Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ...


     Αυτή η Πέμπτη ήταν πολύ "γεμάτη" με μαθήματα Ιππασίας και Τοξοβολία και χαρακτηρίσθηκε με το εισαγωγικό μάθημα που έκανε ο Αρχηγός της Ομάδος μας στην Ιωάννα η οποία μας έδωσε για λίγα εικοσιτετράωρα τη χαρά της παρουσίας της στις δραστηριότητές μας, ερχόμενη από το  Παράρτημα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ".


     Mε ...πρωταγωνιστή τον νέο μας Ίππο sir Oswald Ernald Mosley η Ιωάννα έλαβε το "βάπτισμά" της στην Ιππασία αλλά και ο Γεώργιος, όπως φάνηκε στο τέλος, χάρηκε έναν καινούργιο τετράποδο φίλο. 


     Η Ιωάννα, με τον πειθαρχημένο και ευγενή χαρακτήρα της ξεκίνησε το εισαγωγικό της μάθημα με Ιπποκομία και Κύκλο Προσεγγίσεως όπως προβλέπεται, με την διδασκαλία του Κωνσταντίνου και την βοήθεια του Γεωργίου. 



     Εξ αρχής και, ήδη, από την ρυταγώγηση, η Ιωάννα έδειξε μία χειριστική αποτελεσματικότητα χωρίς καθόλου υστέρηση ευγενείας προς τον τετράποδο Δάσκαλό της


     Με έναν άριστο σωματότυπο δε δυσκολεύτηκε καθόλου να εκτελέσει τις προβλεπόμενες προθερμαντικές ρυταγωγικές υπερπηδήσεις, συντονιζόμενη με τον Ίππο της πριν ξεκινήσει το δικό της έφιππο διατατικό πρόγραμμα.


     Τόλμη και ...ευκαμψία από την Ιωάννα μας και να η ..."σβούρα" πάνω στη ράχη του Ίππου.


     ρχήστρα" στο Ιππευτήριο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" με τον Αρχηγό Κωνσταντίνο, τον Υπαρχηγό Μάριο, τον Γεώργιο, τον sir Mosley και την Ιωάννα να εκτελεί άψογα τις γυμνιππευτικές ασκήσεις της.


     Σίγουρα η Ιωάννα μπορεί να εξελιχθεί και σε διαπρεπή Αμαζόνα και της συνιστούμε να συνεχίσει την επαφή της με την Ιππική και την Ιππασία.


     Ο Μάριος ως Εκπαιδευτής "τα βρίσκει" ...λαμπρά με τον Γεώργιο κι απ΄ όσα είδαμε κι ο Γεώργιος με τον τετράποδο μογγολ-όμορφο, οπότε δεδομένη η πρόοδος του μαθητή.


     Καλό "κάθισμα" και καλά "χέρια" ήσαν εμφανή στον μαθητή και καλή διάθεση στον τετράποδο Δάσκαλο.


     Κυρίως, αδιατάρακτο καλό στυλ στον μαθητή ακόμη και υπεράνω βαλβίδων σ'  αυτή τη πρώτη "επαφή" του με τον sir Oswald Ernald Mosley.


     Kαι το ..."τακίμιασμα finale" δεδομένο αφού ο Γεώργιος δε θέλει και πολύ να ...αγαπήσει.


     Ο "αρραβώνας" έδειξε στο φωτογραφικό φακό.


     Το απόγευμα της ίδιας μέρας η Τοξοβολία εξ Επαφής μας βρήκε στη κατάφυτη πλαγιά κι ανάμεσά μας την Ιωάννα ...ακάθεκτη.


     Ο Σταύρος , ο Στέλιος κι η Ιωάννα διεκπεραίωσαν ένα μικτό πρόγραμμα με την μύηση των δύο τελευταίων στην Τοξοβολία εξ Επαφής αλλά και με ασκήσεις οι οποίες θα βοηθούσαν όλους να προσπελάσουν στη βελτίωση τεχνικών της ενστικτώδους Τοξοβολίας.


     Αυξομειώσεις αποστάσεων και διφοροποιήσεις οπτικής στόχου βοήθησαν εξ αρχής για μία ιδιαίτερη προπονητική "δυναμική".


     Αλλαγές ισορροπίας και στοχαστικών απαιτήσεων με ωραία ατομικά και ομαδικά "πυρά" παρά το αρχάριο των συμμετεχόντων.


     Με ...κεραυνοβόλες τοξεύσεις η Ιωάννα...


     Με σαφή πρόοδο ο Στέλιος που λίγες μέρες πριν νόμιζε ότι δε θα μπορούσε να κρατήσει το βέλος πάνω στη χορδή...


     Με στιβαρότητα τοξεύσεων ο Σταύρος, αν και ακόμη προσπαθεί να δει "μέσα από το σκοπευτικό" ως προερχόμενος από την -ούτω αποκαλουμένη- "Ολυμπιακή" Τοξοβολία...


     Ωραία εμπειρία από τρεις τόσο διαφορετικούς όσο και το ίδιο αποτελεσματικά προοδεύοντες ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.