Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Ο ΚΥΚΛΟΣ
ΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ ΤΟΞΟΤΩΝ


    Ένας κύκλος τριών ενοτήτων ο οποίος εκτελείται τρέχοντας, είναι η τελική "φόρμα" της Τοξοβολίας εξ επαφής, όπως διαμορφώνεται μετά την πρόοδο των πρώτων μαθητών που ασκήθηκαν σ'  αυτή το τελευταίο δίμηνο.


     Κάθε μαθητής, ξεκινά με Τοξοβολία εξ επαφής την οποία αναπτύσσει σε Τοξοβολία από 40 εκατοστόμετρα, κατόπιν, τρέχοντας μεταβαίνει σε μία απόσταση 10 μέτρων για να τοξεύσει σε ένα μπαλλάκι του τένις από απόσταση 1 μέτρου και, πάντοτε τρέχοντας, μεταβαίνει σε μία απόσταση, επίσης, 10 μέτρων για να τοξεύσει επί στόχου σε απόσταση 15 μέτρων.


     Αυτός ο κύκλος αιματώνει με την αυξημένη κινητικότητά του τον εγκέφαλο, συνεγείρει τα αισθητήρια, αυξάνει την προσοχή και την αυτοσυγκέντρωση επαναλαμβανόμενος επί μισή ώρα για να αναπτυχθεί σε μία καταληκτική ενότητα Τοξεύσεως επί στόχου ευρισκόμενου σε απόσταση 20 μέτρων.


     Κοντά, μακρυά και με εναλλαγές "προσώπου" (άλλοτε στόχος, άλλοτε μπαλλάκι), αυτός ο κύκλος των δρομαίων Τοξοτών έδειξε ότι ήδη ωφέλησε και αύριο ο Γεώργιος, μόνος του και χωρίς την παρουσία οιουδήποτε επιβλέποντος θα τον εφαρμόσει σε όσους συμμετάσχουν στην ημερίδα της Τοξοβολίας εξ'  επαφής που γίνεται, στο γνωστό σημείο, κάθε Πέμπτη.


     Του ευχόμαστε καλήν επιτυχία και το οπτικοακουστικό υλικό που θα μας παραδώσει μετά την λήξη της ημερίδας είμαστε βέβαιοι ότι θα τον δικαιώσει! Στο "Ναό" του μικρού πράσινου και όχι "χρυσού" Περιιπτέρου κάποια πνεύματα στέκουν αρωγά σε όσους τα τιμούν... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.