Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ "ΠΟΛΕΜΩΝΟΣ"
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ


     Την Τετάρτη 24η Μαίου 2017, στο γνωστό κατάφυτο σημείο όπου μας φιλοξένησε σε πλήρη ...απομόνωση και ηρεμία τον τελευταίο καιρό, ολοκληρώθηκαν για την τρέχουσα περίοδο τα μαθήματα του Προγράμματος "ΠΟΛΕΜΩΝ" με τον Εκπαιδευτή πολεμικών τεχνών και αυτοάμυνας Νίκο Καπλατζή. Δυστυχώς για εμάς, ο Εκπαιδευτής μας είναι υποχρεωμένος να ταξιδεύσει εκτός Αθηνών για επαγγελματικούς του λόγους για τους καλοκαιρινούς μήνες και τον αναμένουμε και πάλι, για να συνεχίσουμε τον "ΠΟΛΕΜΩΝΑ", τον Σεπτέμβριο.


     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", επιλέγοντας προσεκτικά τους αριστείς ως Εκπαιδευτές μας, είχαμε το προνόμιο να διδαχθούμε από τον Νίκο Καπλατζή μια ευρεία σειρά τεχνικών αυτοπροστασίας, απαραίτητης στην επισφαλή καθημερινότητα των διατεταραγμένων δημοκρατικών κοινωνιών στις οποίες ζούμε και η εκπαιδευτική εμπειρία καθώς και η μεταδοτική του δεινότητα μας έφερε στο τέλος της περιόδου λίαν ...ενισχυμένους.


     Η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αισθάνεται ευγνώμων προς τον Εκπαιδευτή Νίκο Καπλατζή ο οποίος, παρά τα απαγορευτικά ωράρια και τις πάμπολλες υποχρεώσεις του (ως Εκαπιδευτής και ειδικής στρατιωτικής δυνάμεως) προσέφερε σε όλους μας ανεκτίμητη γνώση με υπομονή και παραστατικότητα την οποία σπανίως εντοπίζει κανείς στον διεθνώς αμφιλεγόμενο "χώρο" των (εντός και εκτός εισαγωγικών...) πολεμικών τεχνών.


     Για την επιλογή του Νίκου Καπλατζή ως Εκπαιδευτή μας είμαστε υπερήφανοι απολαμβάνοντας έναν βαθύτατο γνώστη του αντικειμένου να μπορεί να το μεταδώσει και να μας κάνει, μετά από κάθε μάθημα, να αισθανόμεθα ότι φεύγουμε συνεχώς και πιο ικανοί να αντιμετωπίσουμε το οποιοδήποτε δυσάρεστο απρόβλεπτο με τεχνικές ευφυείς και εφαρμόσιμες από τον οιονδήποτε, ασχέτως φύλου, σωματικής διαπλάσεως και φυσικής δυνάμεως.


     Κατά την διάρκεια των μαθημάτων του Νίκου Καπλατζή είναι αξιοπρόσεκτη η σοβαρότητα των εμπλοκών των μαθητών του οι οποίοι εξαντλούν τα όρια των κινήσεών τους με ακρίβεια αλλά και σοβαρότητα, κάτι το οποίο πιστώνει τον ίδιο τον Εκπαιδευτή με ικανότητα να εμπνέει τους μαθητές του και να τους μυεί αμέσως στο πνεύμα της σοβαρότητος του εκπαιδευτικού αντικειμένου. και αυτό το απολαύσαμε οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" σε κάθε μάθημα του Νίκου Καπλατζή!


     Στα 28 εβδομαδιαία ομαδικά μαθήματα του "ΠΟΛΕΜΩΝΟΣ" που παρακολουθήσαμε αυτή την περίοδο, ο Νίκος Καπλατζής μας μετέδωσε ανεκτίμητη θεωρητική και πρακτική γνώση για ό,τι αφορά στην αυτοπροστασία μας καταφέρνοντας να μας "περάσει" τον τρόπο του αποτελεσματικώς "σκέπτεσθαι" και "ενεργείν"  σε περιπτώσεις απειλής. Προσεγγίσαμε απωθήσεις και αφοπλισμούς (αγχεμάχων, πυροβόλων, ροπάλων, κροτάλων κλπ), αποφυγές επιθέσεων και εξουδετερώσεις επιτιθεμένων αλλά και πολλά άλλα, μαθαίνοντας παραλλήλως και τα όρια αντιδράσεώς μας ώστε να μη προκαλέσουμε κανένα υπερβολικό αποτέλεσμα σε όποιον ατυχήσει να μας επιτεθεί, μέσα στο πλαίσιο της ηθικής της εμπλοκής.


     Από την νέα προπονητική μας περίοδο η οποία θα αρχίσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, τα μαθήματα του Προγράμματος "ΠΟΛΕΜΩΝ" με τον Νίκο Καπλατζή θα επαναληφθούν με την προοπτική να διεξάγονται σε κλειστή αίθουσα, κάτι το οποίο εγκαίρως θα ανακοινωθεί στα Μέλη μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.