Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΑΣΕΙΣ


     Σε σύγχρονη εφιαλτική πραγματικότητα της μαζικής παραφροσύνης είναι πραγματική όαση μια μικρή αλλά εύτακτη κοινωνία Συνασκουμένων η οποία όχι μόνον προάγει τα Μέλη της αλλά και αναπτύσσει συνεχώς, ολοένα και ισχυρότερες ευεργετικές διαδράσεις μέσα από την ιερή παρακαταθήκη της "Δυνάμεως δια της χαράς"!


     Εξοβελίζοντας το αντικοινωνικό μίσος ,ως "σήμα κατατεθέν ηλιθίων", εκτός των ορίων των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", σε μέρες μαζικής ή, καλύτερα, ...μαζοκρατικής αλληλοεξοντώσεως, εμείς επιμένουμε στην επιτέλεση ενός καθήκοντος που υπαγορεύουν οι αντίξοες περιστάσεις: την παραγωγή Ήθους και Πολιτισμού! 


     Αξιοποιώντας τα καθημερινά διδάγματα που αναδύονται μέσα από τη δραστηριότητα της Ομάδος μας με πρόταγμα τον αλληλοσεβασμό και την σχέση πλήρους ισοτιμίας μεταξύ μας , τεκμηριώνουμε ότι η παρούσα "κρίση" της ελλαδικής κοινωνίας είναι καθαρώς αξιακή και η έξοδός της "μονόδρομος": ανακάλυψη των ομοίων και ανάπτυξη του αλληλοσεβασμού μεταξύ αυτών, δοθέντος ότι τα "ξέταιρα" δεν ευνοούν ποτέ την ανέλιξη αλλά την υπέλιξη!


     Σήμερα, μας έκανε την Τιμή να ξεκινήσει μαθήματα Ιππικής στη Σχολή μας ένας ανώτερος Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού με ακεραιωμένη πολυδιάστατη προσωπικότητα. Μετά το μάθημά του, όπως συνηθίζουμε πάντα, σε μία απο-ενημερωτική (debriefing) επαφή τον ρωτήσαμε να μας υποδείξει κάθε τι που πιθανόν δεν του άρεσε, κάθε τι που πιθανόν τον ενόχλησε, κάθε τι που πιθανόν θα ήθελε να ήταν διαφορετικό. Εκείνος μας είπε ότι δεν εντόπισε τίποτε το αρνητικό, αντιθέτως, μας διαβεβαίωσε ότι καταφέραμε να επιτελέσουμε το στοιχειώδες καθήκον μας της θετικής αντιμετωπίσεώς του με τον πρέποντα σεβασμό που αρμόζει σε έναν μαθητή.


     Κι εμείς, είτε υποδεχόμαστε έναν Συνταγματάρχη του Ελληνικού Στρατού, είτε έναν ανήλικο μαθητή, επιμένουμε στις ίδιες Αρχές οι οποίες παρέχουν την προσδοκία αναπτύξεως ευεργετικών διαδράσεων μέσα στην εφιπποτοξοτική Κοινωνία μας διότι μόνον με "σχεδία" αυτές τις Αρχές, γνωρίζουμε ότι θα βγούμε νικητές στην "αντίπερα όχθη" μετά τη διανυόμενη κρίση Αξιών.


     Διότι το παρελθόν μας, μας δίδαξε ότι η "Δύναμη δια της χαράς" προϋποθέτει τη συστηματική καλλιέργεια αυτών των ευεργετικών διαδράσεων τις οποίες τόσο επιτυχημένα αναπτύσσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ώστε στην "έξοδο" όλοι ανεξαιρέτως να βγουν το ίδιο ωφελημένοι!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.