Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΙΠΠΑΣΙΑ, 
ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ...ΕΥΤΥΧΙΑ!


     Επί "ποδός πολέμου" από το πρωί, σήμερα, ο Αρχηγός και ο Υπαρχηγός για μία ακόμη, γεμάτη εκπαιδευτικήν εμπειρία στο Ιππευτήριο  όπου και αυτή τη φορά ο υποψήφιος για εξετάσεις Γεώργιος κλήθηκε να ανοίξει το ημερήσιο πρόγραμμα εκπαιδεύοντας, υπό την επίβλεψη του Μάριου, την Ιωάννα η οποία μας ξανάδωσε τη χαρά της πασρουσίας της ερχόμενη από το Παράρτημα της Καλαμάτας. 


     Με ..."υψηλόν επιτηρητή" τον Αρχηγό της Ομάδος, ο Γεώργιος υπό την επίβλεψη του Εκπαιδευτή του Μάριου φαίνεται να στόχευσε ψηλά για τη μαθήτριά του και φαίνεται να στόχευσε ...εύστοχα!


     Χαρακτήρας μοναδικός και αθλητικός η Ιωάννα, με αυτοπειθαρχία και αγάπη για το εφιπποτοξοτικό αντικείμενο, παρά τις δυσκολίες του Ίππου της δικαίωσε τάχιστα τις προσδοκίες του Γεωργίου καταλήγοντας σε ένα υποδειγματικό εφιπποτοξοτικό αποτέλεσμα.


     Ας σημειωθεί ότι τα δύο από τα τρία βέλη της βρήκαν τον στόχο ο οποίος ήταν πολύ μικρότερος του προβλεπομένου των εξετάσεων!


     Στο τέλος χαρήκαμε με την χαρά της αγαπημένης μας Ιωάννας συγχαίροντας και τον Γεώργιο και τον Εκπαιδευτή του Μάριο σε μιαν Ομάδα με ιεραρχία η οποία κατευθύνει στο ασφαλές και θετικό αποτέλεσμα.


     Ακολούθησε η πρώτη "συνεργασία" του Αρχηγού της Ομάδος μας με τον Ηρακλή, έναν Ίππο ευγενώς προσφερομένου από την αγαπημένη Φίλη της Ομάδος μας κ. Δήμητρα.


     Στην Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δίνοντας όλοι συνεχείς "εξετάσεις" ο Αρχηγός μας σήμερα δε θα μπορούσε να τις αποφύγει κι αυτός κατακτώντας ένα άριστο αποτέλεσμα, όχι μόνον με τον Ηρακλή αλλά και με ό,τι ακολουθούσε. 


     Έτσι, όταν ο Αρχηγός μας εφίππευσε εν κινήσει τον Ηρακλή είχε όλη την καλή διάθεση να φέρει τον Ίππο αυτό στα ωραία "νερά" της Φυσικής Ιππικής αφαιρώντας του για πρώτη φορά την στομίδα και πρωτοεισάγοντάς τον στην γυμνιππευτική.


     Ο Κωνσταντίνος μας αφού "μύησε" τον Ηρακλή στο πνεύμα της απόλυτης Ιππικής την οποία συνιστά η Φυσική Γυμνιππευτική, "δοκίμασε" το ψυχικό σθένος του Ίππου του με ευφυείς "μετρήσεις"-ασκήσεις.


     Στα χέρια του Κωνσταντίνου ο Ηρακλής ανέπτυξε την αναμενόμενη εμπιστοσύνη η οποία τον βοήθησε να συσπειρωθεί ...χαλαρώνοντας και να απολαύσει τον αναβάτη του εκφράζοντας τη θετική του διάθεση με άριστη διάταξη αυχένος και ρυθμικού βηματισμού.



     Ο Κωνσταντίνος δε δίστασε ακόμη και από την πρώτη, αυτήν επαφή, να οδηγήσει τον Ηρακλή ακόμη και προ χαμηλού καθέτου εμποδίου το οποίο υπερεπήδησε αρκετές φορές με εξαιρετικό άλμα.


     Με την ίδια ευεργετική επίδραση ίππευσε τον Ηρακλή και ο Μάριος ο οποίος με τη δική του άνεση και με άριστο "κάθισμα".  


     Άριστες και οι αντίστοιχες υπερπηδήσεις εμποδίου του Ηρακλή με τον Μάριο μας έκαναν να αγαπήσουμε από αυτή την πρώτη επαφή τον Ηρακλή και να νοιώσουμε ευγνώμονες προς την Ιππαγωγό του κ. Δήμητρα, επιβεβαιώνοντας ότι τα Στελέχη των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" είναι σε θέση να ωφεληθούν αλλά και να ωφελήσουν οποιονδήποτε Ίππο και αν χειρισθούν!


     Η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ως Σχολείο ιππικής ουσίας, από την ίδρυσή της, θέλησε να εκπαιδεύει τα Στελέχη και τα Μέλη της όχι με την χρήση ιδίων ..."κουρδισμένων" Ίππων, αλλά εναλλάσσοντας συνεχώς τους Ίππους Σχολής ώστε και η εμπειρία των Στελεχών της να πολλαπλασιάζεται και η εκπαίδευση των μαθητών της να είναι ουσιαστική. Σήμερα, λοιπόν, αναλάβαμε για πρώτη ημέρα και την εκπαίδευση ενός νεαρού, ανίππευτου, Ίππου ο οποίος, με τους συνεχείς ...εναέριους καλπασμούς του μας υποψίασε ότι η ...μαμά του μάλλον για ...αετογέρακο τον προόριζε παρά για Ίππο.


