Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕΤΟΤΗΤΑ


     Μπορεί ακόμη ο Συνασκούμενος Γεώργιος να μην ολοκλήρωσε την εισαγωγική διδασκαλία του στη Τόξευση εξ επαφής αλλά, λόγω της ικανοποιητικής, μέχρι τώρα, πορείας του εισήχθη στον Στοχασμό περί την Καθετότητα τον οποίο θα ακολουθήσει ο αντίστοιχος περί την Οριζοντιότητα προς ολοκλήρωση του Σκοπευτικού Σταυρού.


     H ανάλυση του στοχαστικού νηματοσταύρου ως προς την καθετότητά του και την οριζοντιότητά του και η, κατόπιν, σύνθεση των εξαγομένων κατά τον πρακτικό στοχασμό είναι κάτι το οποίο συνιστάται όχι μόνον στην Τοξοβολία αλλά και σε όλες τις στοχαστικές δραστηριότητες, από όλους τους ειδήμονες του είδους. Και σήμερα, ο Συνασκούμενος Γεώργιος εισήχθη στην ανάλυση αυτής ακριβώς της συνισταμένης του στοχαστικού σημείου που είναι η καθετότητα. 


     Ο στόχος μας ασυνήθιστος αλλά κατασκευασμένος με γνώμονα το ειδικό "κεφάλαιο" της σημερινής μας ασκήσεως και με χρώματα όχι τυχαία αλλά ανάλογα εκείνων που χρησιμοποίησε ο Γερμανικός Στρατός του ΙΙΙ Reich για συγκεκριμένους οπτικούς λόγους. 


     Ο ανθρώπινος οφθαλμός, με όλα τα "μυστικά" της λειτουργίας του αποτελεί πάντοτε το επίκεντρο όλων των στοχαστικών δραστηριοτήτων και όλα τα σχετικά με τις συγκεκριμένες δραστηριότητες "σχεδιάζονται" επί τη βάσει των ιδιαιτεροτήτων αυτού του οφθαλμού. 


     Η σημερινή άσκηση άρχισε υπό τους καλύτερους οιωνούς αυτοπεποιθήσεως του Συνασκουμένου ο οποίος θεώρησε ότι "το έχει"!

     Πράγματι, μετ΄ ου πολύ,  ήρθε η πρώτη "επιβράβευση" αλλά μαζύ της και μια μικρή κόπωση εξ αιτίας της υπερεντάσεως από τον αιφνιδιασμό ότι κάτι που εξ αρχής φάνηκε εύκολο απεδείχθη ότι δεν ήταν και τόσο...


     Ωστόσο, ο ικανότατος Συνασκούμενος έστελνε τα βέλη του να "γλείφουν" τον στόχο, να περνούν ακόμη και χιλιοστά δίπλα του, αλλά χωρίς να τον πλήττουν. 


     Ακολούθησαν κι άλλες τοξεύσεις κι άλλη ψυχική υπερένταση για να έρθει κι άλλη ευστοχία. 


     Στην άσκηση αυτή μία γεωμετρικώς αυξανόμενη υπερένταση συσσωρεύεται στον ασκούμενο με αποτέλεσμα και στη περίπτωσή μας, τα βέλη να συνεχίζουν να "γλείφουν" τον στόχο, πάντως ανεπιτυχώς όσο, μάλιστα σκοτείνιαζε. 


     Λίγο πριν το τέλος αυτής της  πολύ ιδιαίτερης διδασκαλίας, ακόμη ένα βέλος καρφώθηκε εκεί που έπρεπε!


     Ένα πολύ πρόχειρο συμπέρασμα θα μπορούσε να "μιλήσει" για μία πενιχρή "συγκομιδή"... Κι όμως,  σχεδόν όλες οι τοξεύσεις ήσαν εξαιρετικές αλλά όχι τέλειες!


     Και σε αυτή την τελειότητα άγει η ανάλυση περί την Καθετότητα και Οριζοντιότητα του στοχαστικού σταυρονήματος με την επακόλουθη σύνθεση των "συμπερασμάτων"! 


     Σε κάθε περίπτωση ο Συνασκούμενος Γεώργιος βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.