Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

 "ΠΑΛΑΙΣΤΡΕΣ" ΚΑΙ "ΚΑΦΩΔΕΙΑ"


     Τον τελευταίο καιρό, μετά από κάθε μάθημα έχουμε ...βαρεθεί να ακούμε τον Γεώργιο να κραυγάζει "Αυτό ήταν το καλύτερο μάθημα" και τούτη τη φορά τον παρακαλέσαμε να κρύβει ...λόγια, αφού, άλλωστε τα ίδια λέμε κι όλοι οι υπόλοιποι που εμπλεκόμεθα σε Προπονήσεις και μαθήματα. Αυτές είναι οι αντιδράσεις των ευτυχών εκπαιδευομένων μας...


     Εδώ και πολύ καιρό, οι Προπονήσεις των Στελεχών των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αλλά και όλων των μαθητών μας χαρακτηρίζονται από μία ολοένα αυξανόμενη στρατιωτική πειθαρχία, αυτοσυγκέντρωση, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα με αποτέλεσμα να θεωρούμε, απλώς, δεδομένη την συνεχώς συναρπαστικότερη κατάληξη κάθε προσπαθείας στο Ιππευτήριο


     Έτσι, τα Στελέχη και οι μαθητές μας θεωρούμε φυσικό να αναπτύσσουν την μαχητικότητά τους εκτελώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμά τους και κάθε ώρα στο Ιππευτήριο αναβιώνει καθ'  όλη τη διάρκειά της την στρατιωτική εκπαίδευση την οποία, το παρακμιακό "σύστημα" θεώρησε καλό να καταργήσει.


     Στο Ιππευτήριο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και αυτή τη φορά με πολύ κόπο και ιδρώτα, κάτι που φαίνεται στις περισκελίδες των Στελεχών και μαθητών μας, καταφέραμε να ανεβάσουμε τον εκπαιδευτικό "πήχυ" μας εκπαιδεύοντας τον Ίππο μας,εκπαιδευόμενοι μαζύ του.


     Οι απανταχού καναπεδάριοι που απολαμβάνουν το φραπόγαλο διευρύνοντας τις περιφέρειές τους πέραν του ...σχεδίου πόλεως, είναι φυσικό να μη καταλαβαίνουν τι ακριβώς μπορεί να επιχειρούν κάποιοι μέσα σε ένα Ιππευτήριο επιδιώκοντας να "αλιεύσουν"  άλλοθι της λιμνάζουσας απραγίας τους. Όμως, εμείς ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει "Ιππική" για τη διατήρηση του μαχητικού φρονήματος, την άσκηση του σώματος και την αναβίωση της Πολεμικής Αρετής εκεί όπου αυτή αποτελεί την μόνη εγγύηση επιβιώσεως.


     Έτσι και σήμερα, οι ασκήσεις περιελάμβαναν μία διεξοδική επανάληψη του στρατιωτικώς ιππεύειν για τον ίδιο τον Αρχηγό της Ομάδος μας Κωνσταντίνο αλλά και τον μαθητή Γεώργιο ο οποίος προετοιμάζεται για τις εξετάσεις του.


     Ο Κωνσταντίνος αποτελεί, πλέον, υπόδειγμα Εφιπποτοξότη με ισορροπία Κενταύρου και σοφή διαχείριση Χείρωνος.


     Πολύ κοντά ακολουθεί και ο μαθητής του Γεώργιος ο οποίος και σήμερα ήταν εκπληκτικός.


     Με την όλη "χημεία" της Ομάδος να είναι στο ιδανικό σημείο, η εργασία του Ιππευτηρίου, πλέον, είναι η απολαυστικότερη διασκέδαση όχι μόνον για τους εκπαιδευομένους αλλά και για τους Ίππους.


     Στο καφωδείον "Η ΔΟΥΛΗ" σερβίρεται φραπόγαλα με διπλό καϊμάκι και μετρημένες φουσκάλες σε ανοξυγόνωτους καναπεδάριους με βλέμμα βοδιού και περιφέρεια ...εκτός σχεδίου πόλεως. Το καφωδείον "Η ΔΟΥΛΗ" είναι θυγατρική της Γ.Α.Δ.Α.  [Γενική Ανοήτων Δυστυχών Ανημπόρων] και μεριμνά για το βιοπορισμό συνταξιοδοτημένων ανεπαγγέλτων. Ευτυχώς, εν παραλλήλω, λειτουργούν και Παλαίστρες και Ιππευτήρια προς οξυγόνωση όσων ζωντανών και νοημόνων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.