Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

ΗΜΕΡΕΣ
ΓΙΑ
ΔΡΑΣΗ, ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ...ΔΙ-ΑΛΟΓΟ


     Πολλά κι ενδιαφέροντα, με κορυφαία την Έφιππη Τοξοβολία της Χρυσούλας μας, στο Ιππευτήριο κατά την τελευταία εκπαιδευτικήν ημερίδα. Οι υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες διόλου δεν μας τρομάζουν και με γνώμονα την ευημερία των Ίππων μας, οι Προπονήσεις μας συνεχίζονται κάθε μέρα και πιο έντονες.


     Με κάθισμα Ιππέως της Πομπής των Παναθηναίων ο Υπαρχηγός της Ομάδος μας στα εμπόδια να μας χαιρετά με αυτοπεποίθηση  και άνεση, χωρίς σέλλα και αναβολείς, χωρίς στομίδα αλλά μέ ...Ίππο.


     Βεβαίως, ο Υπαρχηγός μας το ίδιο άνετα υπερπηδά τα εμπόδια και ...χωρίς Ίππο, αυτό, όμως,  είναι μια ...άλλη υπόθεση.


     Στα παλιότερα ιππικά εγχειρίδια συναντούμε συχνά την συμβουλή να φέρνουμε σε επαφή τα ιπποειδή με τα αιγοπρόβατα. Κάτι τέτοιο, γράφουν, ηρεμεί κυρίως τους Ίππους και, παλιότερα, στους Σταύλους ήσαν καθιερωμένα τα αιγοπρόβατα. Αυτό εφαρμόσαμε κι εμείς σήμερα φέρνοντας τα αιγοπρόβατα του όμορφου Σταύλου μας στο Ιππευτήριο όπου, μόλις τα "συνάντησε" ο Ίππος μας τον είδαμε αμέσως να χαλαρώνει γεμάτος θετικό ενδιαφέρον για τα αιγοπρόβατα. Τα παλιά εγχειρίδια είναι ...σοφά.


     Μια "επανάληψη" της εξοικειώσεώς του με το Τόξο και την Τοξοβολία για τον ένα εκ των Ίππων της Σχολής μας κάνει πάντα καλό. Και στο "πηδάλιο" ο Παντελής μας.


     Άλλωστε, η "επανάληψη, μήτηρ μαθήσεως" είναι και όχι μόνον στους Ανθρώπους...


     Στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" είτε εφίππως, είτε πεζή, η ωφέλεια είναι δεδομένη διότι η επικοινωνία μεταξύ όλων είναι διαρκής και γόνιμη, Κι ενώ η κυρίως εκπαιδευτική διαδικασία επιτελείται εντός Ιππευτηρίου ή επί της Γραμμής Βολής, η παιδαγωγική ουσία πιστώνεται κατά την διάρκεια των προσωπικών μας διαλόγων με άρθρωση αλληλέγγυου και -κατά κανόνα- αλτρουιστικού λόγου ο οποίος "αγκαλιάζει" την πρόοδο της συλλογικότητος των "Ελλήνων Κενταύρων".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.