Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΣ 
ΤΗΝ "ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗΣ"


     Κάθε φορά που ακούγεται το τύμπανο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" προοιωνίζεται μία ομαδική πρόοδος και χαρά κι όταν το τύμπανο ακούγεται σε μία αποκριάτικη περίοδο ...μετα-σατουρναλίων, τότε, είναι φυσικό η πρόοδος και το κέφι να αναπτύσσουν και τα καλύτερα συναισθήματα μεταξύ όλων ημών των ευτυχέστατων, φυσιοκεντρικώς, αιρετικών που ζούμε σε έναν κόσμο δυστυχέστατων, ορθοδόξως, δογματικών... 


     Ο τετράποδος sir Oswald Ernald Mosley με την εξαιρετική Συνασκούμενη Marion υπό την διδασκαλία του Αρχηγού μας Κωνσταντίνου, άνοιξαν την "αυλαία" των σημερινών μαθημάτων τα οποία ήσαν μόνον δύο, αλλά λίαν ποιοτικά.


     Επειδή ο νέος Ίππος της Σχολής μας σήμερα θα εκτελούσε το πρώτο του μάθημα σε μαθητή [μαθήτρια] της Σχολής μας, αν και ήδη είχε εισαχθεί και αποδεχθεί όλες τις παραμέτρους της Έφιππης Τοξοβολίας επιδεικνύοντας απόλυτη ασφάλεια, η μεθοδικότητα του Κωνσταντίνου δεν παρέλειψε και πάλι να επιβεβαιώσει την καταλληλότητα του Ίππου του προ του μαθήματος με μία διεξοδική διαδικασία "αλιεύσεως" αντιδράσεων και το μάθημα με την Marion άρχισε μόνον όταν και μετά από αυτή την, επιπρόσθετη, δοκιμασία ο Ίππος απεδείχθη, σταθερώς, ασφαλής.


     Το "παρθενικό" μάθημα Έφιππης Τοξοβολίας του νέου μας Ίππου απέδειξε ότι η εισαγωγική διαδικασία που ακολουθούμε είναι ιδανική, διότι παραλαμβάνοντας ένα ζώο που έμαθε να ιππεύεται με στομίδα και σέλα κλπ κλπ, μετά από μία εισαγωγική ημερίδα ελάχιστης ώρας μπορεί να ιππευθεί με ασφάλεια χωρίς στομίδα, χωρίς σέλα χωρίς όλα αυτά τα "κλπ κλπ" που επιτάσσει η "δυτική Ιππασία" και, μάλιστα, υπό τις απαιτητικότατες συνθήκες της Έφιππης Τοξοβολίας.


     Ο sir Oswald Ernald Mosley εξετέλεσε όλους τους καλπασμούς του με άψογη αρμονία και συσπείρωση, διατηρώντας ιδανικούς διασκελισμούς που βοήθησαν την Marion να τοξεύσει με άριστη τεχνική αλλά και ακρίβεια τα βέλη της επί στόχου. Η εφιπποτοξοτική ίππευση της Marion θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί τελεία και από αυτή τη πρώτη στιγμή φάνηκε ότι η εξαιρετική Κέλτισσα μαθήτριά μας είναι έτοιμη και να δώσει εξετάσεις για την διαπίστευσή της ως Εφιπποτοξότρια.


     Και η μετα-σατουρνάλια περίοδος άγει στη σύσφιγξη δεσμών ...έρωτος, που φάνηκαν και στους εναγκαλισμούς της Marion με τον sir Oswald Ernald Mosley μετά το πέρας αυτού του μαθήματος που το απολαύσαμε όλοι όσοι το παρακολουθήσαμε, συγχαίροντας τον Ίππο, τον Κωνσταντίνο και, ασφαλώς, την αγαπημένη μας Marion.


     Ο Μάριος με την αγαπημένη του μαθήτρια Μαριλένα και με σταθερή τη συμμετοχή του μογγολ-όμορφου τετράποδου Δασκάλου της Σχολής μας, ήταν η "σύνθεση" του επομένου μαθήματος της ημερίδος.


