Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

     ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ


    Με γνώμονα την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των μαθημάτων της Σχολής μας για τους μαθητές μας, μια ολόκληρη αφανής διαδικασία διεκπεραιώνεται "πίσω από τις κουρτίνες"! Και, εφ' όσον, τα "προβλέπειν, προνοείν και προλαμβάνειν" αποτελούν τα κύρια "συστατικά" μιας χρηστής διοικήσεως, έτσι και στη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αυτές οι τρεις παράμετροι οφείλουν να τηρούνται απαρεγκλίτως, κυρίως, στη λειτουργία της Σχολής μας και τηρούνται!


    Έτσι, αυτή την Κυριακή, ο αναπληρωτής Αρχηγός Ομάδος και Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη Μηνάς Α. Τσομπανιάν, μεταξύ πολλών προσωπικών υποχρεώσεών του, βρήκε την ευκαιρία να διεκπεραιώσει μία σύντομη αλλά πολύ απαραίτητη συνεκπαίδευση ώστε οι μαθητές του να μπορούν να είναι ασφαλείς εκπαιδευόμενοι σε υπαίθριο, εκτός Ιππευτηρίου χώρο, με έναν Ίππο Σχολής απολύτως αξιόπιστο.


     Ο Μηνάς μας, λοιπόν, ίππευσε γυμνιππευτικώς αυτή την Κυριακή την Άρια, ανενστόμιστη όπως θα την ιππεύει και κάθε μαθητής μας, σύμφωνα με τη πάγια "φιλοσοφία" της Σχολής μας, ώστε να διδάξει ακόμη καλύτερα στον Ίππο τα καθήκοντα, τις κινήσεις και την τακτική που θα αποτελούν το πλαίσιο των μελλοντικών μαθημάτων Έφιππης Τοξοβολίας σε ανοικτό πεδίο.


     Αν και ο συγκεκριμένος σχολικός Ίππος είναι άψογος οπουδήποτε έχει, μέχρι τώρα, κληθεί να προσφέρει υπηρεσίες, εν τούτοις, η Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δεν αρκείται στα "κεκτημένα" και επιδιώκει, με την αντίστοιχη καταβολή κόπων των στελεχών της, να ενισχύει ολοένα και περισσότερο τις δομές ασφαλείας και αποτελεσματικότητος του εκπαιδευτικού προγράμματός της.


     Και, αυτή την Κυριακή, απέδειξε ότι όχι μόνον μπορεί να ανταποκριθεί άριστα στα καθήκοντά της ως σχολικός Ίππος Έφιππης Τοξοβολίας αλλά παρέχει στο μαθητή της και έναν ισοτονικό καλπασμό, με ιδανικό διασκελισμό και καλότατο πνεύμα συνεργασίας με τον αναβάτη της.


     Η Άρια "δοκιμάσθηκε" προσεκτικά και επιβεβαίωσε την απόλυτη καταλληλότητά της ως "Δασκάλα", ευχείριστη και, κυρίως, απολύτως συνεργάσιμη ακόμη και από έναν απολύτως αρχάριο Ιππέα.


     Δεν έδειξε καμία ακαταλληλότητα, είτε εξ αδυναμίας κατανοήσεως εντολών, είτε λόγω οιασδήποτε φοβίας ή κακοβουλίας, υπακούοντας καλόγνωμα στις εντολές του Μηνά ακόμη και εκεί όπου οι εδαφολογικές συνθήκες παρουσίαζαν ιδιαιτερότητα. Έτσι, παρά τον γενικό κανόνα που παρατηρείται στους Ίππους που κινούνται σε ανωφέρειες να αυξάνουν ταχύτητα, η Άρια ακολούθησε πιστά και στη συγκεκριμένη περίπτωση, τις εντολές "ταχύτητος" του Μηνά.


     Μετά από αυτό, μπορούμε να νοιώθουμε στταθερά ασφαλείς αλλά και ευγνώμονες προς τον Ίππο μας αλλά και προς τον Εκπαιδευτή υπό επίβλεψη, Μηνά, ο οποίος αφιέρωσε ένα μέρος της κυριακάτικης αργίας του ως εργαζομένου όλη την εβδομάδα, για να μπορούν οι μαθητές του να είναι ασφαλέστεροι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.