     Άμαθος και ανίππευτος, μικρής ηλικίας και μέσα στη ...τρελλή χαρά, ήταν ό,τι έπρεπε για μια βαθειά εκπαιδευτική εμπειρία του Αρχηγού μας στην εκπαίδευση νεολέκτου Ίππου, κάτι που ο Κωνσταντίνος έδειξε ότι μπορεί άνετε να διεκπεραιώσει με εμφανή τελική επιτυχία.


     Ο Κωνσταντίνος ξεκίνησε με μία απόπειρα συραγωγήσεως του ...ατίθασου Ίππου που, σιγά-σιγά έδειξε να υποκύπτει στη γοητεία των χειρισμών του Αρχηγού των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" υπακούοντας στις εντολές κινήσεως και ακινητοποιήσεως και στους τρεις βηματισμούς. Η μεθοδικότητα του Κωνσταντίνου έφερε σύντομα το πρώτο αποτέλεσμα και ακολούθησαν τα ...δυσκολότερα.


     Οι πρώτες απόπειρες εφιππεύσεως του Κωνσταντίνου έδειξαν έναν ανίππευτο Ίππο ο οποίος δεν είχε καμία διάθεση να δεχθεί το ο,τιδήποτε στη ράχη του. Οπότε μπήκαν τα "μεγάλα μέσα"...


     Ο Κωνσταντίνος κατέφυγε στη πρώτη "λύση" της σελλίσκης την οποία ο τετράποδος μαθητής "μύρισε" με απορία σε μια πρώτη "συνάντηση" μαζύ της... 


     Με πολύ προσοχή η σελλίσκη "αφέθηκε" να ακουμπήσει στη ράχη του "άμαθου" ο  οποίος έδειξε έντονη δυσφορία για την παρουσία της πάνω του παρόλο ότι την αφήσαμε αστερέωτη με το έποχό της απολύτως ελεύθερο. Σε λίγο την είχε αποδεχθεί...


     Τότε άρχισε μία μακρά εργασία εδάφους (ρυταγώγηση) με στάσεις και εκκινήσεις και την σελλίσκη αστερέωτη πάνω στη ράχη του ..."δύσπιστου".


     Μετά από κάμποσο περπάτημα, αποτολμήθηκε από τον Αρχηγό η στερέωση της σελλίσκης με το σφίξιμο του επόχου της ενώ ο τετράποδος "πρωτάρης" προσπαθούσε να ...κλωτσήσει την ενοχλητική αίσθηση του επόχου κάτω από την κοιλιά του.


     Ενώ ο τετράποδος αντιδρούσε σθεναρότατα, ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ακολούθησε τον αιφνιδιασμό της ακαριαίας εφάλσεως και λήψεως του ενδεδειγμένου "καθίσματος" υποβοηθούμενος από τις λαβές της σελλίσκης,  με αποτέλεσμα, ο τετράποδος μετά από πολλές αντιδράσεις να ηρεμήσει, πάντοτε ελεγχόμενος δια του συραγωγέως και ο Κωνσταντίνος μας να ισορροπήσει επάνω του. 


     Ακολούθησε αρκετή ρυταγώγηση σε βάδην με τον Κωνσταντίνο έφιππο και τον τετράποδο πιτσιρίκο ολοένα και πιο ήρεμο από τα χάδια του αναβάτη του στα "έξυπνα" σημεία...


     Όταν ο Κωνσταντίνος αφίππευσε ο τετράποδος ήταν ένα "άλλο" πλάσμα, όχι ιππεύσιμος αλλά πάντως πολύ καλύτερος από "αυτό" που ξεκίνησε.


     Ο Κωνσταντίνος μας, με υπομονή τον πέρασε και από βαλβίδες χαλαρώνοντάς τον ακόμη περισσότερο και εντείνοντας αναγκαστικά την προσοχή του διασκελισμού του τετραπόδου του.


     Στο τέλος, πολλά χάδια του Κωνσταντίνου στον καινούργιο φίλο του έδειξαν την πλήρη επιτυχία αυτής της πρώτης επαφής η οποία μόλις άρχισε και, βεβαίως, θα εξακολουθήσει μέχρι που ο ...αβάπτιστος τετράποδος εξελιχθεί στο βέλτιστο επίπεδο, όπως καταφέρνουμε πάντα με όποιον Ίππο και αν καταπιαστούμε!

     Όλη μέρα Ιππασία, κούραση και ...ευτυχία στη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" υπηρετώντας μία Πολεμική Τέχνη η οποία όχι μόνον μας δυναμώνει ως μαχητές Εφίππων Πολεμικών Τεχνών αλλά και μας καλλιεργεί ως φυσικά πλάσματα! Είθε και όλοι οι εκτός ...Σταύλου, σε αυτούς τους χαλεπούς -όπως τους κατήντησαν- καιρούς, να απολάμβαναν των ιδίων οφελημάτων!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.