     Η αθλητικότατη Μαριλένα φρόντισε να προθερμανθεί δυναμικά στη ..."μπάρα", αποκαλύπτοντας και άλλες ικανότητες πλην του ταλέντου της στην Ιππασία.


     Και ο Μάριος, ως εξαιρετικός Εκπαιδευτής, δεν αρκέσθηκε στην προθέρμανση της Μαριλένας και δεν παρέλειψε να την προθερμάνει και με την παρουσία του Ίππου, πριν αρχίσει το μάθημα. Στη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δε θεωρούμε περιττό τίποτε που να σχετίζεται με την ασφάλεια των Ίππων και των μαθητών μας.


     Έτσι, η Μαριλένα βρήκε το καλό της "κάθισμα" στον συραγωγέα και προετοιμάσθηκε με ασφάλεια για την συνέχιση της εκπαιδεύσεώς της με τον νέο μας Ίππο.


     Αναμενόμενη και η ικανοποίηση του Εκπαιδευτή της από τη πρόοδό της μετά την ολοκλήρωση του μαθήματός της με την απο-ενημέρωση [debriefing] να γίνεται κατόπιν, κατ'  ιδίαν.


     Aλλά και πάλι, η δοκιμασία του νέου μς Ίππου δε θεωρήθηκε επαρκής και υπεβλήθη σε μία ακόμη, με την αιφνιδιαστική προσέγγιση του "φαντάσματος" του οποίου ανέμιζαν τα ρούχα και με ένα Τόξο να κραδαίνεται απειλητικά μπροστά στα μάτια του απορημένου τετραπόδου. Όμως και πάλι ο Ίππος απεδείχθη ασφαλής.


     Με τέτοια θετικά αποτελέσματα ακόμη και τα "φαντάσματα" είναι αξιολάτρευτα και ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων εμφανής...


     Και εμφανέστερος ο ενθουσιασμός όλων στο τέλος της ιππευτικής ημερίδος με τα λατρευτά εγγονάκια να αγκαλιάζονται με τον "παππού" τους πανηγυρίζοντας τη πρόοδο των μαθητριών τους και εισπράττοντας τα οφειλόμενα συγχαρητήρια για την άψογη άσκηση των εκπαιδευτικών τους καθηκόντων.


     Σήμερα στο Ιππευτήριο ήταν και η Αμαλία σε έναν ρόλο πολύ σημαντικότερο από εκείνον της μαθήτριας, αφού νοιώσαμε ότι σήμερα μας έφερε την Άνοιξη κι αυτό μας έδειξε ότι το ένοιωσε και ο sir Oswald Ernald Mosley  στα χέρια της όταν τον ξείδρωνε. 


     Άλλωστε η σημερινή "κερκίδα" των μαθητριών μας μόνον Άνοιξη μπορούσε να προμηνύει. 


    Και σε έναν Σταύλο με τόσα όμορφα δίποδα και τετράποδα δεν μπορούμε παρά να χαιρόμαστε όλοι τις παρουσίες όλων.


     Όπως, επί παραδείγματι και ο Στέλιος μας ο οποίος χάρηκε την ετοιμόγεννη φοράδα μας μαζύ με μία από τις αμέτρητες γάτες του Σταύλου και με φόντο τα ...λάμα...


...όσο ο Κωνσταντίνος χαίρονταν τα νεογέννητα κατσικάκια στο μαντρί του Σταύλου μας...


...η Marion την αγαπημένη της Θράκα [διότι η Marion έχει πολλές αγάπες]...


...η γιαγιά Φλώρα την εγγονή της στο καροτσάκι της...


...και ο "παππούς" τον τεμπέλη Όλι, παλιό μας γνώριμο και αχώριστο φίλο.


     Κάπως έτσι αποχαιρετήσαμε το Ιππευτήριο για να μετακινηθούμε λίγα μέτρα έξω από αυτό για τις τακτικές ομαδικές Προπονήσεις στη Παραδοσιακή Τοξοβολία και στη Σπαθασκία, σε έναν φυσικότατο χώρο στον οποίο, συνήθως τοξεύουμε σε μακρές αποστάσεις όπως έγινε και σε αυτή τη Προπόνηση.

