Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΟΝΤΑΣ "ΣΥΡΤΑΡΙΑ"...


     Συμβολή στο ξεκλείδωμα ενός "συρταριού", από τα πιο βασικά, της Ενστικτώδους Τοξοβολίας και η σημερινή ημερίδα της "Τοξοβολίας εξ' επαφής" με την αλληλοδιδακτική όσων συμμετείχαν, κάτι σαν το "Όλοι Δάσκαλοι, όλοι μαθητές..." όπως λένε οι Αδελφοί μας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΚΥΠΡΟΥ".


     Απρόβλεπτα οργανωμένη, την τελευταία στιγμή, αυτή η εξόρμησή μας στο γνωστό, πια, σημείο, ολιγομελής αλλά δυναμική, μια καλή αφετηρία για τον Γεώργιο που θα υποψιάσει τους Συνασκουμένους για τη Τοξοβολία εξ' επαφής στο 2ο Σεμινάριο Παραδοσιακής Τοξοβολίας του προσεχούς Σαββάτου και μια ακόμη εμπειρία για τον Ακάδημο, τον Γεώργιο και την Όλγα.


     Ένα κλασικό ξεκίνημα από την αφετηρία που κάποιοι παραδοσιακοί "γείτονες" συνηθίζουν επί αιώνες...


     Ένα "πέρασμα" από τις αρχικές φάσεις που υποδεικνύουν οι μακρινοί μας Δάσκαλοι...


     Μια κατάληξη σε μιαν ακόμη ικανοποίηση του ενστίκτου πάνω στο οποίο βασίζεται ο Πολεμιστής. 


     Δε πάσχουμε από καμιάν εσωστρέφεια που θέλει να κρατάμε για τον εαυτό μας αυτό που επιχειρούμε για την εκπαιδευτική μας πρόοδο και ξέρουμε ότι κάμποσοι προσπαθούν να "αποκρυπτογραφήσουν" τις μεθόδους μας προς "ίδιον όφελος" λες και αν μας ρώταγαν δε θα τους λέγαμε... Δυστυχώς, όμως, αν και δε φειδόμεθα φωτογραφικού υλικού, η επεξήγηση μιας τόσο σύνθετης πρακτικής ποτέ δε θα περιέγραφε επακριβώς την ουσία..., τη "χημεία", την τελική εμπειρία!


     Διότι η Τοξοβολία είναι ένα ατέλειωτο ταξίδι στην απεραντοσύνη του χρόνου και  των εκφάνσεων του ανθρώπινου Πολιτισμού ο οποίος συντίθεται από, ολότελα, διαφορετικά στοιχεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.