονήσεις τους το πρόγραμμα της σημερινής προπονητικής ημερίδος, δυστυχώς όμως, οι δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες, όχι μόνον δεν επέτρεψαν στους πολλούς αναμένοντες μαθητές μας να ιππεύσουν αλλά μας εξανάγκασαν και στη ματαίωση των προβλεπομένων ομαδικών, εβδομαδιαίων, Προπονήσεων του Σαββάτου.


     Όταν ο ουρανός πάνω από το Ιππευτήριο σε συνδέει δια του όμβρου με τα καταιγιδοφόρα του στερεώματος ενώ τα μετεωρολογικά δελτία μιλούν για κατακλυσμιαία "εξέλιξη", απλώς, δεν διακυβεύεις την υγεία των Ίππων και των μαθητών σου όταν μάλιστα, κάποιοι ...τολμηροί που επιμένουν να κυκλοφορούν με ...κοντομάνικο παραμένουν κρεβατωμένοι και με αντιβίωση.


     Και ο παππούς δεν θα αστειεύεται πλέον ούτε θα αρκείται να κάνει ...κούνια στο πίσω μέρος της αυλής του,  όταν βλέπει τα εγγονάκια του να κρεβατώνονται επιμένοντας να το παίζουν "άτρωτοι" αλλά θα τους παίρνει τα αλογάκια και θα παίζει με αυτά ο ίδιος... Δε θέλει και πολύ ο κάθε γέροντας να ξεμωραθεί...


     Απλώς, λυπηθήκαμε που τα δύο πιτσιρίκια μας, ο Χρηστάκης και ο μικρός Αχιλλέας, σήμερα με τον όμβρο δεν κατάφεραν να χαρούν τα παιγνίδια με την άμμο και τα ζώα του Ιππευτηρίου όπως συνηθίζουν, παραμένοντας στις αγκαλιές των μητέρων τους που και αυτές παρέμειναν "εκτός νυμφώνος" Ιππασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.