Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


     H εξωτερική περιίππευση (η ιππική εργασία σε εξωτερικό του Ιππευτηρίου χώρο) αποτελεί το βασικότερο κεφάλαιο της Ιππικής μιας Ομάδος όπως οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ".


     Ο πραγματικός Ιππέας θα δοκιμασθεί ως προς την επάρκεια των ικανοτήτων του μόνον στον εξωτερικό χώρο κι εδώ θα δείξει εάν έχει αποκτήσει μαχητικότητα ή όχι.


     Και μόνον σε υπαίθριες διαδρομές και περάσματα ο πραγματικός μαχητής-Ιππέας θα συνδεθεί με τον Ίππο του αλλά και με την Ιππική Τέχνη διεισδύοντας στο "άδυτο" της Φύσεως για το οποίο προορίζεται ο Ίππος.


     Και, ειδικώς για μία Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας όπως οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" που διεκδικούν την κατάκτηση της ουσίας της Ιππικής, ακόμη και μία αντίθετη έφιππη τόξευση "επί ξυρού ακμής" ...βαθμολογείται σε υπαίθριο, εκτός Ιππευτηρίου, χώρο, όπως έγινε και σήμερα στους πρόποδες του Υμηττού που περιβάλλει τη Κοιλάδα μας.


     Με ρητή την επιθυμία τους να προχωρήσουν βαθύτερα στην Ιππασία, από σήμερα ο Κωνσταντίνος και ο Μάριος ξεκίνησαν να σπουδάζουν και τις ασκήσεις της Υψηλής Σχολής ...ασχέτως εάν ο Ίππος μας ούτε καν ...φαντάζεται "τι είν' τούτα δω...".


     Το ...ανυποψίαστο τετράποδό μας, από αυτό το μάθημα μπήκε στην ...υποψία ενός άλλου "επιπέδου" κινήσεως και οι ασυνήθιστες αντιτάξεις συνεργημάτων έδωσαν μία γεύση στα δύο Στελέχη μας αλλά και στην ...απορημένη Άρια του "ώμου εντός" ("épaule en dedans") που αρχίζει από τον Ιππέα για να καταλήξει στον ίδιο τον Ίππο. 



     Σήμερα, εκτός των άλλων, οι επικεφαλής της Ομάδος μας, προχώρησαν ακόμη περισσότερο και στη γνώση τομέων που δεν αφορούν το δικό μας είδος Ιππικής και που ...στιγματίζουν την, λεγόμενη, "δυτική Ιππική", όπως η εγκαθίδρυση ενστομίσματος, κάτι που εμείς απορρίπτουμε και δεν χρησιμοποιούμε χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν το μαθαίνουμε.


     Έτσι, ο Κωνσταντίνος και ο Μάριος σήμερα επεχείρησαν με επιτυχία την ενστόμιση κατανοώντας και την σημασία της επενεργείας του αντίχειρος στην χαλάρωση του έρκους των γνάθων προς εισχώρηση του ενστομίσματος.


     Βεβαίως, όλα τούτα τα ..."δυτικά" σ' εμάς τους παραδοσιακούς μας φέρνουν γέλια και προτιμάμε έναν Ίππο χωρίς πονεμένο στόμα που χαϊδεύεται πάνω μας παρά έναν άλλο με τα αφτιά προς τα πίσω που προσπαθεί να μας αποφύγει. Παρά ταύτα, καλόν είναι να γνωρίζουμε όσο γίνεται περισσότερα ακόμη και τα λάθη στη σχεδίαση των ...γκετών που επί δεκαετίες εξακολουθούν να μη σέβονται τις πραγματικές ανάγκες προστασίας των ποδών των Ίππων και όμως θεωρούνται πανάκεια, όπως και τα "bomb" καπελάκια με γείσο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.