     Και αυτή η Προπόνηση "σχεδιάσθηκε" ολίγον ...μεταφυσικά από τον Αρχηγό της Ομάδος Κωνσταντίνο ο οποίος έδειξε ότι βρίσκεται μέσα στο μυαλό των συνεργατών του. Και πάλι το τύμπανο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δείχνει ότι ομογενοποιεί τις σκέψεις και τους λογισμούς των Μελών αυτής της Ομάδος.


     Πολύ ενωρίτερα από τη προγραμματισμένα ώρα ενάρξεως, ο Κωνσταντίνος με τους βοηθούς του είχαν φτάσει στη μεγάλη Κοιλάδα για να εγκαταστήσουν τα απαραίτητα για την Προπόνηση, στόχο, δίχτυ κλπ..


     Ο Πρωτεσίλαος είχε φροντίσει να φέρει και όλα τα τεχνικά υποστηρικτικά μέσα κι ενώ προς στιγμή νομίσαμε ότι θα στηθεί κάποια ...ντραμς είδαμε ότι ο προνοητικός Πρωτεσίλαος είχε φέρει τρίποδα για να στηρίξουν το δίχτυ.


     Μαζύ με όλα τα άλλα, σε πλήρη ευταξία και ο προπονητικός "οπλοβαστός" αφού όλα στην Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" βρίσκονται σε πλήρη αρμονία κι ευταξία που θα τη ζήλευε ακόμη και ο ,,,Πρωσσικός στρατός. Συχνά σκεφτόμαστε ότι αν το κατ΄ ευφημισμόν "ελληνικό κράτος" είχε έστω και κατ'  ελάχιστον τη δική μας οργάνωση, η κατάσταση στη χώρα θα ήταν εντελώς διαφορετική.


     Με την ίδιαν ευταξία προετοιμάσθηκαν και όλοι οι Συνασκούμενοι για την έναρξη της Προπονήσεως, αθόρυβα και προσεκτικά, όπως ταιριάζει σε ισορροπημένους Έλληνες και όχι ανέθνιστους αλλοφρονημένους δημοκράτες.


     Η ωραιότατη αλκυονίδα ημέρα μας έφερε στα πρόθυρα του κοντομάνικου αλλά διατηρήσαμε το "πρωτόκολλο" της ενδυμασίας της Ομάδος και απολαύσαμε τη καταπράσινη Κοιλάδα μας με το ανεκτίμητο οξυγόνο της στην ανατολική πλαγιά του Υμηττού, όπως πάντα. 


     Η Γραμμή Βολής προετοιμάσθηκε για την απαρέγκλιτη προθέρμανση η οποία ξεκίνησε αμέσως υπό τα παραγγέλματα του τυμπάνου και πάντοτε με στρατιωτική [και ποτέ "παραστρατιωτική"...] πειθαρχία..


     Αξιοθαύμαστα τα Μέλη μας και μεταξύ αυτών και ένα το οποίο -ουσιαστικά- κινείται χωρίς πόδια, χωρίς όμως αυτό να φαίνεται ούτε και στον αδέκαστο φωτογραφικό φακό. Η δύναμη της ψυχής η οποία κινεί βουνά είναι εμφανής εν μέσω των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


Οι πρώτες προθερμαντικές τοξεύσεις "ξύπνησαν" με τις ομοβροντίες τους την μαχητικότητα των Μελών μας και η σχεδίαση του προγράμματος όπως την "αρχιτεκτόνησε" ο Αρχηγός Βολής και Αρχηγός της Ομάδος μας Κωνσταντίνος άρχισε να κυλά ..."ρολόι".


