Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

ΑΕΡΟ-ΕΦΟΡΜΩΝΤΑΣ


     Με αστραπιαίες εφόδους εξ αέρος, αυτή η ατομική Προπόνηση του Συνασκουμένου Γεωργίου, θύμιζε "αμάλγαμα" τακτικών και λαών, από τις επελάσεις των Μογγόλων του 13ου αιώνος, τα κουρσέματα των Σαρακηνών, έως και τις εφόδους εξ'  αέρος των Γερμανών αλεξιπτωτιστών του Otto Skorzeny στο Gran Sasso.


     Μία ιδιαίτερη προσωπικότητα και ο Συνασκούμενος Γεώργιος, με υψηλή Αισθητική και δεξιότητες, επέλεξε να αφιερώνει περισσότερες ώρες στην ατομική του βελτίωση ασκούμενος στην Ομάδα μας και στο Γυμναστήριο, παραμένοντας και φανατικός μοντελιστής, παρά στο οικογενειακό δικηγορικό γραφείο και στις μίζερες δικαστικές αίθουσες όπου θα μπορούσε να διαπρέπει ως δικηγόρος. Και αν το παράδειγμά του ακολουθούσαν πολλοί συνάδελφοί του και λιγότερα θύματα εμφραγμάτων θα είχαμε και λιγότερα θύματα ...κακοδικιών λόγω καλύτερης οξυγονώσεως ...θεμιστοπόλων.


     Η "περίπτωση" του Γεωργίου, όμως, έχει ακόμη μία ιδιαιτερότητα καθώς στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" η έξοχη ομαδικότητα κάθε άλλο παρά αποκλείει την εξατομίκευση της αντιμετωπίσεως των Μελών μας.: Στον Γεώργιο έχει αναγνωρισθεί το δικαίωμα να ασκείται υπό τους ήχους της αγαπημένης του προκλασικής μουσικής η οποία, όπως έχουμε παρατηρήσει, τον εμπνέει και συνάδει με την εξαιρετική Ιταλική Παιδεία την οποία απέκτησε ως νομικός επιστήμων, σπουδάζοντας στη γη των Ρωμαίων. Κάτι, δηλαδή, σαν την "περίπτωση" του κορυφαίου Γερμανού πιλότου Adlof Galland στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, στο καταδιωκτικό αεροσκάφος του οποίου, με έγκριση του ιδίου του Adolf Hitler, είχε εγκατασταθεί ...αναπτήρας για να μπορεί ο μανιώδης καπνιστής ήρωας των αιθέρων να ανάβει το ...πούρο του εν ώρα μάχης. Η εξατομίκευση της διδασκαλίας αποτελεί βασική συνιστώσα μαθήσεως και η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" την σέβεται απολύτως.


     Έτσι, ο Γεώργιος, αυτή την φορά ασκήθηκε υπό τις εξαίσιες προκλασικές άριες του κόντρα-τενόρου Philippe Jaroussky του οποίου η εκπληκτική φωνή πλημμύρισε το φυσικό τοπίο και συνόδευσε τις ευστοχότατες προσκρούσεις των βελών του Συνασκουμένου επί του στόχου, όπως άλλοτε και οι βολίδες των πολυβόλων του Messerschmitt προσέκρουσαν επάνω στα 104 εχθρικά αεροπλάνα που κατέρριψε επιτυχώς. 


     Ο Γεώργιος ισορρόπησε γρήγορα στη "δοκό" η οποία δεν ήταν άλλο παρά από έναν κορμό δένδρου εγκαταλελειμμένου από την ανθρώπινη ολιγωρία. Η διαμόρφωση της επιφανείας στηρίξεως ήταν τέτοια που να οδηγεί σε ασταθή ισορροπία κι όμως...


     Η "συγκέντρωση" των τριών τοξεύσεων του Γεωργίου ήταν άριστη.


     Η Προπόνηση συνεχίστηκε με τοξεύσεις από αέρος εν εκτινάξει  αλλά και πάλι ο νομικός επιστήμων απέδειξε ότι το "θρανίο" δεν μειώνει τον φυσικό Άνθρωπο αλλά, αντιθέτως, τον ενισχύει...


     Η "συγκέντρωση" των βελών των τριών τοξεύσεων και πάλι άριστη.


     Ο Γεώργιος εκλήθη να τοξεύσει και με αντίθετα χέρια αλλά και πάλι, παρά την υψηλή δυσκολία η φωνή του Philippe Jaroussky συνόδευσε ό,τι καλύτερο...


     Και πάλι η ευστοχία της άριστης "συγκεντρώσεως" των τριών βελών επί του στόχου.


     Λένε ότι η παρουσία της χελώνας φέρνει τύχη. ΄Ισως... Το βέβαιο είναι ότι η παρουσία μιας θετικής προσδοκίας φέρνει το καλύτερο αποτέλεσμα κι αυτή η προσδοκία υπάρχει στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" για όλα τα Μέλη της και, βεβαίως, για τον ίδιο τον ανθρώπινο Πολιτισμό.


     Κάπου εκεί, ανάμεσα σε όσους παρακμίες επιδαψιλεύουν ανοχή στον κακό εαυτό τους, κάποιοι άλλοι ευτυχούν πολεμώντας τον και βελτιώνοντάς τον. Δεν έχει σημασία πως αυτοί οι τελευταίοι λέγονται, σημασία έχει πως τα καταφέρνουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.