Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ...ΚΡΥΨΟΥΜΕ ΛΟΓΙΑ...

O Πολεμιστής του Φωτός σπανίως μιλά για τα σχέδιά του...
Γνωρίζει πως κάθε φορά που μιλά για ένα όνειρο
καταναλώνει ένα μέρος από την δυναμική του
και, αν αναφέρεται υπερβολικά σε αυτό,
διακυβεύει την πλήρη εξάντλησή του
ακυρώνοντας κάθε προοπτική υλοποιήσεώς του.
Ο Πολεμιστής του Φωτός γνωρίζει την δύναμη των λέξεων.

[Πάουλο Κοέλο: Εγχειρίδιο του Πολεμιστή του Φωτός]


     Σε μία, δημοκρατικότατα, νοσούσα κοινωνία, σε μία κοινωνία ατομικής και ομαδικής χρεωκοπίας με ό,τι "ψυχικόν" αυτό συνεπάγεται, η ανάκτηση της ψυχοσωματικής υγείας των Συνανθρώπων μας θα πρέπει να αποτελεί επιδίωξη όσων κηδόμεθα εθνικών και φυλετικών Αξιών. Και ο, μεταπολεμικώς,  εμπορικοποιημένος "πρωταθλητισμός" ο οποίος ακυρώνει τις Αξίες της Αθλήσεως θα έδει να αντιμετωπισθεί από κάθε νουνεχή τόσο δραστικά ώστε να αναστραφούν οι τραγικές του επιπτώσεις με την επαναφορά της ουσιαστικής σημειολογίας της Αθλήσεως-ασκήσεως, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Η Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" θεωρώντας και τα δύο φύλα συνδικαιούχα των προνομίων της Αθλήσεως εντρυφά και εφαρμόζει ειδικά προγράμματα στους μαθητές της αναλόγως φύλου και σωματοτύπου, ασχέτως εάν ως Ομάδα εκλαμβάνει τα Μέλη της αμφοτέρων των φύλων ως ισότιμους Πολεμιστές. 



     Η σωρευμένη, πλέον, εκπαιδευτική εμπειρία μας, μας επιτρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση των θηλέων Μελών μας, αναπτύσσοντας ένα καταλληλότερο σύστημα ειδικό για τη μήτρα της ζωής που λέγεται "Γυναίκα" και μέσα σε ένα "πλαίσιο" που να ανταποκρίνεται στον οικογενειακό και κοινωνικό ρόλο της όπως αυτός έχει, ουσιαστικώς, ακυρωθεί από μία στρεβλωτική μεταπολεμική υπέλιξη.  Και ο σκοπός του ειδικού αυτού προγράμματος το οποίο μόλις αρχίζουμε για τα θήλεα Μέλη μας είναι τριπλός: η παροχή νευροαισθητικής αγωγής, η παροχή μυικής αγωγής και η παροχή καλλιτεχνικής αγωγής με την αποφυγή κάθε φόρτου αισθητικής συγκινητικότητος η οποία επιβαρύνει τα νευρικά κέντρα.


     Οξυγόνωση, λοιπόν, παιγνίδι και, κυρίως, βαθύτερη ιππική δεξιότητα με τον εγκέφαλο να άγεται σε συνεχή ρ υ θ μ ι κ ή  λειτουργία, με την προσοχή την κινητική φαντασία και την κρίση σε συνεχή εγρήγορση. 


     Έτσι τα σημερινά μας μαθήματα κινήθηκαν επάνω σε αυτόν τον άξονα και οι δύο μαθήτριές μας, στο τέλος της εκπαιδευτικής ημερίδος τους επαλήθευσαν την διδασκαλική "προσέγγισή" μας.


     Ήταν χαρακτηριστικό ότι υπήρξαν στιγμές που χωρίς να τους ζητηθεί, οι μαθήτριές μας ιδία βουλήσει ανέπτυξαν το δεδομένο ασκησιολόγιο πολύ πέραν του ζητουμένου, με πλήρην  ασφάλεια αλλά, κυρίως, κινητικήν αρμονία 


     Και ας μη φαντασθεί κανείς ότι τα μαθήματά μας του συγκεκριμένου προγράμματος θα περιορίζονται σε ασφαλείς ..." επίπεδες χορογραφίες". Κάθε άλλο.



     Η Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" επιμένει στον πολεμικό χαρακτήρα της Έφιππης Τοξοβολίας και δεν κάνει εκπτώσεις σε κανένα φύλο ακόμη και στα παιδιά-μαθητές της.


     Όπου, σημειωτέον, τα παιδιά-μαθητές μας αντιμετωπίζονται "ωσεί ενήλικες" διότι εάν δεν αναγνωρίσουμε στο παιδί την μέλλουσα ενηλικίωσή του από την ανηλικιότητά του ουδέποτε αυτό θα ενηλικιωθεί.


     Όπως όλες οι μαθήτριές μας, έτσι και οι εξαιρετικές Αμαλία και Χρυσούλα ολοκλήρωσαν σήμερα τις ασκήσεις τους με λαμπρή επιτυχία, μάλιστα, με την Χρυσούλα να χειρίζεται με ασφαλέστατη αποτελεσματικότητα την απρόβλεπτη πρωτοβουλία του Ίππου της να υπερπηδήσει αιφνιδιαστικά εν καλπασμώ ένα εμπόδιο και κατόπιν να χαρεί μια καλπαστική διαδρομή εντός Ιππευτηρίου με την Χρυσούλα ...απτόητη επί της ράχεως, απολύτως γυμνιππευτικώς να μας συγκινεί όλους με την ψυχραιμία και την απόλυτην ισορροπία της, όπως κάθε υγιής οργανισμός πρέπει να διατηρεί καθ΄ όλη την διάρκεια του βίου. 


     Στο τέλος, η Χρυσούλα περιέγραψε στον Αρχηγό της Ομάδος Κωνσταντίνο δύο τοξευτικές ασκήσεις που επινόησε για την επόμενη ομαδική Προπόνηση στη Παραδοσιακή Τοξοβολία και ο Αρχηγός έδειξε ιδιαίτερην εκτίμηση στη σύλληψή τους. Όλα "συναρμόζουν" κατά πως τα προσδοκούμε στη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"...


    Κι αυτό, διότι μάθαμε, πια, να βλέπουμε τον Κόσμο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού όπως αυτά ξέρουν να βλέπουν την απεραντοσύνη του σύμπαντος χωρίς τη σκιά του δόλου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.