     Αμέσως μετά, ακολούθησε πρόγραμμα οξύνσεως του ενστίκτου και οι τοξεύσεις συνεχίσθηκαν με κλειστά μάτια. Η βασική παράμετρος του συστήματός μας είναι ο παραμερισμός του "λογικού" φόβου και η απελευθέρωση του ενστίκτου ως κυρίου μέσου προασπίσεως της υπάρξεως


     Ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ευστοχότερη τόξευση με κλειστά μάτια στην Ομάδα, με ποσοτό επιτυχίας επί του στόχου 100% και αυτό, ανεξαρτήτως των εναλλασσομένων Συνασκουμένων κάθε φορά, τεκμηριώνει την αρχή της ομαδικής προόδου που χαρακτηρίζει τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ". Το δικό μας "πείραμα" δείχνει ότι κινείται στον ορθότερο "δρόμο".


     Kαι από αυτό το σημείο ο Αρχηγός της Ομάδος Κωνσταντίνος, έδειξε το πόσο μπορεί να συνεισφέρει με τη σκέψη του στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για την λειτουργία των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αλλά και πόσο μπορεί να επηρεάσει την θετική ιδεολογική κοινωνική συνεισφορά της προς όφελος των Μελών της αλλά και των πολιτισμικών "πραγμάτων" του τόπου και της εποχής μας.  


     Ο Κωνσταντίνος χώρισε τους Συνασκουμένους σε δύο υπο-ομάδες κατανέμοντας αναλογικά σε κάθε μία από αυτές τους προχωρημένους Τοξότες.



     Κατόπιν μία-μία οι δύο υπο-ομάδες άρχισαν να τοξεύουν ξεχωριστά με προσεκτική καταγραφή των αποτελεσμάτων της κάθε μίας. 


     Η διαφορά της τελικής βαθμολογίας κάθε μιας υπο-ομάδος ήταν ελάχιστη, κάτι που επιβεβαίωσε ότι ο Αρχηγός έκανε προσεκτική κατανομή των μελών κάθε υπο-ομάδος αναλόγως των ικανοτήτων τους.  Δεν θα ήταν, άλλωστε, δυνατόν ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" να μη γνωρίζει επακριβώς τις ικανότητες των Μελών της Ομάδος διότι το "γνώθι σαυτόν" [και για τον Κωνσταντίνο, η Ομάδα του είναι ο εαυτός του...] αποτελεί προαπαιτούμενο μιας Πλατωνικής κοινωνίας όπως η Ομάδα μας.


     Στη συνέχεια οι δύο υπο-ομάδες συνενώθηκαν και πάλι σε μία ενιαία Γραμμή Βολής και όλοι πλέον οι Συνασκούμενοι τόξευσαν επί του ιδίου στόχου και Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ, το τελικό αποτέλεσμα έδειξε μία βαθμολογία ΑΝΩΤΕΡΗ από το άθροισμα των δύο  βαθμολογιών των δύο υπο-ομάδων που, προηγουμένως, τόξευαν χωριστά. Ακόμη μία δικαίωση του Πλάτωνος ο οποίος περιφρονούσε την δημοκρατία θεωρώντας ότι ο,τιδήποτε ΔΙΑΙΡΕΙ [κομματιάζει - κομματίζει] μια Κοινωνία είναι αντίθετο προς τα συμφέροντά της.


     Κάθε φορά που θα χτυπά το τύμπανο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" σε μια μικρή γωνιά της γης θα παραμερίζεται το "μαύρο πέπλο" των διαστροφέων του Πολιτισμού μας, θα φωτίζεται η Κοιλάδα μας με την ανταύγεια της εξόδου από το "σπήλαιο" και οι πλανήτες θα αποκτούν αρμονικότερες τροχιές. Άλλωστε οι δικοί μας πόθοι δεν εξαντλούνται στην απλή άσκηση μιας πολεμικής τέχνης αλλά ξεπερνούν κάθε υψίστοχη προσδοκία αποκτήσεως Παιδείας ψυχής , αφού, η μετριότητα δε ταιριάζει σε Έλληνες. Διότι εμείς παραμείναμε και παραμένουμε πολέμιοι της δημοκρατικής κακοδαιμονίας της "Σχολής της Φραγκφούρτης" η οποία επιχειρεί την, έσωθεν, υποδούλωση των δυτικών κοινωνιών. Και όσοι ακόμη δεν  καταλαβαίνετε την φύση των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αλλά, ίσως και το τι διαβάζετε μέχρι τώρα, μη παραλείψετε να παρακολουθήσετε με προσοχή το παρακάτω βίντεο που αφορά την ίδια την ύπαρξή σας:


     Όπως πάντα και αυτή η προπονητική ημερίδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ολοκληρώθηκε με την Προπόνηση Σπαθασκίας προς ενδυνάμωση του μαχητικού φρονήματος των Μελών μας.


