Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ


     Στο τέταρτο, μόλις, μάθημά της και η αγαπημένη μας Ιωάννα ανταποκρινόμενη αμέσως στις οδηγίες του Εκπαιδευτή της Κωνσταντίνου κατάφερε να ολοκληρώσει ένα ασκησιολόγιο που της προσέφερε αυτοπεποίθηση και επαύξηση του αισθήματος ισορροπίας.


     Η νεαρή μαθήτρια του Κωνσταντίνου, κατ΄ αρχήν, εκπαιδεύθηκε στην ασφαλή αφίππευση και όταν σε κάποιο σημείο αυτού του μαθήματος βρέθηκε σε οριακή κατάσταση ισορροπίας την ακούσαμε να χαριτολογεί «Μα πλέον μπορώ να αφιππεύσω…» και έδωσε μια και βρέθηκε όρθια στο έδαφος.


     Επίσης, η Ιωάννα έμαθε να διευθύνει τον Ίππο της σε Μένδειο "κάθισμα" (καθισμένη ανάποδα), περνώντας τον μάλιστα και πάνω από βαλβίδες!


     Σήμερα η Ιωάννα έμαθε, ακόμη, να επαφίεται στις αισθήσεις του Ίππου της και να τον αφήνει να βλέπει για …λογαριασμό της, διευθύνοντάς τον με ένα μαντήλι που της έκλεινε τα μάτια.


     Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Ιωάννα μας πέρασε και βαλβίδες με τα μάτια κλειστά με το μαντήλι που της είχε στερεώσει ο Κωνσταντίνος.


     Τι είπατε; Μόνον αυτά; Σε καμία περίπτωση! Η Ιωάννα, σήμερα πέρασε και υπεράνω εμποδίων (!) πάντοτε με το μαύρο μαντήλι να της κλείνει τα μάτια.

     Η Ιωάννα είναι η αδυναμία πολλών, κυρίως, της γλυκύτατης Μητέρας της η οποία είχε μύριους ενδοιασμούς κατά το ξεκίνημα της κόρης της στην Ιππασία. Τότε, όπως όλες οι Μητέρες, έτρεμε το ...φυλλοκάρδι της για τη μοναχοκόρη της και όλοι την φανταζόμαστε σήμερα που θα βλέπει αυτές τις φωτογραφίες πόσο διαφορετικά θα αισθάνεται για κείνους τους φόβους της αφού η ίδια η Ιωάννα δεν έδειξε ούτε για μια στιγμή ότι φοβήθηκε το ο,τιδήποτε. 


     Και, βεβαίως, κάτι τέτοιοι μαθητές (μαθήτριες) κάνουν ευτυχή τον Κωνσταντίνο μας που βλέπει να καρπίζουν αμέσως οι, πραγματικά, σοφές σχεδιάσεις των μαθημάτων του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.