Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

ΑΚΟΜΗ 
ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΞΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΒΕΛΗ...


Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
[K. Kaβάφης: "ΙΘΑΚΗ"] 

Σα βγεις στο πηγαιμό για το …λοφάκι,
να εύχεσαι νάναι βαρύς ο …ώμος,
το τόξο κι η κατάγιομη φαρέτρα να τον γέρνει,
άλλως, η γεροντομουρμούρα θα σε δέρνει…
[Τα βάφεις ...μαύρα (κι άραχνα)]

     Όποιος νομίζει ότι στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" εκπαιδευόμαστε μόνον στην Έφιππη Τοξοβολία ή και στις Έφιππες Πολεμικές Τέχνες πλανάται πλάνην οικτρά διότι σε τούτο το πολυσχιδές Σχολείο ζωής μαθαίνουμε μέχρι και ...οργάνωση καθημερινότητος, όπως σήμερα που κατανοήσαμε το πόσο σημαντικό είναι να είσαι ανά πάσα στιγμή σωστά οργανωμένος για να ανταπεξέρχεσαι επιτυχώς στις προγραμματισμένες υποχρεώσεις σου.


     Όταν, κάποτε, ο Ιδρυτής αυτής της Ομάδος συμμετείχε στο έργο ξένων αρχαιολογικών Αποστολών και βίωνε την καθημερινότητα αρχαιολογικών εργοταξίων, δεν μελετούσε, απλώς, το αρχαιολογικό έργο τους αλλά και την όλη οργάνωση εργασίας η οποία αποτελούσε σπουδαίο μάθημα συντάξεως νου και σκέψεως.


     Το ίδιο συνήγαγαν και οι σημερινοί Συνασκούμενοι οι οποίοι, μεταξύ ενόργανης γυμναστικής και ...Παραδοσιακής Τοξοβολίας, διεπίστωσαν ότι Προπόνηση Τοξοβολίας άνευ Τόξου και βελών δεν γίνεται, ενώ, ταυτοχρόνως, βεβαιωθήκαμε ότι στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" ...γίνεται ακόμη και ...έτσι! 


     Τι να πούμε, τελικώς, στην Ομάδα αυτή ακόμη και τα λάθη και οι παραλείψεις δείχνουν τον πέραν πάσης προσδοκίας δυναμισμό και τις ικανότητες των Μελών της! Ναι, ας το παραδεχθούμε μπορούμε τα ...πάντα ακόμη και Παραδοσιακή Τοξοβολία με εξοπλισμό ...ενόργανης γυμναστικής!  Μόνον εμείς!


     Τέλος πάντων, όταν όλη η Αθήνα φλέγονταν με 43C εμείς δροσιστήκαμε στο ωραιότερο σημείο της, τοξεύοντας με τους προετοιμαζόμενους για το "Σχολείο KASSAI 2017" οι οποίοι έδειξαν να βελτιώνουν την τοξευτική τους δεξιότητα υπερβαίνοντας ...πράξεις και παραλείψεις που ενώ θα μπορούσαν να είναι ολέθριες, ξάφνου, απεδείχθησαν και ...ευεργετικές για την ομαδική πρόοδο!


     Όλα τούτα σήμερα, με τοξεύσεις μεσαίων και για την Έφιππη Τοξοβολία, μεγάλων αποστάσεων.


     Η Προπόνησή μας ήταν τόσο ...δροσιστική και αποδοτική μέχρι σημείου, πριν ολοκληρωθεί οι μετέχοντες να ψιθυρίζουν επανάληψή της για ...μεθαύριο!


     Στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" η "χημεία" των σχέσεων καταργεί μέχρι και το θερμόμετρο της ...φυσικής εποχιακότητος ενός αθηναϊκού ανυπόφορου καλοκαιριού.


     Έτσι, για την επόμενη Προπόνηση θα φροντίσουμε να εκδώσουμε εγκαίρως ειδοποίηση και για όποιον άλλον ενδιαφερόμενο Συνασκούμενο θα ήθελε να απολαύει ένα δροσερό καλοκαιρινό απόγευμα σε ένα κατάφυτο τοπίο στο κέντρο των Αθηνών, απολαμβάνοντας, ταυτοχρόνως και την αγαπημένη μας Παραδοσιακή Τοξοβολία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.