     Σήμερα χαρήκαμε κατά πολύ ανανεωμένο και τον Εκπαιδευτή μας Πρωτεσίλαο [Σπυρίδωνα Νικόλη]  με το πανέμορφο tarsoly του.


     Ωραίες συμπλοκές και αποτελεσματικές ζεύξεις επί του πεδίου [και όχι επί της "καλουπωμένης" ...Αίθουσας Όπλων όπου εμπλέκονται οι ολιγαρκείς] ήσαν και πάλι "εικόνες" αυτού του μαθήματος χάρη στην ανιδιοτελή και αυτόθυτη επιμέλεια του Πρωτεσίλαου.


     Το εβδομαδιαίο μάθημα του Πρωτεσίλαου μπορεί πάντα να "κλείνει" μια κοπιαστική προπονητική ημερίδα, αλλά παρατηρώντας τους μετέχοντες δε μπορούμε να διακρίνουμε καμία κόπωση στις κινήσεις τους.


     Και εκτός του ότι αυτό το σπαθασκητικό μάθημα όχι μόνον δε δείχνει να κουράζει αλλά δείχνει ότι εμπνέει, παραλλήλως διατηρεί και την "αρμονία πεδίου" όπως μας έχουν υποδείξει και απαιτούν οι ευγενείς Διδάσκαλοί μας.


     Και βεβαίως χαρήκαμε και τον ίδιο τον Εκπαιδευτή μας σε "στιγμές" που κανένας αντίπαλος δεν θα ήθελε να τον ...δει.


     Το σημερινό μάθημα Σπαθασκίας έληξε με μία ιδιαίτερην "επίγευση" αισθητή αλλά πολύ απέχουσα από το να μπορεί να ερμηνευθεί και να αναλυθεί. Τα όσα προηγήθηκαν και τα όσα ακολουθούν καθιστούν τις αναλύσεις περιττές και όσοι μετέχοντες της διαδικασίας, όσοι "βαδίζουμε" στο "μονοπάτι" νοιώθουμε...


     Πάντως, η ωραιότερη φωτογραφία αυτής της εκπαιδευτικής ημερίδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" τραβήχτηκε απρόβλεπτα μέσα στο Ιππευτήριο, όταν τελείως απρόβλεπτα, έτσι επειδή το ένοιωσαν, η Επιστήμη με την Χρυσούλα ξεδίπλωσαν μία Ελληνική Σημαία και φωτογραφήθηκαν κρατώντας την αγκαλιά. Ούτε κανείς τους το ζήτησε, ούτε κανέναν ρώτησαν, ούτε κάποια 'επέτειος" το υπαγόρευε, αλλά αυτές έτσι το ένοιωσαν αφού αυτό τους υπαγόρευε η εθνική Αισθητική τους, μακράν των όσων η απουσία Αισθητικής της "Σχολής της Φραγκφούρτης" επιτάσσει. Μπορεί ο κακαίσθητος, διαστροφικός, συρμός να εξαπλώθηκε από τη "Σχολή της Φραγκφούρτης" μέσα σε μία νοσούσα δυτική κοινωνία, αλλά η νησίδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" παραμένει και θα παραμένει αλώβητη μέχρι τη στιγμή που παρόμοιες υγιείς νησίδες, νομοτελειακώς, θα σχηματίσουν το επερχόμενο "Αρχιπέλαγος".


Υστερόγραφο:

Hλίθια κομματόσκυλα, ακόμη να καταλάβετε ΠΩΣ αντιμετωπίζεται ο εχθρός;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.